Reklama

Vysielanie Retro Music TV v MPEG-4 dostupné aj pre zákazníkov Skylinku a CS Linku

Spoločnosť M77 Group sprístupnila testovacie vysielanie hudobného kanálu Retro Music TV, ktoré je dostupné v MPEG-4/SD na frekvencii 11 797 MHz, aj pre svojich zákazníkov platforiem Skylink a CS Link. Pripomeňme, že Retro Music TV sa objavil na satelite ASTRA 3B (23,5°E) v norme MPEG-4 ešte minulý týždeň, no vysielanie bolo sprístupnené len na interné testy. Aktuálne tak môžu prijímať zákazníci platforiem Skylink a CS Link kanál Retro Music TV z dvoch transpondérov (11 797 MHz a 11 895 MHz). Pre príjem z novej frekvencii (11 797 MHz) je však už nutný satelitný HD prijímač.
Pokračovanie nižšie:


K programu Retro Music TV na frekvencii 11 797 MHz sú pripojené všetky systémy podmieneného prístupu, teda ako CryptoWorks (0D03, 0D0F, 0D70), tak aj IRDETO (0624, 0666, 0D96), ktoré využívajú obe platformy Skylink a CS Link. „Zatiaľ sa jedná o technické testy,“ komentoval pre náš portál SatelitnáTV.sk vysielanie kanálu Retro Music TV v norme MPEG4 predseda predstavenstva spoločnosti M77 Group Jaromír Glisník.

Predpokladáme však, že v blízkej dobe dôjde k zmene technických parametrov kanálu Retro Music TV ako aj k možnému odpojeniu vysielania v norme MPEG2 na frekvencii 11 895 MHz. Otázne však zostáva, v akom balíku zostane kanál Retro Music TV, keďže doposiaľ bol napr. v platforme Skylink v balíku MULTI a ten neobsahuje HD programy ako aj SD programy vysielané v MPEG-4. Počkajme si preto na oficiálne informácie, ktoré by mali byť známe pravdepodobne ešte do konca tohto týždňa.

Technické parametre pre príjem:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 797 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 27500
Modulácia: 8PSK
Norma: DVB-S2
Názov: Retro Music TV
Provider: Skylink

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Bohužel na mém přijmači Optibox Panthera jde jen zvuk a obraz blikne a zčerná. Nějaká chyba na straně Skylinku? Ostatní programy na této frekvenci jdou v pořádku.

    1. Problém majú viaceré prijímače. Poslali sme už avízo do Skylinku.

  2. Retro Music TV prešlo na normu mpeg4, takže si treba kúpiť HD satelit. Niekoľko týždňov bude ísť aj v doterajšej verzii.

Komentáre už nie sú povolené.