Reklama

ČT bude mať svoje dekódovacie karty bez servisného poplatku

Česká verejnoprávna televízia (ČT), po dohode so spoločnosťou M77 Group, pripravuje vydať špeciálne dekódovacie karty pre príjem svojich programov zo satelitnej pozície ASTRA (23,5°E), na ktoré sa nebude vzťahovať servisný poplatok. Na dekódovacích kartách od ČT budú však sprístupnené len programy Českej televízie a to konkrétne ČT1, ČT2, ČT4 ako aj jej dva programy vo vysokom rozlíšení. Prístup k ostatným programom z ponuky satelitných platforiem Skylink a CS Link na týchto kartách nebude možný. Informoval o tom dnes český portál DigiZone.cz.
Pokračovanie nižšie:


Pripomeňme, že spoločnosť M77 Group, prevádzkovateľ satelitných platforiem Skylink a CS Link, zavádza pre všetkých svojich zákazníkov servisný poplatok s účinnosťou od 1. septembra 2012. Servisný poplatok je podľa M77 Group určený na zákaznícky servis, prevádzku systému podmieneného prístupu vrátane prístupových kariet či technické zabezpečenie. Výška servisného poplatku bola stanovená na 1,20 €/mesiac, alebo 14,40 € na rok.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Zmysluplné riešenie od ČT, no s obmedzeniami samozrejme. Bude sa kontrolovať platenie koncesií, karty budú emitované iba na území ČR a budú na nich iba programy ČT. Toto riešenie sa núkalo hneď ako tu bola správa o zavedení servisného poplatku. Takto už cesta späť nie je. Skylink a CSlink si môžu „právom“ pýtať poplatok, keďže môžu poukázať na fakt, že verejnoprávne české stanice sú bezplatné i naďalej na samostatnej karte (občan nemusí platiť 2x za verejnoprávnu službu). Na ostatné programy sa budú vzťahovať už obchodné pravidlá pay-tv. Kartu ČT by sa ešte ako-tak aj „oplatilo“ vyžiadať, lebo tam je projekt detského okruhu, ďalšieho možného HD okruhu. No žiadať kartu na 2-3 programy (viď napr. M1/M1 HD/M3D v Maďarsku alebo ad absurdum na STV 1/STV 2) podľa mňa nemá veľký zmysel. Škoda obsadiť prázdny slot v prijímači s takou minimalistickou kartou.

  2. Bude to možné pre prijem čt 1 a čt 2 tie karty objednať i na Slovenskom území?

  3. Predávať sa pravdepodobne budú. No bude povinnosť to mať zaregistrované na čecha a platiť koncesionárske poplatky ČT.

Komentáre už nie sú povolené.