Reklama

DVB-T2 platforma Tečko zvýši od apríla ceny, poznáme podrobnosti

Terestriálna platforma Tečko plánuje začiatkom apríla 2023 dokončiť prechod na štandard DVB-T2, ktorý začala koncom novembra 2021. Podrobnosti sme už priniesli v predchádzajúcej správe. Okrem toho dôjde tiež k rozšíreniu ponuky a zmene cenníka. Operátor zvýši ceny takmer všetkých programových balíkov.
Pokračovanie nižšie:

Podľa nového cenníka bude mať Tečko stále sedem programových balíčkov: Základ, Adam, Eva, Film, Kombi, Multi a Adult. Prvý menovaný balík bude od 3. apríla 2023 dostupný zákazníkom za 4 € mesačne, Film, Adam a Eva sú po 6 € mesačne, Kombi za 8 €, Multi za 10 € a Adult za 1 € mesačne. V prípadne ročného predplatného môžu získať klienti službu výhodnejšie. Väčšinou je to jeden mesiac zdarma. Porovnanie súčasných cien s novými môžete nájsť v tabuľke na konci správy.

Novinkami v ponuke od 3. apríla nakoniec budú české stanice Kino Barrandov a Retro Music TV a tiež slovenské JOJ Šport a Volant.tv. Pôvodne pritom služba informovala, že po prechode na DVB-T2 zaradí okrem Kino Barrandov a Retro Music TV ešte Markíza +1 a Crime and Investigation.

Aj po prechode na DVB-T2 nebudú ešte všetky stanice v oboch DVB-T2 multiplexoch šírené v kompresnom formáte HEVC. Podľa našich zistení plánuje platforma dokončiť prechod na tento úspornejší kompresný formát do jedného roka. Každopádne už teraz musia klienti pre príjem všetkých staníc vlastniť zariadenie s podporou DVB-T2 a HEVC.

Tečko je východoslovenská terestriálna platforma, ktorá pokrýva svojim signálom hlavne mestá Košice, Michalovce, Sobrance a ich okolie.

Kompletný zoznam DVB-T/T2 a DAB+ vysielačov, aj s ich programovou ponukou, môžete nájsť v sekcii Vysielače.

BalíkDoterajšia cenaNová cenaProgramy
Základ2,41 €/mesiac alebo 29 €/rok4 €/mesiac alebo 39 €/rokTV Markíza, TV Joj, Dajto, Doma, Markíza Krimi, Nova International, Prima Plus, ČT1, ČT2, TV Barrandov, Kino Barrandov, TA3, ČT24, Arena Sport 1, Arena Sport 2
Adam4 €/mesiac alebo 44 €/rok6 €/mesiac alebo 66 €/rokNova Sport 1, Nova Sport 2, Joj Šport, Retro Music TV,
Šláger Premium, History + programy z balíka Základ
Eva4 €/mesiac alebo 44 €/rok6 €/mesiac alebo 66 €/rokJOJ Cinema, National Geographic, Nat Geo Wild,
TV Rik, Jojko, Mňam + programy z balíka Základ
Film4 €/mesiac alebo 44 €/rok6 €/mesiac alebo 66 €/rokFilm+, AMC, FilmBox, Hobby, TravelXP, Volant 6 + programy z balíka Základ
Kombi6 €/mesiac alebo 66 €/rok8 €/mesiac alebo 88 €/rokDvojkombinácia z balíčkov Adam, Eva a Film
Multi9 €/mesiac alebo 99 €/rok10 €/mesiac alebo 110 €/rokTrojkombinácia z balíčkov Adam, Eva a Film
Adult1 €/mesiac alebo 11 €/rok1 €/mesiac alebo 11 €/rokDorcel
Dual1 €/mesiac alebo 11 €/rok1 €/mesiac alebo 11 €/rokSlužba pre druhú kartu, ktorá kopíruje ponuku z prvej karty

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. U AntikSATu chybí např. Travelxp HD který už dávno mohl Antik sdílet z cizí kapacity A1 Telekom Austria pokud by o tuto stanici měl zájem a odkud bere aj Cinemaxy. Dále by také mohl Antik konečně zařadit do nabídky aj Viasat Nature, Viasat History s Viasat Explore taktéž formou sdílení z kapacity Viasatu.

    Dále by mohl AntikSAt stanici Barrandov HD nahradit stanicí JOJ 24 a Arcadia World překlopit do HD.

    Nově bych zařadil do nabídky TV Spart místo stávajícího CS Mystery.

    Další paradox je ten že :24 od RTVS je u AntikSAT v SD kvalitě a hlavně že ČT 24 je HD.

    Když nyní končí na 23,5°E FTA REBEL tak by ho mohla Antik zařadit do satelitní nabídky místo stávajícího „Slagr“ úprotože tam bohatě stačí Senzi s Slagr Premium HD.

    Ne každý může mít Antik přes internet a komě tech co jej mohou mít ale upřednostňuji příjem přes satelit.

    1. Antik tam má myslím Travel Channel, asi si myslia, že je to dosť (kvalitu neriešim, nepozerám ani jeden z nich). S Viasatmi súhlas. Čo sa týka TV Spark, mali tam cez net UP network, teraz je tam namiesto nej Spark. Ak by to prehodili na satelitnú distribúciu, asi by sa dosť veľa ich zákazníkov potešilo, ale keď sa pozrieme, koľko takých projektov na Slovensku rýchlo vzniklo a aj rýchlo zaniklo (Slovak sporty, 123 TV…), možno si v Košiciach myslia, že to nestojí za námahu (ok, teraz tak trochu ironicky zveličujem. 😉 ) Ale áno, máš pravdu – radšej mať na satelite Spark a CS Mystery cez OTT, než naopak. To isté platí pre nahradenie jedného zo Šlágrov televíziou Rebel – vrelo súhlasím, Šlágr je odpad. A v podstate aj s preklopením RTVS :24 do HD, hoci pri spravodajstve mne osobne SD neprekáža.

    2. Slovak Sporty svojim sposobom nikdy neskoncili, najprv zacal Gregus paktovat s telekomom, ti mu pokradli Premier league, aby potom vytvoril Arena Sporty. V KE rozmyslaju uplne normalne a siaria to co, co povazuju oni za vhodne a zjavne to maju niecim polozene, ak si chcete plnit svoje wishlisty, tak si zalozte vlastnu platoformu, drzim vam prsty…neviem na co ti je arcadia vo FHD, ked ten 30 rocny obsah bol antacany v PALe…o uplinku Rebelu nema zmysel ani uvazovat, stanica na urovni regionalnych TV.

  2. @ BFG10K :

    Travel Channel od skupiny Discovery je hovadina s totálně nesledovatelným odpadem co nemá absolutně nic společného o cestování a podobně oproti tomu Travelxp!!! Z celé skupiny Discovery jsou sledovatelné maximálně jen ty Eurosporty-

    Jinak si mě špatně pochopil protože dle čistě zpravodajský kanál bohatě stačí v SD ale jen sem narážel na to že česká ČT je v HD a slovenská :24 je v SD.

    Osobně bych bych ČT 24 překlopil z HD do SD, ČT D/art bych překlopil z SD do HD, Arcadia World překlopil do HD a místo TV Barrandov HD bych zrušil úplně a nebo třeba překlopil do SD a nově zařadil JOJ 24 v SD a ještě by tam byla rezerva na další chystaný kanál od Markízy a pokud by to nestačilo tak by se spuštěné toho dalšího kanáli od Markízy ten SD kanál Barrandov TV úplně vyřadil když tam stejně není lautr nic sledovatelného.

    Jinak dle mne ze všech šlágrů je nejsledovatelnější jedině ten Slagr Premium HD.

  3. DVB platforma sa neda so satelitom zrovnavat, su to neporovatelne rozdielne sluzby pre ine potreby. Jednoduchost DVBT je ale pre mnoho ludi co si nedokaze satelit naladit vyhododou. Antena moze sledovat aj do blba a signal stale funguje, kde na parabole 3cm vietor ohne a cakate 4dni pokial to externista za poplatok rocneho Tecka pride opravit. Vyhodou je taktiez napriklad len antena na okne v mestach postaci aj interierova.

    1. Nevyhodou pre Tecko a DVB-T/T2 je skutocnost, ze takych ludi ktori si SAT TV & IPTV nevedia sprevadzkovat sami, je cim dalej tym menej 😀

  4. Keď porovnám cenu mojej lokálnej káblovky cca 150 programov za 12€, aj keď niektoré sa opakujú, všetky slovenské platformy sa môžu schovať… Ale čo reálne z toho ľudia aj pozerajú? Arcadiu mám v SD, ani som nevedel, že to mám a že to je češtine, no väčšinou titulky a nič zaujímavé tam nechodí. Discovery programy v HD ale detto o ničom, raz za rok niečo na National Geographic. Programy od Viasatu sú ale fajn, hlavne History. Ale na čo nejakých 10 variánt MTV a podobného balastu. Prima programy som nevidel už roky, všetky Barrandovy v živote ani raz. Nič tam nie je. Ponuka od Téčka základ naozaj bežnému divákovi stačí… a keď to mali za 2,41€ na mesiac niekedy, super cena aj teraz. Ešte keď prepklopia do HEVC a niečo pridajú, sám by som možno prešiel ak by ešte viac pokryli východ.

    1. Ty sa schovaj Pedro so svojou kabel TV a 150 tv stanicami….Pretoze trebars mne dostacuje SAT pay-tv DIGI SK & Antiksat + cely viditelny orbit Ku-band s FTA + EMU + MIS prijmom 9.800 TV stanic. To ti neda ziadna kablovka ani Tecko. Platim za prijem 13,50€/ mesiac, pozeram tv stanice ake chcem a kedy chcem. V prepocte ma stoji pozeranie jednej tv stanice 0,001 €/ mesiac 😀

Komentáre už nie sú povolené.