Reklama

Ministerstvo dopravy má záujem o televíznu Autoškolu národa

Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR ako národný koordinátor pre aktivity v oblasti bezpečnosti cestnej premávky (BECEP) má vážny záujem o prenesenie Autoškoly národa vysielaného Českou televíziou na obrazovky Slovenskej televízie. V tomto smere vedie rokovania s RTVS a agentúrou Aimon, s.r.o., ktorá je vlastníkom autorských práv tohto projektu.

Projekt Autoškola národa je výpravným televíznym projektom, ktorý má za sebou v Českej televízii tri živé vysielania. Na apríl je naplánované už štvrté pokračovanie. Program zábavnou formou celonárodného testu nielen zapojí širokú verejnosť do osvety v oblasti bezpečnosti na cestách, ale upozorní na časté chyby, ktoré robia ľudia za volantom.
Pokračovanie nižšie:


Ministerstvo dopravy ako orgán verejnej správy zodpovedný za osvetu v oblasti bezpečnosti na cestách dlhodobo podporuje projekty, ktoré majú za cieľ znižovať nehodovosť na cestách. Projekt, ktorý poznáme z obrazoviek Českej televízie, považujeme za hodný našej podpory a veríme, že si nájde miesto na obrazovkách Slovenskej televízie a bude mať taký úspech, ako u našich susedov,“ uviedol riaditeľ odboru pre vzťahy s verejnosťou ministerstva dopravy Ľubomír Tuchscher.

Autoškolu národa poznáme z Českej televízie. Agentúra Aimon nám tento projekt niekoľkokrát ponúkala na realizáciu, projekt sa nám zdal zaujímavý, len nás limitoval rozpočet. K realizácii Autoškoly národa môžeme napokon pristúpiť aj vďaka partnerom,“ povedal riaditeľ sekcie programu RTVS Andrej Miklánek.

Autoškola národa je dnes v Čechách zavedený program, ktorý spája zábavu s osvetou. Preto partnermi projektu sú tak zodpovedné štátne orgány, ako aj súkromné spoločnosti. Partnerov na Slovensku sme hľadali približne rok. Našou ambíciou je realizovať slovenskú autoškolu v polročnej periodicite ako v Českej republike,“ uviedol account director agentúry Aimon Pavel Buršík.

Nad realizáciou projektu prevzal záštitu 1. podpredseda vlády a minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Ministerstvo dopravy začalo s rokovacím konaním, ktorého výsledkom bude zmluva o partnerstve pre Autoškolu národa s agentúrou Aimon. Ministerstvo dopravy, RTVS a Aimon budú projekt prezentovať na samostatnej tlačovej konferencii, ktorá sa uskutoční na konci februára.

(MDVRR SR)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. Dobry večer velmi sa tešíme so synom na vysielanie Autoškoly národa,pretože to radi pozeráme na českej televízii aj na internete.Syn má síce len 7rokov ,ale velmi ho to baví a zaujíma a tak isto by chcel už riadit motorové vozidlo.Dakujeme a držíme Vám palce v realizácii projektu takéhoto typu aspon by bolo na vozovkách možno aj menej nehodovosti.

Komentáre už nie sú povolené.