Reklama

Spektrum Home ako bezplatný kanál, vstúpil do českého DVB-T2

Česká verzia stanice Spektrum Home, ktorú mohli doteraz sledovať českí a slovenskí diváci platených TV služieb, vstúpila dnes do českého bezplatného terestriálneho vysielania. Vysielanie stanice je dostupné divákom z tamojšieho DVB-T2 multiplexu 23, ktorý prevádzkuje spoločnosť Czech Digital Group.
Pokračovanie nižšie:

Spektrum Home je lifestylová a zábavná stanica, ktorá sa zameriava prevažne na interiérový dizajn, architektúru, nehnuteľnosti, cestovanie a záhradničenie. Vysielateľ plánuje postupne rozširovať programovú skladbu, ktorá bude pestrejšia a priebežne sa budú pridávať nové žánre, vrátane zábavného obsahu pre ženy.

V MUX 23 sa objavil Spektrum Home na doterajšej pozícii Test 3. Program je šírený v kompresnom formáte HEVC s obrazovým rozlíšením 960x540px. Ako nás informoval čitateľ Zdenek z Moravy, video bitrate sa pohybuje od 1308 do 4256 kbps.

Aktuálnu ponuku DVB-T/T2 a DAB+ multiplexov, aj spolu so zoznamom vysielačov, môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Hej,ale po preladeni loga z Test 3 na Spektrum Home sa už zobrazuje novy Test 4 a Test 1 a 2 to by chcelo vediet co Ceši chystaju pre divakov.No narozdiel od Slovakov pilne pracuju.Sice mam chripku,ale tie Talianske zahrady boli užasne.Tak ako Umelec a Herec nemožem zatial CD Singel natačat.Ale ked vyzdravim ihned do studia.

  2. Skylink tak tento kanál z balíka kombi + do základu

  3. kedy vstúpia do slovenského DVB-T nejaké stanice???

    1. Keď nejakú založíš a finančne ju utiahneš, vrátane poplatkov pre Towercom.

    2. Na mŕtve . sk píšu, že Angelika bude mať od 12. júna 5. stanicu. Ale v ĎVB-Ť určite nem bude…

  4. Tono škoda reči SVK upada nie len v tv.Ide to tu dole vodou.A ak i nejake stanice zo SVK vstupia do DVB-T 2 tak,iba ako platene.A z toho budeme platit nie 3 hodinove reklamy za den,ale poldnove ako u Markiz de sade programoch.A ževraj ked ludia budu platit na kartach a kabelovkach nebudu skoro žiadne reklamy.

    1. A to ešte treba počítať s tým, že aj skupina Ojojoj môže čoskoro odísť z FTA DVB-T medzi platené stanice. Možno už koncom tohto roka. Potom tu ostanú bezplatné iba RTVS a LUX. 🙂

    2. Výsledok resp. dôsledok Ťawertrolla a Neregulačného úradu, ktorý mal byť už dávno zrušený ! ! !

    3. mikimaus, akého úradu ? veď čo sa týka rádia a televízie je to len pobočka, ktorá robí v prvom rade to, čo príde z kamzíka …

    4. Neregulačný s Ťawertrolloom blokujú, že nem móže prísť konkurencia na celoplošné šírenie ĎVB-Ť, ĎAB- a FM signálu ako je tomu v ČR. Ceny by vyzerali úplne inak aj ponuky staníc v multiplexoch. A okrem toho Neregulačný s Ťawertrolloom zlikvidovali 2 celoplošné multiplexy ĎVB-Ť (nerastné bohatstvo krajiny), ktoré mohli šíriť ďalšie spoločnosti a prinášalo by to peniaze štátu…

    5. @Miki Mouse: nevyzeralo by to inak, ani keby tu mal Towercom konkurenciu. Keď nemáš tunajšie TV, ktoré by chceli vysielať FTA v DVB-T(2), ani konkurencia nič nevylepší. Ale to je na dlhú debatu, bolo by potrebné rozpitvať počiatočné prepojenie Towercomu a Skylinku, „doživotne zadarmo“, ktoré presunulo veľmi veľký podiel divákov na satelit, úmyselné zaplnenie multiplexov obstarožným formátom MPEG-2 a podobne. S tými allotmentmi pre jednotlivé multiplexy máš pravdu. Ale s FM pravdu nemáš – jednak tu máme konkurenčné FM siete (Expres net…) a FM pásmo je už preplnené tak či tak, vstup konkurencie je prakticky nemožný z technických dôvodov a nie preto, že by niekto niečo zámerne blokoval. Tento stav vyrieši len DAB+.

    6. @Ojojak:

      Ale mám pravdu pri FM, lebo ja som myslel na šírenie verejnoprávneho rozhlasu RTVS, ktorý mohli v minulosti šíriť aj iní prevádzkovatelia (MOVYS , Expres Net) a potom to zmenili len na monopol. V ČR pritom verejnoprávny ČRo nešíria len Rádiokomunikácie, ale aj iní prevádzkovatelia sietí…

  5. Ale Ceske Tv idu celkom hodne i na SVK a nestažuju sa,že by nejako neutahli cez Towercom svoje programy.

    1. Ktoré české stanice idú podľa Teba cez Towercom, myslím tým, že mu platia za distribúciu? 😀 Neobťažuj sa s odpoveďou, bola to rečnícka otázka.

  6. My v Hlohovci si pochvaľujeme, máme dosť programov aj bez stále sa zvyšujúcich poplatkov, a mali by sme ešte viac, ak by sa vypli rušičky.

    1. @ fb ant hc :

      A včil bych moc rád věděl ale opravdu upřímnou odpověď co je z toho CZ pozemáku reálně sledovatelné kromě stanic od ČT, TV Noe a místních regionálek kromě dalšího českého absolutně nesledovatelného odpadu snad kromě Prima ZOOM kde je to ale zase samá reklama s Prima Max kde jsou vlastně ty samé filmy jako na SK stanicích od Skupiny Markíza a Joj.

    2. .. to by som aj ja rad vedel co vlastne sledujete z tych CT muxov.

    3. Zdenek, už Ti to tu niekoľkokrát písali … jedná sa o možnosť väčšieho výberu. 9 programov, ako máme v SK DVB-T, sme mali pri troche šťastia aj za socializmu v analógu. Z tej 50ky sa už dá niečo vybrať. Napríklad ja, aj keď šport v TV vôbec nemusím, rád si pozriem na Sport5 magazín „Pozor vlak“. Porovnanie s PrimaMax má malú chybičku … všetky Markízy a Joj Cinema sú payTV

    4. V analogu 26 TV stanic bez platenia realne!
      Jednotka, Dvojka, Markiza, Dajto, JOJ, Plus, Slagr TV, Media TV, Media TV, Eurosport 1, Arena Sport, Wau, Doma, Prima Plus, CT1, CT2, Ctyrka (asi neviem :sport asi nepozeral som sa), Sport 5, UP NETWORK TV, TA3, Tři (asi tiez :24), TESVIP-CZ:AXN, TESVIP-Deti: MiniMax, SPEKTRUM HOME, KINO BARRANDOV, TV Barrandov a BARRANDOV KRIMI.
      Analog vyuzivam ked prsi a nejde satelit.

    5. v dnešnej dobe analóg ? nejaká trápna STA, prevod z DVB-S/S2 ? alebo káblovka uviaznutá v minulom storočí ?

    6. @ zvedavec:

      By si sa čudoval aká skladba digitálnych programov vrátane cezhraničného príjmu sa dá vyskladať v STA, cez digitálne skupinové stanice (transmodulátory) z terestriálneho DVB-T / T2 a satelitného DVB-S / S2 s digitálnym výstupom do rozvodu STA v DVB-T / T2. Niekde majú v STA aj cez 100 – 150 digitálnych staníc. Paneláky sa k STA (digitálnym) postupne začínajú vracať.

    7. reagoval som na Vavro29: V analogu … ; možnosti súčasnej techniky sú mi dostatočne známe 🙂

Komentáre už nie sú povolené.