Reklama

Tečko dokončí prechod na DVB-T2 a pridá nové programy

Východoslovenská terestriálna platforma Tečko, ktorá pokrýva svojim signálom hlavne mestá Košice, Michalovce, Sobrance a ich okolie, dokončí začiatkom apríla prechod na vysielací štandard DVB-T2. Operátor GeCom, ktorý využíva pre šírenie staníc dva terestriálne multiplexy, preklopí v pondelok 3. apríla 2023 do DVB-T2 ďalší multiplex. V Košiciach pôjde o 32. kanál (562 MHz) a v Michalovciach o 28. kanál (530 MHz). Vďaka týmto zmenám bude môcť operátor ponúknuť svojim zákazníkom viac televíznych staníc a u niektorých vylepší obrazovú kvalitu. Klienti však už budú potrebovať pre príjem všetkých staníc zariadenie s podporou štandardu DVB-T2 a kodeku HEVC.
Pokračovanie nižšie:

Po prechode na štandard DVB-T2 pridá Tečko do svojej ponuky nové programy Joj Šport, Volant TV, Kino Barrandov a Retro Music TV. Okrem toho zlepší obrazovú kvalitu u staníc Markíza a Markíza Krimi. TV Markíza bude po novom dostupná predplatiteľom vo Full HD kvalite (doteraz 720p) a SD verzia Markíza Krimi bude nahradená HD verziou.

Aj po všetkých vyššie uvedených zmenách nebudú ešte všetky stanice v oboch DVB-T2 multiplexoch šírené v kompresnom formáte HEVC. Podľa našich zistení plánuje platforma dokončiť prechod na tento úspornejší kompresný formát do jedného roka.

Od apríla plánuje Tečko upraviť cenník, kde dôjde k navýšeniu cien. Detailnejšie informácie zisťujeme, ak ich budeme mať k dispozícii, budeme o tom samozrejme informovať. Klienti si však môžu ešte do 2. apríla predplatiť balíky za pôvodné ceny.

Podľa aktuálneho cenníka má Tečko sedem programových balíčkov: Základ, Adam, Eva, Film, Kombi, Multi a Adult. Prvý menovaný balík je dostupný zákazníkom za 29 € na rok, Film, Adam a Eva sú po 4 € mesačne, Kombi za 6 €, Multi za 9 € a Adult za 1 € mesačne. Klienti s dvomi zariadeniami môžu využiť pre druhé zariadenie službu Dual, ktorá kopíruje ponuku prvej karty. Cena tejto služby je 1 € mesačne.

Kompletný zoznam DVB-T/T2 a DAB+ vysielačov môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Aktualizované 17.3.: Pôvodne platforma Tečko informovala na svojom webe, že pridá po prechode na DVB-T2 nové stanice Kino Barrandov, Retro Music TV, Markíza +1 a Crime and Investigation. Na miesto posledných dvoch nakoniec zaradí slovenské programy JOJ Šport a Volant.tv

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Škoda, že Tečko nie je dostupné aj na západe, strede republiky,možno by sa ostatní operátori TV signálu konečne spamätali…
    Lenže, čo s ľuďmi,keď oni tak radi platia len za TV 15 až 25 € mesačne, za 1 mobilný paušál 15 až 30€ mesačne, bankové účty min.cca 10 € aj ked minimalne 2 banky poskytuju vedenie uctov uplne grátis!

    1. To by si si sa divil koľko ľudí po skončení predplatného prejde na západe Slovenska na terestriálne vysielanie keďže sú v dosaho CZ vysielačov.Viem to u nás v dedine a v okrese je veľmi veľa ľudí čo si i dáva montovať antény v predstihu pokým im neskončí predplatné sat služieb.A Narkózu majú na háku keď je zakódované v dvb-t,tak som zvedavý ako sa bude Narkoza zase chváliť ako je ,, najsledovanejšia“

    2. Antik sat máš dostupný všade na Slovensku (a v priľahlom všehomíre), je lacnejší a ani obvyklá výhrada o kvalite obrazu tu nemá zmysel, takže jediný význam má Téčko pre toho, kto nechce / nemôže mať nainštalovaný lavór na dome.

  2. Markíza+1 a Barrandov – tak to je gól do vlastnej brány.

    1. Najprv by som si pozrel celú ponuku a každý si môže z 2 multiplexov vybrať podľa potreby,komu je treba 120 zbytočných programov,ved každý máme v priority tak cca 10 programov….

  3. No aby som každé 4 roky kupoval set top box..teraz zmizol sport 2 aj joj sport,lebo HEVC kto sa má vtom vyznať?

    1. DVB-T3 už nebude a nový kodek h.266 možno tak o 5 rokov (prvé lastovičky na trhu) a o 10-15 rokov ako mainstream… Takže môžeš byť pokojný a kúpiť ten STB. Nestojí viac, ako 20-30€. 😉

    2. Az na to, ze stanice ktore menuje su z plustelky a tu je rec o Tecku. Co nie je to iste.

    3. Lado, to je mi jasné, ale na technických záležitostiach okolo set-top boxov a potrebe ich výmeny to nič nemení. Platí to rovnako pre Téčko, ako aj pre Plustelku.

  4. Po signalovej stranke je to brak. Pouzivaju sa smerove anteny. To radsej IPTV. V GeCome si aspon mohli pozriet co vysiela Kino Barrandov a neriadit sa nazvom stanice. A taky je aj cely pristup.

    1. Môžeš popísať podrobnejšie tú signálovú stránku? Nejaké osobné skúsenosti, napríklad? Celkom ma to zaujíma, aj keď nie som v dosahu signálu.

Komentáre už nie sú povolené.