Reklama

Humax IRHD 5100S: Prvý satelitný prijímač s on-line videopožičovňou TopFun

Výrobca satelitných prijímačov Humax vydal novú verziu svojho firmware v ktorom už bola pridaná dlho sľubovaná česko-slovenská internetová videopožičovňa Topfun a nielen ona. Okrem Topfunu pribudla aj možnosť sledovať videá cez populárny videoserver YouTube, alebo vyhľadávanie informácii z Wikipédie či prezeranie fotografii zo služby Picasa.
Pokračovanie nižšie:


Ak už ste vlastníkom satelitného prijímača Humax IRHD 5100S, alebo ste si ho len teraz zakúpili a nemáte sprístupnené nové funkcie TV portálu je nutné vojsť do menu satelitného prijímača a aktualizovať firmware. Keďže sa jedná o prijímač Skylink ready je možné firmware aktualizovať (Menu-Nastavenia-Systém-Aktualizácia softwaru Irdeto) priamo prostredníctvom satelitu Astra 23,5°E na transpondéry 12 565MHz. (napr. na programovej pozícii STV1). Po zhruba 13 minútach sa prijímač sám reštartuje a po nabehnutí prijímača sa v menu objaví nová voľba TV portál cez ktorú získame prístup k novým aplikáciám ako Skylink (aktuálne nefunguje, do budúcna sa počíta možnosť sprístupniť priamo web satelitnej platformy Skylink), Topfun, YouTube, Picasa, Wiki@TV a Humax Support.

Nová voľba TV portál v prijímači
TV Portál na satelitnom prijímači Humax IRHD 5100S
Prehrávač videí YouTube
Portál Picasa
Wikipédia
Wikipédia v praxi na Humaxe IRHD 5100S

 

Hlavné menu Topfun
Kategórie filmov Topfun
Bližší popis filmu spolu s trailerom

Nové multimediálne služby v satelitnom prijímači Humax IRHD 5100S určite potešia veľké množstvo užívateľov. Pridaním on-line videopožičovne Topfun k tomu ešte viac pridáva na hodnote. Nieje nič jednoduchšie ako si behom pár minút zakúpiť a pozrieť svoj obľúbený film v pohodlí domova a to bez toho aby sme sa pohli z nášho obľúbeného kresla či gauča. Počas nášho testovania nevznikol žiadny problém pri sledovaní filmov v rámci pozerania či sťahovanie zakúpeného filmu. Ovládanie samotnej aplikácie je jednoduché a prehľadné, zvládne ho preto aj menej zdatný užívateľ. Keďže Topfun ponúka aktuálne aj jeden film zdarma, môže si tak internetovú požičovňu vyskúšať každý majiteľ satelitného prijímača Humax IRHD 5100S.

Satelitná platforma Skylink spoločne s výrobcom satelitných prijímačov HUMAX a s on-line videopožičovňou Topfun posúvajú satelitný príjem v Slovenskej a Českej republike o ďalší krok dopredu. Pevne veríme, že onedlho sa služby Topfun objavia aj u iných značkách satelitných prijímačov ako len HUMAX.

Nemôžeme nespomenúť, že prijímač nám vôbec ani raz počas nášho dvojdňového testovania nezamrzol. Jedený problém ktorý sme zaznamenali bol výpadok služby Topfun, ktoré by sa mali vyskytovať len behom najbližších dní. Ako pre náš portál SatelitnaTV.sk povedal Radek Přikryl zo spoločnosti Topfun Media a.s. „Humax teraz behom niekoľkých dní bude kopírovať serverové časti, ktoré obsluhujú službu Topfun (Pre Humax je teraz umiestnená v Nemecku). Dáta sa budú prenášať na servery v ČR a môže pri týchto prenosoch dôjsť k malým výpadkom“.

Registrácia a prihlásenie sa do aplikácie Topfun priamo zo satelitného prijímača

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Multimedialne funkcie idu ale na ukor funkcnosti primaca. Nejde usporiadavat kanaly po usporiadani ich zrazu prepise spat. Nefunguje aktualizacia programov spravne a podobne funkcie ktore uz fungovali.

  2. Uz sa niekomu podarilo ziskat nejake oficialne info k tejto nepodarenej aktualizacii? Tak ako Vaclavovi, STB si sam prepise zoznam kanalov.

    1. Humax aktuálne pracuje už na náprave. Nový fw by sa mal objaviť už onedlho.

  3. V menu Humaxu je znovu aktívna možnosť aktualizácie fw. Neviete prosím, či už je to opravená verzia?

    Ďakujem

    1. Skúsili sme to s prijímačom, v ktorom je verzia 1.01.06, žiadnu novú aktualizáciu nám prijímač neumožňuje stiahnuť.

  4. Ďakujem za info. Zistil som, že mám verziu 1.01.02. V čom je verzia 1.01.06 lepšia?

    1. Novinky vo verzii sú popísané v tomto článku. Novšia verzia zatiaľ nie je vonku.

  5. Bol som nepresný. Ide o to, že mám fw z októbra 2010 a v auguste 2011 bol fw aktualizovaný, čo som nezachytil. Chcel som vedieť, či je nejaký významný rozdiel medzi týmito fw a či má zmysel upgradovať na ten, alebo počkať až na ďalší, ktorý predpokladám by mal v krátkej dobe vyjsť. Ďakujem.

  6. IRHD5100S_1.01.09 a FW_Humax_5100s_1.01.10_HW60_L4 na TVdigitalne.cz—Humax—Humax IRHD-5100S—soubory ke stažení tak snad to bude k něčemu.Čus.F.

  7. je to přes usb klíčenku a je to včetně návodu

Komentáre už nie sú povolené.