Reklama

Skylink pridá Nova Sport 5. V akom bude balíku a ako je to s Nova Sport 6?

Jeden z prvých operátorov, ktorý pridá nový športový kanál zo skupiny Nova – Nova Sport 5 bude od oficiálneho štartu Canal+ Luxembourg, ktorý prevádzkuje na Slovensku a v Českej republike platformy Skylink, freeSAT či Skylink Live TV.

Nova Sport 5 bude od začiatku vysielania ako na satelite tak v OTT, a to na platformách Skylink a freeSAT (na 23,5°E),“ uviedol pre SatelitnáTV.sk Jaromír Glisník, člen predstavenstva Canal + Luxembourg.
Pokračovanie nižšie:

Nový športový program, ktorý odštartuje oficiálne 29. februára 2024, bude k dispozícii predplatiteľom balíkov Kombi+ a Komplet, respektíve v prípade OTT služby v Kombi+ a Kombi+ HBO.

Ako sme už informovali, spolu s Nova Sport 5 odštartuje v rovnaký deň aj Nova Sport 6. O zaradení, v poradí šiesteho programu z dielne Nova, však zatiaľ neinformoval žiaden zo slovenských operátorov. Mesiac pred štartom tak zostáva zatiaľ známe iba to, že bude v ponuke českej O2 TV. Rokovania však prebiehajú s viacerými operátormi. „O zaradení Nova Sport 6 nieje rozhodnuté,“ odpovedal na otázku SatelitnáTV.sk ohľadom pridania Nova Sport 6 Glisník z Canal + Luxembourg.

TIP: Skylink ruší definitívne viacero programových balíkov, okrem už avizovaných aj Kombi

Nova Sport 5 bude vysielať prenosy z tréningov, kvalifikácií a všetkých hlavných pretekov motoristických pretekov Formuly 1 a vo vysielaní Nova Sport 6 sa objaví MotoGP. Vysielateľ ďalej uviedol, že do vysielania oboch nových programov tiež pridá WorldSBK (majstrovstvá sveta superbikov) a vybrané futbalové zápasy z prestížnych európskych futbalových líg, ako sú Bundesliga, LaLiga či Serie A.

Kompletný program nových staníc Nova Sport 5 a Nova Sport 6 bude k dispozícii na SatelitnáTV.sk v sekcii TV Program, kde je už aktuálne program pre viac ako 200 TV staníc.

Zmena pre predplatiteľov Skylinku a fanúšikov F1

Posledné roky mohli sledovať fanúšikovia F1 preteky so slovenským a českým komentárom na športových staniciach Sport 1 a Sport 2, ktoré boli súčasťou programových balíkov Flexi 10, Multi, Kombi, Kombi+ a Komplet. V prípade Sport 1 dokonca od balíka Smart. Ako už Skylink informoval v minulom týždni, Nova Sport 5 bude súčasťou vyššieho balíka Kombi+, ktorý bude od februára 2024 stáť štandardne 19,90 € mesačne. Športoví fanúšikovia F1 si tak budú musieť v prípade záujmu o prenosy predplatiť vyšší a drahší balík Kombi+.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Takých tu už bolo …ich exkluzivita ich príde ešte draho….

    1. Toto je len PR pre Skylink na krátku dobu. Nove by sa to dlhodobo neoplatilo. Myslím, že to budú mať všetci čo majú NS 3 a NS 4.

    2. Aj keby mal skylink ako jediný operátor NS 5 (verím, že zaradia aj NS6) tak akože teraz čo? Telekom mal dlho ako jediný operátor NS 3,4 a ostatní si mohli akurát tak hubu utrieť. Digi nepočítam, lebo tá patrí Telekomu. Aj keď osobne si tiež myslím, že Telekom aj Digi ich od začiatku zaradia. Ani svatý netuší aké dohody majú veľkí hráči medzi sebou. Jedno je isté, že každý chce vytrieskať z toho čo najväčšie prachy a zákazník nech platí, hoc aj 2 operátorov, ak chce všetko.

    3. Neviem teraz v ktorej krajine, ale televízie sa tam sťažovali, že operátor si od nich pýtal peniaze za lepšiu pozíciu v rastri. Takže áno, všade ide o peniaze.

    4. Ja si pamätám, že naši menší operátori tvrdili, že zaradenie staníc NS3, 4 by stálo viac ako všetky stanice dokopy, ktoré majú v ponuke. A ak by ich mali pridať, tak by museli značne zvýšiť cenu balíčkov. Niekde som raz zaregistroval, tuším v slovenskom rozhlase to bolo, že ceny za vysielacie práva na ligu majstrov, sú desaťnásobne oproti roku 2015.

    1. To akože 19,90 platiť mesačne za kombi+vám musí dobre prepínať

    2. @Viki:
      ale nie, stale staci platit 5e rusakovi za share, klud 🙂 Na vychode idu cele dediny cez share, kde chodi po dedine „firma“ a nuka prednastavene lacne Amiko boxy. Tam kartu Skylinku nikto nevidel 🙂

    3. To akože 19.90€ platiť a bla bla bla…. a koľko stojí telekom? Na Digi sa ti môžem zvysoka… ten nemá archív

    4. Ten archív ti už čoskoro bude nanič, nakoľko sa v ňom nebude dať preskočiť reklama – Markíza od Apríla, JOJ od Mája, počas live tv aspoň ide prepnúť na inú stanicu, napríklad MTV, ale v archíve ani to nie, po prepnutí inam a následne naspäť do archívu sa pokračuje tam kde sa skončilo teda reklamou.

    5. Mne je markíza, joj, prima ukradnutá. Archív využívam na novasport, canal plus, na doku a filmové stanice

    6. Mne je ukradnuty cely impertinent aj ostatne sat share kecy. Pretoze kto aspon trochu ovlada finesy OTT, tak moze vsetko / live sport, filmy, dokumenty…/ pozerat gratis 😀

  2. Rovnako aj moja svagrina na Zahori. Do novostavby zavolala firmu na montaz satelitu. Po case sa mi stazovala, ze to vypadava, tak som jej na to pozrel. Mala tam linky z Aliexpresu :))
    Tak typek kupi „dozivotne“ linky za 3-5eur a predava ich za 10eur mesacne na fakturu 🙂 To je podnikanie 🙂

    1. Staci ti antena na madarskej m4 sport inde aj Formula 1 a nemusis za to platit nehorazne peniaze a je v HD.

    2. F1 sa vracia tiež na nemeckú RTL. Nebudú tam ale všetky prenosy.

    3. A tiež ako dopadne Astra 19.2, má tento rok pribudnúť Astra 1p a Astra 1q, a tá bude mať aj regionálne beamy, otázne ale, či sa budú aj reálne používať…

    4. Inak môže hroziť, že podobne ako britské programy z 28.2 bude aj RTL u nás aspoň na východe bez signálu…

  3. na akej frekvencii na sky linku budú vysielať nova šport 5. a 6. ?

Komentáre už nie sú povolené.