Reklama

V Česku opäť rozšíria ponuku bezplatných kanálov cez anténu, do DVB-T2 multiplexu 23 pribudne nový program

Len pred pár týždňami vstúpil do českého terestriálneho vysielania program Spektrum Home a už opäť avizujú ďalšie rozšírenie bezplatnej ponuky. Do tamojšieho DVB-T2 multiplexu 23 vstúpi TV stanica Náš region. Vysielanie by malo byť sprístupnené divákom v apríli 2023. „Nová TV stanica Náš region začne v apríli vysielať v DVB-T2 sieti 23. Bude tak celoplošne a bezplatne dostupná pre 99% ľudí,” uviedol dnes na sociálnej sieti Marcel Procházka, riaditeľ regulácie Českých Rádiokomunikácií (ČRa). Novinka obsadí doterajšiu pozíciu Test-2.
Pokračovanie nižšie:

TV kanál Náš region prevádzkuje česká mediálna skupina A 11. Kanál do novembra 2022 vysielal pôvodne pod názvom Regionální televize CZ. Vo vysielaní sa zameriava najmä na spravodajstvo z regiónov no nechýbajú ani dokumentárne a publicistické programy.

Po pridaní stanice Náš region bude k dispozícii v celoplošnej DVB-T2 sieti MUX 23 celkovo 9 televízií (Nova Cinema, TV Nova, TV NOE, TV Barrandov, Barrandov Krimi, Kino Barradov, Seznam.cz TV, Spektrum Home, Náš Region), štyri rozhlasové stanice (Ukrajinske Radio, Rádio Dechovka, Český Impuls a Rádio Impuls) a dva test kanály (Test-1 a Test-4). Všetky sú šírené nekódovane. U TV je použitý novší video kodek HEVC.

Okrem DVB-T2 multiplexu 23 majú v susednej ČR ďalšie tri celoplošné (MUX 21, MUX 22 a MUX 24) a viacero regionálnych multiplexov. Aktuálnu ponuku DVB-T/T2 a DAB+ multiplexov, aj spolu so zoznamom vysielačov, môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. urcite dalsia perfektna regionalka, co bude recyklovat veci z inych regionalok, to nam na slovensku chyba…

  1. V Trstine okres Trnava by malo fungovať dvb-t cz rozmýšľam mad tým že si otočím anténu z Nitry na moravu lebo to naše dvb-t je tragédia

    1. Len smelo do toho. V Bíňovciach chytám kanály 26, 33 a 40. Trstín je bližšie pod horou, ale za vyskúšanie nič nedáš. Potom sa môžeš podeliť s výsledkami. Napríklad mne K40 hral vždy dobre, K33 sa vylepšil po zdražení elektriny a K26 sem-tam (pri inverznom počasí) hapruje. A ešte sa tu na diskusii objavuje nejaký nadšenec z Bolerázu.

    2. Tu nadšenec z Bolerazu. Trstín či pôjde je otázne. Hora je už blízko. K26 aj mne niekedy vypadáva, teraz v zime je to lepšie. Zlučuje štvoricu antén… Ako to Anton chystáš v Bojniciach?

  2. Nebola náhodou aj predtým ešte ako regionalnitvcz, len potom z finančných dôvodov ostala iba na satelite?

    1. Regionální TV.cz byla kdysi v DVB-T, avšak pouze v regionální síti 8 pokrývající věsměs pouze krajská města. Vstupem do MUX 23 se stane celoplošnou televizí.

  3. Test 1 a Test 3 a z toho určite zapnu postupne v Marci Spektrum Home v Aprili Region Tv a v Maji možno Senior Tv,alebo Love Natura

    1. Lebo to nejde nikomu? Byvas pri CZ hraniciach, slovenské DVB-T ti ani nejde a to máš ešte to najlepšie.

  4. JanaDelrey nechyba mi mame tiež taku Central Tv Zemplin.A čo sa tyka,že si maju brat Svk priklad z Cz tak tu sa,len každy vyhovara,že to je drahe a blbosti.Keby sa všetci takto všade vyhovarali tak nikde nič neni.Ani obchody,knihkupectva,tv programy,rozhlasy.Čo vidim u SVK zrušene Radio Liptov to Cz už maju 2 rozhlasy i vo Fridku Mistku.To by som chcela vediet kde tie Eurofondy miznu.Ked su na všetke tv vyhovorky.A to SVK ma tych tv programoch dost takže keby začli pracovat ako poriadni ludia tak tu je všetko.Myslim Zapadoslovenska,Tv Ružinov,Tv Mistral,Ttv,Kysucka Tv,Tv Raj,Tv Severka,Za Tv,Tv Dubravka,Bratislava Tv,Skvele Tv,Park Tv,Central Tv Zemplin,Zemplin Tv,Ceskoslovenska Tv,Tv Panorama,Tv 7,Tv8,Tv 9,Tel Ke,Mestska Tv Košice a dalšie

  5. Terestriálne vysielanie na Slovensku je o ničom, škoda slov.

    1. Analog je lepsi ako ta RTVS1,2,24,Sport,joj,plus,wau,joj 24,lux, noe a niekde podla avisu

  6. TV Dochtor vydrží kolik dní v ĎVB-Ť ? ? ? A f Prešove preložia vysielač ečte f tomto storočí ? ? ?

  7. U mna v Pribovce pri Martine vsetko v pohode kanal 33 plny vykon a 40 na polovicny, ale len tak dalej nech je tych kanalov co najviac na antenne dvojca vsetko ide paradne. Skoda toho kanalu 26 ten je tu zahlteny kanalom z vysielaca Sklabina a Bralova skala. Dvb t2 je mozne podla mna zachytit kvalitnou sustavou aj cez vyskovy profil 1100metrov nad morom asi tak do maximalne 200km potom to uz je alchymia. Ked je zle pocasie, tak mi 40 na kratke obdobie zacne vypadavat, ale je to len pri velmi zlych prijmovych podmienkach.
    Lovu vln zdar…..

Komentáre už nie sú povolené.