Reklama

SatelitnáTV.sk: Vylepšili sme sekcie Frekvencie a Vysielače

V poslednom období došlo na webe SatelitnáTV.sk k viacerým vylepšeniam v sekciách Frekvencie a Vysielače. Dôvodom bolo hlavne sprístupniť čitateľom viac technických parametrov a optimalizovať vybrané stránky pre mobilné zariadenia.
Pokračovanie nižšie:

Pre jednotlivé krajiny bola dnes sprístupnená mapa všetkých aktívnych DVB-T a DVB-T2 vysielačov, podobne ako tomu bolo doteraz pri DAB+. Aktuálne si preto môžete vybrať či chcete vidieť všetky vysielače v danej krajine, alebo iba vysielače jednotlivých multiplexov. Zobraziť je tiež možné iba vysielače vo vybraných krajoch či mestách (zatiaľ iba v SR).

Pri niektorých regionálnych DVB-T/T2 vysielačoch pribudli v poslednom období ďalšie informácie (napr. reálne TSID a ONID). Dostupné sú tiež informácie o teletextovom (TXT) či hybridnom vysielaní (HbbTV).

Ponuka miestnych vysielačov sa reálne overuje. V tomto roku sme už overili ponuku takmer 20 miestnych DVB-T vysielačov a chceme v tom pokračovať. Niektoré z nich (približne 10 vysielačov) sú pritom monitorované už aj priebežne a to minimálne 1x mesačne. U každého overeného miestneho DVB-T/T2 multiplexu je tiež informácia, kedy prebehla posledná aktualizácia (overenie programovej ponuky).

V sekcii Frekvencie došlo k optimalizácii tabuliek satelitných platforiem so stanicami pre mobilné zariadenia. Pre zobrazenie frekvencie vybraného programu už nie potrebné posúvanie do strán. Všetky základné údaje pre naladenie danej stanice sú tak viditeľnejšie a prehľadnejšie. Navyše pri väčšine operátorov sú stanice zoraďované podľa poriadia v dodávaných boxoch. Rovnako bola pridaná aj informácia o programovej pozícii (FastScan či LCN). Veľmi jednoducho je tak možné zistiť, aké poradie staníc majú operátori v dodávaných boxoch či reálne číslo programovej pozície.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Piešťany K34 prevádzkuje RealTrading a v muxe je jeden program – Piešťany TV

  2. Poľské vysielače sú neaktuálne: v DVB-T1 ostali MUX 3 a 8, ostatné sú šírené v DVB-T2 HEVC. Silver TV menil názov na Antena TV. Od dnes sa vracia TVP Polonia a je v MUX 5. Prevádzkovateľ TV Mobilnej – Cyfrowy Polsat sa od roku vola Polsat Box

  3. Mohli ste tam uz dat aj rozlisenie obrazu.
    Ci je to 352×576 alebo nebodaj az 720×576.

    1. Zvažuje sa ešte bitrate a obrazové rozlíšenie. V blízkej dobe to však nebude.

Komentáre už nie sú povolené.