Reklama

V pláne je veľká odstávka FM, DVB-T a DVB-T2 vysielačov na strednom Slovensku

V najbližších pracovných dňoch budú diváci a poslucháči na strednom Slovensku počas dňa bez signálu vybraných televízií a rádií z vysielača Lučenec – Blatný vrch. Dotkne sa to ako FM, tak aj DVB-T a DVB-T2 vysielačov, ktoré z tejto kóty vysielajú. Dôvodom odstávok sú plánované práce na vysielači. Detailnejšie informácie nám Towercom neposkytol.
Pokračovanie nižšie:

Odstávky na kóte Blatný vrch sú naplánované v pracovných dňoch od 10.7. do 25.7. 2023 v časoch od 10:00 do 18:00 hod. V uvedenom čase budú vypnuté všetky FM, DVB-T a DVB-T2 vysielače. Chybu preto v čase odstávky nebude nutné hľadať na prijímacom zariadení. Presný zoznam dotknutých vysielačov je uvedený v tabuľkách nižšie.

Časový harmonogram prác sa môže meniť v závislosti od poveternostných podmienok a postupu prác.

Zoznam plánovaných odstávok DVB-T a DVB-T2 vysielačov v pracovných dňoch od 10.7. do 25.7.2023

OdDoMUXKanál
10:0018:00MUX 3 (DVB-T)33 (570 MHz)
10:0018:00MUX 4 (DVB-T2)27 (522 MHz)
10:0018:00MUX 1 (DVB-T2)32 (562 MHz)
10:0018:00MUX 2 (DVB-T)21 (474 MHz)

Zoznam plánovaných odstávok FM vysielačov v pracovných dňoch od 10.7. do 25.7.2023

OdDoDotknuté rádio
10:0018:00Slovensko (103,60 MHz)
10:0018:00Regina Stred (88,20 MHz)
10:0018:00FUN rádio (91,60 MHz)
10:0018:00Rádio Patria/Rádio_FM (98,00 MHz)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Pan redaktor a to je vsetko? Pisete ako keby mal nastat koniec sveta a zo len jeden vysielac. Bud ste p.Maxa alebo ho kopirujete..cista katastrofa.

  2. Predsa „veľká odstávka“ je v zmysle dlhotrvajuca, nez je bezne. Nie, ze pol Slovenska sa vypne. Rozum sa cloveku pozastavuje, akych hluposti su tito navstevnici schopni vyprodukovat v snahe blysnut sa.

  3. čo otáča sa polarizácia, čo rušilo Italoch ? ! ?

  4. Ciastocne to isti DAB+, to vyzera ze pojde .. no v BA ked bola odstavka FM, tak som pocuval rakusakov.. Ale to vyzera na kompletnejsiu udrzbu..

    1. DAB+ počúvam v aute,signál ok z vysielača R.S.- Palaska aj v LC,ale keď vôjdem do Fiľakova, signál 0, nejde nič.

    2. Ako vám ide DAB+ v Prešove? Ale myslím vo vnútri budovy, nie vonku alebo v aute + aký máte prijímač a anténu.

  5. Ze stredne sk, momentalne nejde vysielac Zobor ziaden kanal 8.7 cas 12:30,niekde ziadne info, kamzik ide aj tv central, nitricka na 40kanale

  6. To celý mesiac nemôžem pozerať tv joj,wau a STV 1 a 2 len večer od 18 hodiny?.to sa všetky stanice musia odstaviť naraz? Prepáčte mám 73 rokov a jediná moja zábava je tv,nemám ani rádio to mám v tej horúčave sa ísť kúpať? Alebo do lesa hľadať medveďa?veď sa nedá robiť ani v záhrade len večerom.neoaci sa mi to,prepáčte.viem že to musí byť ale naraz všetky stanice čo mám napr.ja sú fuč .som sama nemám na Skylink a podobne vysielanie,mám len izbovú anténu čo mi stačí.

    1. Eva
      Keďže máš internet tak máš veľa možností zábavy, vrátane sledovania tv. Úprimne Ťa ľutujem, ak si celé dni závislá od sledovania tv. Určite sú krajšie a zmysluplnejšie veci na svete.

    2. Riešením je satelit. Kúpiť Skylink, aktivovať a požiadať RTVS o preregistráciu na RTVS kartu. Potom už neplatíš žiadne ďalšie poplatky a od Júla ani koncesionárske. Ak chceš viac programov, tak potom s kartou ANTIK SAT za 1.95 pri platbe vopred nt2 roky aktuálne v akcii 1 + 1 zdarma (normálna cena je 3.90). Teda ani ten ANTIK SAT nie je až tak veľa. Aj satelit má výpadky, pri horšom počasí alebo tzv slnečný výpadok, teda sun outtage. Tak izbovú anténu by som pre prípad týchto výpadkov ponechal.

    3. Inak ak by si potrebovala poradiť s výberom zariadenia pre satelitný príjem alebo s nastavením, môžem poradiť. Treba dať vedieť, či je záujem o RTVS kartu (preregistrovaný Skylink) bez poplatkov, alebo ANTIK SAT, prípadne normálny Skylink, a pomôžem s výberom.
      PS: Kúpať by som sa rozhodne neodporúčal, nie je to bezpečné.

    4. @joko a povedz, čo také zmysluplnejšie a lepšie na celý deň vieš poradiť počas týchto horúcich dní? Možno ešte čítať knihy, ale u dôchodcov asi veľa možností nie je. Teda daj nápady…

    5. Inak ak spomínaš okrem STV 1 a STV 2 aj JOJ a wau, tak potom asi skôr ANTIK SAT, než karta RTVS, pribudnú oproti súčasnej ponuke ešte JOJ šport, JOJ cinema, Markíza, doma, Dajto, Markíza krimi, ČT 1, ČT 2, ČT 24, axn, a ďalšie, ktoré doteraz nemáš v ponuke, čo bude fajn, a ak vieš po chorvátsky alebo slovinsky, či rumunsky, tak z rovnakej pozície ako ANTIK SAT, idú voľne aj tvr int, pro TV int, HRT 1, HRT 4, HRT Int, slovenia 1, 2, a 3.

    6. Inak ten ANTIK SAT nie je až taký drahý, satelitná parabola 80cm je za 10€, LNB okolo 6€, prijímač Amiko HD 265 za cca 30€, káble, to by nemal byť problém, a karta za 10€, a potom predplatné na 24 mesiacov v akcii 1 + 1 zdarma je 3.90€ x 12 mesiacov (+ 12 mesiacov zdarma) = 46.80€, potom 24 mesiacov nič neplatíš a až potom 3.90€ mesačne, ale platí sa zväčša na dlhšie obdobie, napríklad 3 mesiace, ak nezaplatíš, nič sa nedeje, nepríde žiadna faktúra ani pokuta, príjem programov sa preruší a kedykoľvek neskôr zaplatíš poplatok, nie je to nijak limitované do kedy, ako u Skylink, tak po zaplatení sa príjem programov obnoví.

    7. PS: a nastavenie satelitného vybavenia by som poriešil aj ja a zdarma, ale potreboval by som vedieť, kde a mať nejaký odvoz.

    8. Aspoň si oddýchnete od tých nonstop reklám občas prerušovaných reláciami a filmami…

    9. Myslím, že pre dôchodcu je asi najlepšie tráviť horúce dni počas horúčav asi vo vnútri pri TV. Niektorí nevedia už poriadne ani čítať, alebo len s okuliarmi a ešte okrem TV je tu možnosť rádio. Čo sa dá robiť počas horúcich dní? Práce v záhrade sú skôr asi na večer, keď už nie je tak horúco, ako počas dňa. Ja by som vrelo doporučoval satelit s kartou ANTIK SAT…

    10. Hádam nechcete aby zinfarktovala na slnku počas horúčav, nechajte jej TV a neriešte to, myslím, že TV je asi v takýchto horúcich dňoch najlepšia voľba.

Komentáre už nie sú povolené.