Reklama

Tri nové test kanály v českom DVB-T2

Český operátor Czech Digital Group dnes rozšíril DVB-T2 multiplex 23 o tri nové test kanály. Programové pozície majú názvy Test-1 až Test-3. Všetky vysielajú nekódovane (FTA) s obrazovým rozlíšením 960×540 px a v kompresnom formáte HEVC. Aktuálne môžu vidieť diváci na programových pozíciách iba čiernu obrazovku.
Pokračovanie nižšie:

Po pridaní nových test kanálov je k dispozícii v celoplošnej DVB-T2 sieti MUX 23 celkovo 11 televízií (Nova Cinema, TV Nova, TV NOE, TV Barrandov, Barrandov Krimi, Kino Barradov, Seznam.cz TV, Spektrum Home, A11, Hit TV, Sporty TV), päť rozhlasových staníc (Ukrajinske Radio, Rádio Dechovka, Český Impuls, Rádio Impuls, Rock Zone 105,90) a štyri test kanály (Test-1, Test-2, Test-3 a Test-4). Na jednom z test kanálov sa objaví už v najbližších dňoch nová Warner TV od Warner Bros. Discovery, ktorá odštartuje utorok 2. apríla 2024. Aké plány má Czech Digital Group s ďalšími test kanálmi, nie je aktuálne známe.

Okrem DVB-T2 multiplexu 23 majú v susednej ČR ďalšie tri celoplošné (MUX 21, MUX 22 a MUX 24) a viacero regionálnych multiplexov. Aktuálnu ponuku DVB-T/T2 a DAB+ multiplexov, aj spolu so zoznamom vysielačov, môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. Ponuka je aká je. Pre niekoho môže stačiť. To, že sa dvaja komerční vysielatelia TA3 a Markíza rozhodli mať platené TV si môžu za to diváci. Nemali im akceptovať túto možnosť. By si sa čudoval koľkí po vypnutí staníc Markízy prešli na platené služby.

    2. Ponuka staníc v DVB-T na Slovensku je viac než dobrá. Navyše 10 staníc ide zadarmo. Každý si vyberie.

  1. @ Viki:

    Netrep somariny!

    Úplnú pravdu má Noro oproti té zemákovici co píšeš ty.

  2. Tesime sa ano uz mam naladene stastie,ze ako tak ma este signal z Kojalu zasobuje signalom aj na vzdialenost, kde by to uz mozne by nemalo. Pozdravujem z okolia Martina a len ta dalej bratia ukazte ako sa to ma robit do psej matere….

  3. Jaj už chapeme Mux 21,22,23 v Cz maju Ceske Radiokomunikace no Mux24 Cz už niekto iny.Preto tieto programy nejdu vysielane i pre Svk divakov v DVbt-2 Ako všetke z tychto.Ale nechapem tiež jednu vec Ako može s vysielača Križava Za kde su platene tv programy dotiahnu do Tka.Ale s Ca regionalne vysielane Avisu už nie.Myslim zo Ca Zarec vysielač

    1. Tie regionalky radsej na take silne vysielace nech nedavaju lebo su to vacsinou rusicky pre dialkovy prijem a kvalita programu nic moc, za mna Prima zoom alebo Sporty, Prima, Nova, Prima cool lepsie ako nejaka Lux TV atd…

Komentáre už nie sú povolené.