Reklama

Towercom sa vyjadril k včerajším výpadkom signálu na satelite ASTRA 3B (23,5°E)

Spoločnosť Towercom, ktorá prevádzkuje bratislavskú uplinkovú stanicu sa už vyjadrila k včerajšiemu výpadku signálu na satelite ASTRA 3B (23,5°E). Pripomeňme, že výpadok signálu postihol transpondér 11 836 MHz, prostredníctvom ktorého vysielajú slovenske televízie STV1, STV2, Markíza, Doma, Dajto, JOJ, Plus, TA3 ako aj vybrané rozhlasové stanice a trval od cca 20:36 až do 22:00.
Pokračovanie nižšie:

Keďže signál zo satelitu ASTRA 3B (23,5°E) slúži aj ako distribučný signál pre iných operátorov nemohli uvedené televízne programy tak okrem zákazníkov satelitných platforiem Skylink, CS Link, sledovať aj napr. zákazníci MagioSAT, DIGI TV, ako aj káblovej televízie UPC.

Podľa spoločnosti Towercom výpadok zapríčinila porucha automatického natáčania paraboly. „Príčinou výpadku bola porucha automatického natáčania paraboly z dôvodu omrznutia mechaniky natáčacích motorov. Za prerušenie vysielania sa divákom ospravedlňujeme.“ Vyjadrenie spoločnosti Towercom zverejnila televízia Markíza na sociálnej sieti ako aj televízia JOJ vo svojom večernom spravodajstve.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ale na servisny poplatok omrzliny nemaju….. hruza… Skylink

  2. dsl.sk/article.php?article=13927

    tu si treba prečitať o „namraze“ 🙂

  3. ja – pripada mi to ako sprava na prveho aprila. Len pre objasnenie. Najskor bol za Skylinkom u nas Towercom, potom Skylink a.s. a potom to vsetko prebrala ceska Tradetec, ak si dobre pamatam. A az nasledne to kupila M77 Group, po ktorej to preslo na M7 Group. 🙂

Komentáre už nie sú povolené.