Reklama

Skylink rozširuje ponuku o Canal+ Action a pripravuje väčšie zmeny v zozname FastScan

Operátor Canal+ Luxembourg rozšíril dnes svoju satelitnú televíziu Skylink, ako aj internetovú službu Skylink Live TV, o nový program Canal+ Action. Novinka je dostupná v HD kvalite (HD/MPEG-4), v rámci testov, v zozname FastScan na dočasnej programovej pozícii číslo 20 (v ČR 25). Užívatelia bez funkcie FastScan si môžu program naladiť na družici Astra 3B (23,5°E) z frekvencie 11 973 MHz. Vysielanie je od začiatku kódované systémami Irdeto, Nagravision, Conax a Viaccess.
Pokračovanie nižšie:

Canal+ Action odštartuje oficiálne svoje vysielanie v utorok 28. februára 2023 o 12:00. Do tej doby bude divákom k dispozícii krátke promo vysielanie. Nový program poteší najmä všetkých milovníkov napätia, odvážnych prestreliek, hrdinských súbojov, ale aj športu. „Môžete sa tešiť na novinky v podobe akčných seriálov a filmov, ktoré budú mať práve na stanici CANAL+ Action svoju slávnostnú premiéru. Svoje miesto v programe budú mať ako európska tvorba, tak klasika s Brucom Willisom, Jasonom Stathamom a ďalšími obľúbenými tvárami, uvádza vysielateľ. Okrem filmov a seriálov bude Canal+ Action vysielať konferenčné prenosy z anglickej futbalovej Premier League. Televízny program stanice môžete nájsť už teraz v sekcii TV program.

TIP: Nová TV stanica Canal+ Action odštartuje koncom februára. Čo ponúkne v prvé dni vysielania?

So štartom Canal+ Action (28.2.2023) prebehne aktualizácia poriadia väčšieho množstva programov v zozname FastScan. Následne sa Canal+ Action premiestni z doterajšej pozície 20 (25 v ČR) na pozíciu číslo 5 (v SR aj ČR). Do popredia sa dostanú napr. filmové kanály FilmBox či FilmBox Stars, ktorých väčšinovým vlastníkom je práve Canal+, a pozíciu zmení tiež hlavný športový program Canal+ Sport a ďalšie stanice. Na prvých miestach v slovenskom zozname FastScan budú programy ako Jednotka HD (1), Dvojka HD (2), Markíza HD (3), TV JOJ HD (4), CANAL+ Action (5), CANAL+ Sport (6), Skylink 7 (7), Filmbox (8), Filmbox Stars (9), RTVS 24 HD (11), RTVS Šport HD (12), DOMA HD (13), DAJTO HD (14), Markíza Krimi HD (15), JOJ PLUS HD (17), WAU HD (18), JOJ 24 (19) a TA3 HD (20). O detailoch ešte budeme informovať.

Skylink do dnešného dňa pre médiá ešte oficiálne neoznámil v ktorých programových balíkoch bude program Canal+ Action. Podrobnosti preto zisťujeme. Promo vysielanie je však aktuálne dostupné pre všetkých.

Technické parametre pre príjem CANAL+ Action :
Družica: Astra 3B (23.5°E)
Frekvencia: 11973 MHz
Polarizácia: V
FEC: 2/3
SR: 29900
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: CANAL+ Action
Provider: M7 Group
Video formát: MPEG-4
Kódovanie: 0624 (Irdeto), 0653 (Irdeto), 181D (Nagravision), 0B02 (Conax), 0500 (Viaccess)
Dočasná programová pozícia: 20 (SR) a 25 (ČR)

PIDy:
Video PID: 3410
Audio PID: 3420
Audio stopy: 3420 cze (MPEG)
PCR PID: 3410
PMT PID: 3400
TSID: 3214
0NID: 0003
SID: 14134
TXT: Nie
HbbTV: Nie
DVB a TXT titulky: Nie

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Canal + action bude v balíku flexi 10, multi, kombi+, komplet… je to uvedené v magazíne skylink v ponuke základných balíčkov, pri ponuke balíčkov mini a smart sa medzi filmovými kanálmi nenachádza, od balíčka flexi 10 a vyššie už áno…

  2. Čo tak kanály Prima Cool/Love/Krimi/Max/Zoom/Star/Show, ČT Déčko, ČT Sport?
    Ešte sa podržia v zozname? :p

    1. Tieto kanály, ktoré si vypísal, nikdy na Slovensku oficiálne nevysielali… a žiadny operátor ich nikdy oficiálne ani neponúkal a osobne ja, keď ich vypnú. dokážem bez nich žiť… kanály primy sú tá istá sračka čo markíza a joj, barrandovy ani nehovorím…

    2. Boli ponúkané oficiálne aj menej oficiálne, podľa toho kde sa pozeráš.
      Človek sa k nim reálne dostal. Pochybujem, že Orange zostane jediný, ktorý vyradil tie vymenované problematické.
      Stiahnutie malých kanálov Prima zo slovenských ponúk bolo avizované už pri spustení slovenskej Prima Plus. Sa čudujem, že sa udržali doteraz.

    3. Mohli by nechať aspoň Prima zoom a Prima Max a ešte ČT šport a ČT Art. Aspoň tieto a Barrandovy, na tie je myslím aj licencia.

    4. Barrandov, presnejšie to, čo z neho zostalo, už hádam nikomu neprekáža v dnešnej forme. Zostalo tam iba torzo širokospektrálnej telky, odkladací priestor B-čkovej vlastnej tvorby. To kľudne môžu púšťať kde len chcú, nikomu to vadiť nebude.

  3. No super. C+ Šport na 5 a C+ Šport 2 niekde ďaleko inde?
    Na Thore bude Action v Telekome a Digi ale na Freesate nie.

  4. Prišiel mi mail, kde skylink informuje, že okrem canal+ action pridá do skylink live tv FilmBox Stars, FilmBox Extra, FilmBox Premium, FilmBox Family a DocuBox… takže toto budú tie ich zmeny

  5. super to je od 28.3.2023 vo freshcen lepšie poukldane bude

    1. To nevieš aspoň správne odpísať či copy-pastnúť slovo „fastscan“ z článku? *facepalm*

  6. slovenské tv nedokážu ponúknuť to čo české a to sme v EU kde sú hranice volné toto nechápem Madarske a hocijaké idu české nemožu isť?prečo?

    1. Voľný pohyb tovarov a služieb je právo, nie povinnosť. Ak výrobca / poskytovateľ chce, má tú možnosť. Ak nechce, nikto ho nedonúti. V našom prípade nikto nedonúti vysielateľov českých staníc nakupovať práva na vysielaný obsah pre územie Slovenska, aby ho tu mohol niekto legálne zaradiť do ponuky. Dlhé roky tieto stanice u nás v podstate všetci operátori vysielali načierno (bez súhlasu vysielateľov), ale to neznamená, že to tak musí byť navždy. Všetci to tolerovali, vrátane českých vysielateľov, preto sa to mohlo diať. Teraz to začalo vadiť Nekróze a Hnojke – lebo sledovanosť a príjmy z reklamy nepustia – a tak do toho začali rýpať. Aj keď právo je na ich strane, stále je to od týchto TV nenažranosť, keď si vezmeme sumy, ktoré zdierajú z operátorov – a operátorom to samozrejme musia zaplatiť zákazníci, čiže my. Keď nás kvôli (teoretickému) 10%-nému navýšeniu sledovanosti (kumulatívne) chcú pripraviť o možnosť sledovať české stanice, hoci majú oveľa väčšie príjmy z poplatkov od operátorov, je to svinstvo, aj keby bol zákon stokrát na ich strane. Nemá ani len zmysel vyzývať tu na bojkot Nekrózy a Hnojky, lebo väčšina oUečiek sa bez tých žúmp nezaobíde a ja ich aj tak bojkotujem už roky.

  7. Konečne ! ! !

    Štát preverí, či sa Markíza dohodla s JOJ na obmedzení českých TV. Hrozí im obrovská pokuta.

    Úrad dostal viacero podnetov k tomuto prípadu. Potvrdil, že ich ide riešiť. Protimonopolný úrad plánuje preverovať možné spoločné konanie slovenských konkurenčných televízií, ktoré sa snažia obmedziť konkurenciu z Česka.

    1. Hmm, nechcem kuvikať, ale toto asi nepomôže. Markíza s Jojkou môžu dostať pokutu, ale keď raz naši operátori vysielajú české stanice bez ich povolenia a vlastníci vysielacích práv sa o to na podnet našich nenažraných TV začnú zaujímať, ani pokuta od PMÚ nezabráni, aby sme prišli o tieto české stanice. Skôr to zvýši motiváciu Markízy a Jojky zbaviť sa konkurencie a „zahojiť“ si tým stratu z pokuty cez zvýšenie príjmov za reklamu.

    2. BFG10K
      Vlastníkom vysielacích práv je to jedno, pretože za dané dielo dostali zaplatené. Vymáhanie práva je na strane toho, kto si práva zakúpil, aby si zjednal poriadok na svojom lokálnom trhu. To isté bolo kedysi s futbalom -LM u nás vlastnil Orange a sám sa snažil, aby to na našom trhu nebolo dostupné cez iného vysielateľa (M4 Šport).

    3. Joko: ono je to naopak, vlastníci práv dostali zaplatené za licenciu pre ČR, ale dotyčné TV ich diela vysielajú aj na území SR, za čo im nikto nezaplatil. Takže ich to môže zaujímať (a možno nie, záleží od výšky sumy, o ktorú tým prichádzajú). Práveže skupinu Prima nemusí zaujímať, že jej stanice tu niekto vysiela načierno – oni súhlas nedali, takže sú z pohľadu práva čistí. Ale keď ich začnú tlačiť vlastníci práv, budú musieť konať. Ale nechce sa mi to podrobnejšie rozoberať, lebo redakcia tu maže komentáre, tak načo sa budem namáhať.

    4. Nedali súhlas? Si všetci myslíte, že operatori môžu niečo šíriť bez povolenia samotnej TV? Navyše súhlas doteraz vyžadovala aj bývalá RVR. Každý operator preto musí mať zmluvu s danym vysielateľom.

    5. One: nie, nedali súhlas. Už sa to rozsiahlym spôsobom riešilo v čase, keď tunajší operátori museli vyradiť skupinu Nova. Naozaj sa tu vysielajú niektoré české TV bez súhlasu vysielateľa. Je (bolo?) to možné preto, že všetci zainteresovaní tento stav tolerovali alebo ignorovali, kým sa Markíza s Jojkou nerozhodli, že im to kazí biznis s reklamou.

    6. One: alebo potom prečo myslíš, že operátori neuvádzajú stanice skupiny Prima v oficiálnych cenníkoch a iných dokumentoch? Asi by ich radi uvádzali, keby ich vysielali legálne, veď 5-7 staníc v ponuke navyše je viditeľný ťahák pre zákazníka, nie?

    7. BFG10K
      Ten majiteľ práv dostal za svoje dielo zaplatené od TV v SR, ČR, AT, HU, POL. Takže on je v pohode – dostal zaplatené na všetkých trhoch.
      Dal som Ti príklad s Orange a LM. Majiteľ práv LM ich predal pre SR Orangeu, pre HU ich mal M4Sport. Majiteľ práv nevyvíjal žiadnu aktivitu, aby sa zabránilo šíreniu M4Sport v SR, o to sa staral Orange ako majiteľ práv pre SR.

    8. Joko: to, že majiteľ práv dostal zaplatené od vysielateľa X v nejakom štáte, je irelevantné. Keď predal licencie na vysielanie subjektom X, Y aj Z, každý mu musí zaplatiť, nestačí, že mu zaplatí len jeden z nich, lebo ostatní dvaja sú z toho istého štátu. Takže nechápem, ako si to myslel. Majiteľ práv predáva licencie jednotlivým subjektom, nie pre všetkých naraz na to isté územie. A Tvoj príklad s Orange a LM je špecifický – lebo zvyčajne sa predávajú licencie na vysielanie diela, ale autorských práv sa tým predávajúci nevzdáva. Pri LM to bolo inak – jeden subjekt predal inému komplet práva, nie len licenciu. Majiteľ práv teda práveže aktivitu v prospech svojich chránených záujmov vyvíjal – pretože pre Slovensko sa tým majiteľom stal Orange.

Komentáre už nie sú povolené.