Reklama

Česká TV PRIMA končí, nahradí ju PRIMA family

Spoločnosť FTV PRIMA pokračuje v profilácii jednotlivých televíznych kanálov, na ktorých vysiela. Prvého januára 2012 o 05.59 končí vysielanie pôvodného kanálu Prima televízie a hneď tento deň o 06.00 štartuje kanál nový – PRIMA family.

Hlavným dôvodom pre vznik nového kanálu je ešte jasnejšia profilácia všetkých troch televíznych staníc skupiny Prima – od 1. januára budú všetky naše televízie celkom jednoznačne zamerané: PRIMA family na zábavu pre celú rodinu, PRIMA COOL pre mladých a pre mužov a PRIMA love plná láskyplného ženského humoru,“ vysvetľuje Marek Singer, generálny riaditeľ FTV Prima, a dodáva: „V roku 2012 posilníme vlastnú tvorbu na všetkých troch kanáloch; na Prima family sa budeme venovať vývoju formátom, ktoré napĺňajú predstavu televíznych divákov o modernej televíznej zábave. Vízii produkcie modernej televíznej zábavy pre celú rodinu podriaďujeme vývoj nových formátov už niekoľko sezón, a ako bolo poznať z výsledkov sledovanosti najmä jesennej sezóny, je to trend, ktorý diváci oceňujú. Teraz teda nastal čas vniesť rodinnú zábavu už do nového, samostatného kanálu Prima family.
Pokračovanie nižšie:


PRIMA family sa, ako už napovedá jej názov, bude plne orientovať na zábavu pre celú rodinu. Diváci by mali túto zmenu zaznamenať najmä v rade nových formátov vlastnej tvorby. Príkladom môže byť zábavný  program Aréna národů, ktorý sa zakrátko dostane na obrazovky tohto kanálu, programový posun bude nabiehať postupne a vyvrcholí v hlavnej televíznej sezóne, teda na jeseň 2012. Diváci sa ale nemusia obávať, že by prišli napríklad o Prostřeno!, Zpravodajskou hodinu, Cesty domů a ďalšie programy. Stačiť k tomu bude len – preladiť z TV PRIMA, ktorej vysielanie končí v nedeľu 1.1. pred šiestou hodinou rannou, na novú televíziu PRIMA family.

Čo sa zmení pre divákov po technickej stránke? „Záleží na tom, akým spôsobom diváci prijímajú televízny signál. Pre tých, ktorí sledujú televíziu cez satelit, vôbec nič, pre užívateľov káblových sietí by zmenu kanálu mal previesť automaticky prevádzkovateľ tejto káblovej televízie. Pre divákov, ktorí využívajú set-top-box, máme taktiež dobrú správu: PRIMA family totiž bude vysielať v multiplexe 2, a preto i pokrytie novej televízie zostane rovnaké, ako tomu bolo pri končiacej TV PRIMA, v nedeľu 1. 1. ráno bude teda stačiť len preladiť set-top-boxy či televízory (tie, čo sú už vybavené príjmom digitálneho signálu),“ vysvetľuje Marek Singer.

(FTV Prima)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. to ze na pozemnych vysielacoch v cr uz nebudu musiet zdielat vysielanie s lokalnymi tv, a to je ten skutocny dovod, ale to uz vieme aj my na slovensku 🙂

Komentáre už nie sú povolené.