Reklama

Filmové safari s názvom Európska divočina na Viasat Nature

Aj keď to nemusí byť na prvý pohľad do oči bijúce, Európa je domovom úchvatných živočíchov. Tí musia v posledných desaťročiach čeliť výzvam dynamicky sa meniaceho sveta, ako aj klímy. V unikátnej šesťdielnej dokumentárnej sérii, ktorú predstaví Viasat Nature, sa zoznámime s najväčšími, najrýchlejšími a najvzácnejšími zvieratami žijúcimi na starom kontinente.
Pokračovanie nižšie:

Stretneme sa s najväčším európskym dravcom, ktorým je orlosup bradatý. Uvidíte tuleňa sivého, najväčšieho vodného predátora kontinentu. Zoznámite sa so zubrom, najväčším suchozemským cicavcom žijúcim v Európe. Pre slovenských divákov bude obzvlášť zaujímavá epizóda venujúca sa rysom, dokonalým tichým a nebadaným lovcom. Veľmi pútavé budú aj diely o rosomákoch a losoch, ktoré sa často zoči voči stretávajú aj vo voľnej prírode.

Špeciálne technológie, ktoré boli použité pri natáčaní dokumentu, nás dostanú do bezprostrednej blízkosti týchto tvorov. Vďaka drónom, vrtuľníkom a skrytým kamerám uvidíme hlavných protagonistov v ich prirodzenom prostredí a pochopíme, ako sa vyrovnávajú s rozširujúcou civilizáciou.

Sprievodné komentáre vedcov a ďalších odborníkov zasadia do tematiky hlbší kontext, pričom zistíme, akú dôležitú rolu hrá koexistencia týchto zvierat a ich rodín či stád s ďalšími zvieracími populáciami.

Jedinečná dokumentárna séria z nemeckej produkcie nás zavedie na skutočne objaviteľskú výpravu do skrytých, ale blízkych končín nášho rozmanitého kontinentu. Spoznajte Európu z iného pohľadu. Prebádame krajinu spôsobom, pri ktorom sa vymaníme zo sféry politických hraníc, ktoré pre zver neexistujú.

Zároveň však uvidíme, aká je aj Európa zraniteľná a ohrozená vymieraním druhov v súvislosti s jej vonkajšími faktormi, akými je aj zmena klímy. Autori nám priblížia aj snahy o prinavrátenie ohrozených druhov do divokej prírody.

Filmové safari s názvom Európska divočina sledujte od pondelka 6. februára o 19:00 na Viasat Nature.

(PR Viasat)

Mohlo by vás ešte zaujímať