Reklama

Česká Nova spustí dve nové TV stanice. Budú dostupné aj slovenským divákom. Čo ponúknu?

Česká televízna skupina Nova rozšíri počet svojich staníc o ďalšie dve. Už koncom februára plánuje vysielateľ spustiť športové stanice Nova Sport 5 a Nova Sport 6, ktoré budú dostupné ako pre českých, tak aj slovenských divákov.
Pokračovanie nižšie:

Nova Sport 5 a Nova Sport 6 majú odštartovať 29. februára 2024. V poradí piaty športový kanál skupiny Nova ponúkne divákom napr. motoristické preteky F1 a na Nova Sport 6 sa objaví MotoGP. Okrem toho bude program na oboch staniciach doplnený pretekmi WorldSBK (majstrovstvá sveta superbikov) a vybranými futbalovými zápasmi z prestížnych európskych futbalových líg, ako sú Bundesliga, LaLiga a Serie A.

Neustále sa snažíme posúvať komfort domácich športových fanúšikov a ako skupina Nova im chceme ponúknuť najlepší možný obsah – v prípade Formuly 1 sa nám to podarilo. Som nadšený, že sa vracia naspäť domov na Novu,“ hovorí vedúci športu pre TV kanály a VOD TV Dušan Mendel. „Obohacujeme však aj ponuku na našich existujúcich staniciach Nova Sport 1 a Nova Sport 2. Okrem najpopulárnejších zámorských súťaží NHL a NBA sa už od sezóny 2024/2025 diváci môžu tešiť aj na priame prenosy z NFL, teda National Football League, čo je najvyššia profesionálna liga amerického futbalu v Spojených štátoch amerických. Zároveň posilňujeme našu ponuku bojových športov o organizáciu KSW s množstvom českých a slovenských zápasníkov. V neposlednom rade sa nám tiež podarilo získať práva na vybrané medzinárodné zápasy ženského futbalu,“ dopĺňa Mendel.

Nova Sport je športová televízna značka, ktorá v Česku a na Slovensku úspešne vysiela už od roku 2008. V septembri 2015 začala vysielať stanica Nova Sport 2. V auguste 2021 sa počet športových staníc skupiny Nova zdvojnásobil, keď odštartovalo vysielanie Nova Sport 3 a Nova Sport 4. Športové stanice skupiny Nova ponúkajú divákom aktuálne nielen NHL, NBA či Ligu majstrov UEFA, ale aj taliansku Serie A, španielsku LaLigu či nemeckú Bundesligu.

Kompletný program nových staníc Nova Sport 5 a Nova Sport 6 bude k dispozícii v sekcii TV Program, kde je už aktuálne program pre viac ako 200 TV staníc.

U akých operátorov budú programy Nova Sport 5 a Nova Sport 6 dostupné?

Stanicu Nova Sport 5 ponúknu svojim zákazníkom od jej štartu operátori O2 Czech Republic a Skylink, stanica Nova Sport 6 bude k dispozícii v ponuke O2 Czech Republic. S ďalšími distribútormi v súčasnosti prebiehajú rokovania. Ich počet sa preto môže do oficiálneho štartu ešte rozšíriť.

Doplnené: Skylink informoval, že program Nova Sport 5 bude súčasťou programového balíka Kombi+.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Nemáte niekto info prečo bude mať skylink len novasport5 ale 6 už nie?

  2. A čo tak kanál Nova Cinema 1 a Nova Cinema 2 pre Slovensko? Športu je už dosť treba sa zamerať na filmy vedel by si som si to predstaviť ako platené filmové kanály od Novy pre dve trhy ako doplnok k Nova Sport. Že toľko športu utiahnu.

    1. Keď chcete originál novy na Slovensku tak si ich predplaďte.

    2. Ostošesť píš riaditeľovi Markízy, nech tá nová stanica je Markíza Film, teda slovenská Nova Cinema a budeš to mať. Už je načase, aby Slováci mali aspoň jeden slovenský filmový kanál. Joj Cinemu so samým CZ dabingom nech si strčia.

    3. Ak by markíza spustila filmovú stanicu a mala by byť len v slovenčine, tak by to bolo pre nich veľmi nákladné kvôli dabingu. A je veľmi otázne či by sa filmová stanica čisto len pre slovenský trh aj uživila, keďže filmových staníc a stremových služieb je viac ako dosť. Preto aj jojka spustila svoju filmovú stanicu pre CZ/SK trh a vysiela ju len v češtine, za prvé nemusí investovať do dabingu a za druhé Slovák je hlúpy a češtinu bude vo filmoch tolerovať, Čech slovenčinu vo filmoch tolerovať nebude nikdy…

    4. ..co to zase meles. Kolko reci vies, tolko krat si clovekom. To, ze ceske deti ani nerozumeju slovencine je ich problem a tvoje zbytocna starost Montevideo. Pretoze je to presne naopak. Slovak je mudry, nakolko uz aj male slovenske decko cesky rozumie a to je fajn 😀

    5. JOJ cinema by mohla byť aj v slovenčine, stačí pridať ďalšiu audio stopu, dabing na veľkú časť filmov aj je hotový, napríklad midnight sun išlo okrem JOJ cinema aj na JOJ a to čo už má dabing stačí pridať do slovenskej audio stopy a čo nemá a ani sa neplánuje môže ostať na slovenskej audio stope naďalej v češtine ako je to teraz. Nie je problém pridať audio stopu aspoň pre už existujúci dabing, nie?

    6. @Montevideo
      Markíza má kopec filmov s hotovým SK dabingom, ktoré napríklad občas pustí na Dajto, resp. má marvelovky nejaké, ktoré ani na Disney+ nie sú so SK dabingom. Prakticky o SK dabingy majú záujem len HBO a Disney+, takže by to fakt chcelo Markíza Film, kde bude len SK dabing (okrem staručkých legiend, kde je CZ dabing preslávený). Ale nie, že napríklad Hačikó má SK dabing a na Joj Cinema to ide aj tak v CZ. Pre koho je vlastne je tá stanica? Chce to jednu rýdzo SK filmovú stanicu, ktorá bude Čechom blokovaná ako Nova Cinema je pre nás. Ešte mi napadá, že by spustili Markíza Fun a Dajto by opustili sitcomy a stala sa filmová stanica z neho.

    1. Bude to v kombi+ … už som to čítal aj na webe skylinku

    1. Telekom bude mať novú Magenta 1. Mám však obavy, že Nova si pýta za Nova Sport 5 a 6 veľké peniaze a nebudú mať tieto programy všetci. Ak ich nepridá Slovak Telekom, bola by to ale hanba.

    2. Telekom aj Digi tie novasporty na betón pridajú… nevidím dôvod prečo by ich nepridali

    3. to by som aj ja rad vedel lebo aj ja mam Telecom a všetky 4 kanali Nova Sport tak dufam, že Telecom da do ponuky Nova Sport 5,6 lebo ak nie tak za Telecom platim zbytočne

    4. Ty neplatíš Telecom ale Telekom…
      Telekom = Slovak Telekom
      ANTIK = ANTIK Telecom

  3. Balik kombi som mal potom som si dal kombi+ lebo mi ho ponukli v akciovej cene ale po tom zdrazovani skylink uz veru neviem ak pojdu nad 200 euro tak prejdem na nizsi balik multy ved mna sport vobec nezaujima chcel som len vidiet ake programy su vo vysom baliku mna ako chlapa by viac potesilo keby skylink pridal Leo gold lebo Leo TV uz ma v ponuke Magio tv som ho nasiel u kamarata.

    1. Péčko je najväčšia zbytočnosť u operátorov aká len môže byť, keďže na nete je ho kvantum 😀

  4. Prosim ten balíček kombi+už nechajte
    v cene aká bola doteraz lebo sa vám
    všetky klienti presunu do balíčku multi
    Prosím vás vyriešte tento problém
    rozumne.Dakujem za pochopenie ahoj

    1. Už sa toľko netras že budeš na rok 2025 platiť znovu a nanovo zase viac € 😀

  5. Jediné čo vedia dať je šport ktorého je už dosť takže to nikoho nezaujíma ale vôbec ma to neprekvapuje vzhľadom k Markíze a hnojke,že nedopustia aby sem prišli aj filmové kanáli ako napr Nova cinema..veď kto by potom pozeral tie úbohé stanice?

    1. Nova Cinema má vysielacie práva iba pre ČESKÝ TRH. Pre spoločný trh sú tu filmové stanice amc, film+, joj cinema, canal+ action, hbo, hbo2, hbo3, cinemax, cinemax2, film europe, film europe+, filmbox, filmbox star, filmbox extra, filmbox premium, filmbox family, axn, axn black, axn white, epic drama, cs film, cs horror. Je ich snáď málo? Ak chceš sledovať nova cinema, tak kontaktuj spoločnosť nova s tým, či budú takí láskaví a zákupia vysielacie práva pre OBIDVA trhy. Alebo sa zariaď po svojom a nájdi spôsob ako túto stanicu sledovať. Dá sa to…

    2. Toto už nemusí byť pravda. To sa len snažia televízie natlačiť do hlavy ľuďom. Nova a Markíza dávajú v podstate rovnaké filmy. Vlastník ich preto musí kupovať pre oba trhy. Nehovoriac o tom, že všetky stanice vysielajú z Prahy. V Záhorskej nie je už v podstate nič okrem štúdií.

    3. Pri športe sa aspoň človek nenudí a netreba dabing. Filmy už stoja aj tak za hovno a reklama ako bonus. Srať na Joj, Markízu.

  6. Dúfam že Nova Sport to potiahne až do Nova Sport 7,8,9,10
    Len neviem načo je potom Premier Sport to ho kľudne mohli premenovať na Nova Sport 5,,6,7,8.
    Takže na Nova Sport 1/2bude iba NHL, Šípky, NBA a Ligue1?

Komentáre už nie sú povolené.