Reklama

Odštartovala nová česká celoplošná TV, prístup k nej majú aj Slováci

Vo štvrtok 27. apríla odštartovala v Českej republike nová celoplošná televízia s názvom A11, ktorú bude prevádzkovať tamojšia mediálna skupina A 11. Vysielanie nového programu je dostupné na doterajšej programovej pozícii kanálu Náš region (predtým Regionálnitelevize CZ). Prístup k novinke tak majú automaticky všetci diváci, ktorí mohli doteraz sledovať uvedený program. Na Slovensku ide napr. o klientov IPTV a OTT platforiem Tango TV, Antik TV či Lepšia.TV. Okrem toho je vysielanie dostupné nekódovane (FTA) prostredníctvom družice Astra 3B (23,5°E), ktorú využívajú pre príjem klienti platformy Skylink. Užívatelia so zapnutou funkciou FastScan nájdu program na predvoľbe číslo 163 (v ČR 165).
Pokračovanie nižšie:

A11 bude prinášať pravidelné regionálne spravodajstvo zo všetkých kútov Českej republiky, podobne ako doterajšia Naš region či jej predchodkyňa Regionálnitelevize CZ. Prevádzkovateľ sľubuje, že sa vo vysielaní objavia tiež celovečerné filmy, zahraničné seriály, úspešné programy, ako aj vlastná tvorba televízie. Diváci sa môžu tešiť tiež na zapojenie umelej inteligencie, ktorú A11 predstaví ako jediná TV z Českej republiky. Program stanice zaradíme v najbližšom období aj do TV programu.

So štartom televízie sa vysielanie A11 objavilo tiež v českej celoplošnej DVB-T2 sieti 23 a to konkrétne na doterajšej pozícii s názvom Test-2. Vysielanie je dostupné nekódovane. Aktuálnu ponuku DVB-T/T2 a DAB+ multiplexov, aj spolu so zoznamom vysielačov, môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Technické parametre pre príjem A11 :
Družica: Astra 3B (23.5°E)
Frekvencia: 12090 MHz
Polarizácia: V
FEC: 2/3
SR: 29900
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: A11
Provider: M7 Group
Video formát: MPEG-4
Kódovanie: FTA
Programová pozícia: 163

PIDy:
Video PID: 7141
Audio PID: 7142
Audio stopy: 7142 cze (MPEG)
PCR PID: 7141
PMT PID: 7146
TSID: 3220
0NID: 0003
SID: 0786
TXT: Nie
HbbTV: Nie
DVB a TXT titulky: Nie

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. “ Super “ ~ nová stanica a v SD rozlíšení….
    To je možné iba v ČR a na Slovensku

  2. Myslím, že hlavne samotný vysielateľ určuje, či chce svoju stanicu šíriť ako mazanice v SD rozlíšení alebo ako normálny kanál v HD alebo v UHD rozlíšení

  3. Stanicu A11 -sledujem v ponuke TV operátora RiK Plus.

  4. Ano sledujem terestrialne na kanaly 33 z Kojalu v okrese Martin.
    Ceni sa kazda stanica na rozdiel od slovenskych muxov maju tie ceske stale potencial sa rozsirovat u slovenskych je to viac menej stale horsie….

    1. Zaujímavé,u mňa v Turanoch ide kanál 40 v pohode a kanál 33 obcas

  5. A u iných operátorov na Slovensku nebude? V článku sa to nepíše tak asi nie…Len som sa zamyslel.

    1. A co tam chces pozerat? Pre slovenskeho divaka udalosti z ceskych regionov su tak zaujimave ako Slovensko pre divaka ceskeho. Ak tv stanicu chces silou mocou pozerat, tak natoc tanier na orbitalnu poziciu 23,5E. Ubohu FTA tv stanicu A11 mozes pozriet na predoslej pozicii regionalnitelevize.cz, nasledne premenovanej na Nas region, so sucasnym logom A11…SD tv stanica pre Slovaka o nicom nielen kvalitou obrazu ale aj programovou strukturou 😀

    2. @ Rumburak 28.04.2023 o 7:13 :

      Nevím co tu „trepeš za somariny“?

      Za prvé v České republice nejsou jenom české regiony ale aj ty moravské nebo slezské které jsou pro Slováky v blízkosti moravskoslezské rozhodně zajímavé oproti těm českým regionům a ne že ne.

      Za druhé v České republice nejsou jen čeští diváci ale je tam aj moravský nebo slezský divák kreý rozhodně najde něco zajímavého aj na slovenských regionálkách a ne že ne.
      Např. TV Slovácko (která je pro diváky podél moravsko-slovenské hranice od Hodonína až po Zlín a Zlínsko) přebírá něco velmi málo slovenské TV SEN která je pro Senicu a její okolí která zase opačně přebírá aj nějaké zpravodajství z té TV Slovácko.
      Jako moravský divák se podívám aj na slovenské regionálky. Např. nedávno asi v březnu (pro tebe raději přeložím to že je to marec) sem sa díval TV Central kde byl delší příspěvek o dostavbách cyklistických stezek na Pováží od Nového Mesta nad Váhom přes Trenčín až do Púchova a Považskej Bystrice. A aj o té další části cyklotrasy co z Trenčína odbočuje do Nemšové a dál na Moravu do Zlínského kraja do Brumova-Bylnica. Takže pro mne rozhodně zajímavé věci a které mě víc zajímají než to co se děje až někde v Čechách které jsou pro mne v každém případě víc zahraničí než to Slovensko.

      Takže asi tak a evidentně si pořádně zakomplexovaný slovenský nacionalista jak vidím co si nevidí ani na špičku svojeho nosa.

      Tady nejde o to jakou strukturu A11 a nebo měla bývalá regionální televize ale ten tvůj ujetý názor o tom že Slováka nemůže zajímat co se děje např. na Moravě nebo ve Slezsku a nebo zasa opačně Moraváka nebo Slezana co se děle na blízkém Slovensku.

    3. Každý nech si pozerá to, čo ho zaujíma. Ja som tam včera prepol a bol tam slovenský dokument v slovenčine. A11 nie je už iba o regio správach.

    4. Zero, gratulujem ku sledovaniu akehokolvek dokumentu v rozliseni SD. Ten kto chce chvalit takuto SD tv stanicu, tak nech ju porovna s BBC Earth HD. Pre mna je tv stanica A11 paskvil nielen obrazovou kvalitou ale aj programovou strukturou…Zdenek tu je iba omylom a nestoji za nic 😀

  6. Sama kritika, na Slovensku postupne koncia vsetky regionalky . Podpora statu a samospravnych krajoch je takmer nulova a tak vsetko zakape. Co uz, ked takmer kazdy zboznuje Markizu a Joj, za Markizu su ochotni este aj platit, len aby mohli sledovat reklamy. Aky narod, taka ponuka.

    1. Včera tam bol seriál NARCOS, je tam čo pozerať.

    2. Dominik,
      bez reklám? Tomu neverím. Skôr samá prihlúpla a opakujúca sa reklama.

    3. No aj moja žena pozerá tu blbú markízu, a kvôli nej ju musím platiť, a nedostala náhodou neviem, to by nemohli licenciu na šírenie v terestrike zadarmo?Prečo jej sesterská tv nova a ďalšie v ČR sú zadarmo a blbí si to platíme, ja na telke pozerám len web a YouTube a večer prebehnem aj infov. Notebook už je zaprášeny

  7. Pre niektorych divakov ta stanica moze byt zaujimava. Co ma ale stve su mnoziace sa reklamy … na akejkolvek komercnej televizii! To co doboha robi Rada pre retransmisiu a ministerstvo kultury?? Ja mat tu moc, tak zmenim zakon o televiznom vysielani: ziadna reklama pocas filmu, dokumentu, sutaze, spravodajstva! Pred a po nech si maju aj pol hodiny reklam! A dalej by spm tvrdo ppkutoval nedodrzanie casu vysielania. Tak dufam, ze A11 nespadne tiez do toho carovneho kotla mamonu a prinesie nieco pozitivne … snad uz v najblizsej dobe to HD.

  8. Mohli by opraviť EPG pre A11 na 23.5, lebo v EPG je ešte štruktúra z pôvodnej stanice muj region cz, hoci už reálne je iný program, v EPG to však takto nevyzerá, teda poprosím opraviť EPG…

Komentáre už nie sú povolené.