Reklama

V ČR môže odštartovať nový športový TV program, vysielať bude nekódovane v DVB-T2

Česká mediálna skupina A11 spoločne so spoločnosťou Perinvest plánujú spustiť ešte v tomto roku nový športový kanál pod názvom A11 Sport. Prevádzkovateľ získal v tomto týždni od tamojšieho mediálneho regulátora, Rady pre rozhlasové a televízne vysielanie (RRTV), potrebnú vysielaciu licenciu. Na základe udelenej licencie môže televízia vysielať prostredníctvom vysielačov športové programy 15 až 24 hodín denne v českom jazyku. Licencia je platná na 12 rokov.
Pokračovanie nižšie:

Predpokladaný štart A11 Sport je na jeseň tohto roku. Televízia by mala byť šírená nekódovane (FTA) prostredníctvom českých terestriálnych vysielačov celoplošnej siete MUX 23. Obsadiť by mala jednu voľnú pozíciu z doterajších test kanálov.

A 11 Sport chce priniesť divákom priame prenosy z významných športových udalostí a súťaží, ako aj rozhovory so športovcami či reportáže z kultúrneho diania v oblasti športu. Chýbať by nemali ani správy, športové magazíny, dokumenty či analýzy športových výsledkov. „Zo strany fanúšikov a potenciálnych divákov vidíme veľký záujem o športové prenosy a programy o športe. Preto sme sa rozhodli rozšíriť aktivity Perinvestu o športový televízny kanál,“ uviedol majiteľ spoločnosti Perinvest Tomáš Petera s tým, že ide o logické vyústenie aktivít spoločnosti, ktorá dlhodobo patrí medzi najvýznamnejších producentov veľkých športových a kultúrnych udalostí, a to nielen v Českej republike.

Televízia plánuje vysielať programy zo sveta 2. hokejovej ligy a mládežníckeho hokeja, futbalové zaujímavosti a aktuality z futbalovej juniorskej ligy, florbalové zápasy, volejbalové aj basketbalové prenosy, golfové turnaje (Czech PGA Tour), bežecké a cyklistické maratóny, jazdectvo a mnoho ďalších. „Som rád, že sa nám podarilo pre projekt športového kanála A 11 Sport uzavrieť dohodu s takým silným partnerom,“ dodal riaditeľ mediálnej skupiny A 11 Aleš Zavoral. Mediálna skupina A 11 začala v minulom týždni vysielanie plnoformátovej televízie A 11, ktorá prináša ucelené regionálne spravodajstvo, ale aj zábavné programy, filmy, dokumenty a seriály.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Len tak dalej este su na 33 kanali z Kojalu dve pozicie volne. Prajem vela uspechov v sportovych spravach…

Komentáre už nie sú povolené.