Reklama

TV služby skupiny Telekomu začali v posledných mesiacoch strácať zákazníkov

Počet zákazníkov digitálnej TV od skupiny Slovak Telekom (ST) dosiahol na konci júna tohto roka 670 tisíc. V posledných mesiacoch ide o mierny pokles počtu zákazníkov služieb Magio TV, Magio GO, Magio Sat, DIGI TV a DIGI Go. Za poklesom môže byť aj zvýšenie cien, ktoré prebehlo v Telekome v máji 2022. DIGI Slovakia v tomto roku ceny základných balíkov Štandard a Premium nemenila.
Pokračovanie nižšie:

V mesiacoch apríl, máj a jún 2022 ubudlo TV platformám Telekomu a DIGI Slovakia celkovo 5 tisíc zákazníkov. Ak však porovnáme čísla z posledných 12 mesiacov, tak ide naopak stále o medziročný nárast o 1,7 %. V číslach to znamená, že od konca júna 2021 do konca júna 2022 sa počet zákazníkov TV služieb navýšil o 11 tisíc.

Za zmienku stojí aj pokrytie optickou sieťou, ktoré sa neustále rozširuje. Ku koncu júna 2022 dosiahol operátor pokrytie 986 tisíc domácností a to aj vďaka partnerskej spolupráci s inými operátormi.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Stále sa chvália optikou ale nech povedia že 95% je v mestách.A na dedinách využívajú len štáte telefónne káble z 80 rokov minulého storočia kde je rýchlosť 15/1 ale reálne Max 12/2.Priklad:Chynorany v starej časti dediny kde je obecný úrad je ,,niekde“ už optika ale v novej časti dediny len staré telefónne káble.A pritom je tu vyše 400 domov a nevedia sa rozhýbať aby potiahli optiku všade.

    1. 400 domov je pre Telekom nezaujímavé, keď v Bratislave v developerskom projekte pripojí 100 bytov v jednom dome. Pokiaľ sa bude v BA stavať ako sa stavia, tak dediny budú mimo ich záujem. To isté Orange. Omrvinky nechávajú pre menších providerov.

  2. Suhlasim s tebou pretoze na obce kaslu aj ked maju ziadosti o optiku

    1. Hlavne že naša obec (900 obyvateľov) je zaoptikovaná už 3-4 roky. A na obce kašlú? Sa spamätajte.

    2. Zijem v Prievidzi v rodinnom dome. Optika je v panelaku cez ulicu a T com nie je schopny to prepojit uz niekolko rokov.

    3. Presne, naša obec cez 1000 obyvateľov a žiadosti už min. 7 rokov a stále zamietavá odpoveď a v najmladšej ulici iba DSL interne.

    4. Pri sprístupňovaní optiky na dedinách nie je jediným pravidlom počet obyvateľov. Ak má niekde dom nejaký vrcholový manažér tak sa to tam urobí aj keby tam bolo len 200 ľudí. To isté ak si to vylobuju určite záujmové skupiny. Telekom sa sústreďuje na oblasti kde za málo roboty má pripojených veľa ľudí – to sú hlavne satelitné mestečka v okolí veľkých miest. V historických centrách je to problematické, lebo do toho kecá veľa ľudí mesto,mestská časť, vodári,elektrikári… čo to značne predražuje. Tam sa spoliehajú na dobré pokrytie mobilnej siete.

  3. U nás do mesta má telekom privedený optický kábel už dlhú dobu a z neho sú napojení dvaja súkromní poskytovatelia, ktorí poskytujú optické pripojenie pre celé mesto a okolité dediny (telekom nebol schopný doteraz rozvody urobiť a ceny jedného zo súkromníkov sú dokonca nižšie ako má telekom v ponuke pre celú SR).Ráta si telekom do počtu aj týchto pripojených ľudí, cez súkromníkov?

  4. A čo čakali za tie predražené služby ? ! ? Všetky ceny idú hore (potraviny, energie, bývanie…) a človeky ako prvé zrušia platených predražených operátorov TV služieb…

  5. Sú paneláky, kde je optika zavedená a nikto nie je pripojený na ňu…

    1. Občas dostanú na to peniaze, tak to spravia aj bez zákazníkov. Takže nech sa nevyhovárajú, že kvôli infraštruktúre majú predražené služby.

  6. Keby raz začas dali tv balík zdarma ako kompenzáciu za ceny alebo kto si dá mágio tv tak by dostal zadarmo k nemu napríklad telefón strednej triedy alebo paušál zadarmo tak by ľudia nedochádzali lebo ak chci chcú ľudí udržať treba dať ľuďom aj kompenzácie.

    1. :))))) telefón strednej triedy? A čo tak Mercedes s krásnou modelkou k tomu? Pán je zjavne z inej galaxie.

  7. Je to tak telekom nemá záujem o dediny, ale keď platíme tak sú spokojní a káble na internet s predpotomnej doby. kvôli jednej platbe tam presedim pomaly hodinu

    1. A ty nemáš inú možnosť internetu len byť u Telekomu? Mobilné pokrytie všetkých operátorov tiež biedne? Tomu moc neverím. Úhrada faktúry do 3 min.
      Alebo budeš hajnikova žena? 🙂

  8. Oni sú len slubotechna .Ich zaujímajú len nový zákazníci a strary len nech poctivo platia.

    1. Presne takto to máme nastavené bohužiaľ predajcovia sú odmeňovaní za nových zákazníkov nie za existujúcich

  9. Áno ľudia tu majú pravdu dediny Telekom nezaujímajú pracoval som ako technik týmu výstavby teraz nás prepustili všetkých lebo už v panelákoch optika je potahana dediny ich nezaujímajú vôbec .a ktomu ceny majú najdrahšie a signál slabý .

  10. Dobrý deň, to je strašné čo sa robí,,nech dvíhajú ale nie každý mesiac.

  11. Bohužiaľ aj v Bratislave nemajú záujem zapojiť domy v staršej výstavbe. My ideme tiež cez staré telefónne pripojenie.

  12. Kuki tv 17 eur mesačne nepotrebujes setobox pozrieš si to spatne 7 dní máš veľký balík programov a mozeš si to kukat aj z Japonska ked chceš

  13. Zobral som si paušál ale telefón som nemal nárok povedali ze až za3 mesiace. Som nový ale ešte uvidím ako to bude s platením, telefón som si vybral ale nedali mi ako mm fungovať bez telefónu, musel som si kúpiť hotovosti, poradni prístroj, hlavne ze axije majú, načo potom axieked ti nedajú lepšie nech stoja na sklade

    1. A čo rozumiete pod takým slovom „axije“, Kefalín?

  14. Archív cez tv Magio má začiatok programu s veľkým oneskorením (beží predošlý program), často aj 5-10 minút, kvôli čomu sa potom nestihne aktuálny program dopozerať do konca. Dajte to konečne do poriadku !

  15. Kaslem na optiku, pretoze stara dobra pay sat-tv bola, bude a ostane…

  16. Áno s tým optickým internetom je to pravda aj napriek vysokému záujmu na optiku našu obec – 2800 obývatelov vyciarkli zo zoznamu pričom hovoria že robia všetko pre zákazníkov . Som sklamaný z prístupu T comu asi budem hľadať iného operátora

  17. Pre Džngis chána,ty sa spamätaj čo to tlachaš ja mám overené info o reálnom stave optického internetu na dedinách a že máš ty optiku v tvojom valaliku tak to máš šťastie, buď ste nejeka okrajova obec pri veľkom meste alebo nové satelitné mestečko.

    1. Alebo má optiku od iného ISP a nie od Telekomančov a ani o tom nevie.

  18. Takže čo je lepšie , Orange alebo O2…
    Hlavne cenovo nepredrazene.

  19. Telekom nikdy viac viazanosť končí a už nechcem o telekome počuť,, vysoké paušály,na prevádzke v našom mestečku úplne mládež zamestnaná ktorý majú problém ak človek otvorene povie odchádza tak drzosť arogancia no otras jednania.Za mňa Telekom

  20. Žijem na dedine, optiku tu máme rok a tak isto moji rodičia v inej dedine asi 6km od nás už majú optiku. Takže mi sme spokojní, až na tie ceny teda…

    1. Nikdy nem pochopí, prečo tam má byť ypsilon…

  21. Tiez hladam providera, ktory mi nezobere bonus, len aby zarobil. S telekomom som spokojny s kvalitou, ale namlsaju Vas, zacne vyuzivat vsetky ich sluzby a potom pride nova viazanost a zistite, ze za polovicu toho, co ste mali, musite zvlast platit. A ak by som s tym suhlasil, som na sedemdesiatich eurach, smradi su to.

  22. zeby to bolo najme kvoli tomu, ze ludia chceli premier league a nevedeli, ze v magiu nakoniec bude, tak zutekali ku skylinku ? rozmyslajte…lebo cely zivot ste len umindrakovani a upi@ovani ludia

  23. Strácajú zákazníkov lebo nevedia zabezpečiť optické káble na dedinách a nemajú ani v plánoch ich zabezpečiť aj ja som dal výpoveď v telekome.

  24. Telekom je drahý a má slabé-zaostalé TV appky, podporené viazanosťou na dva roky. Svet je už niekde inde.

  25. No ja tiež odchádzam na konci roka od T-comu,pre dve veci,po prvé nemáme stále optiku aj keď bývam v centre Trenčína,a po druhé čo má naštvalo 3mesiace my dali pokutu za neskoré uhradenie faktúry,ako keby ja som mohol za to že si neskôr pýtali od banky peniaze,je to kocurkovo,banka sa vyhovára na T-comu,a T-comu na banku,a ty im plat pokuty,keď im to príde deň či dva po splatnosti,nevěřím im,15 eur má okradli,a môžete si spysat reklamáciu aj tak Vám ju zamietnuť,teraz to platím z účtu ,v deň keď my pošlú faktúru,a a je kľud

  26. U nás v Trstíne už začiatkom roka mali robiť optiku od telekomu a zatiaľ ani nezačali úplne z ničím tak čakám kedy sa už konečne rozhýbu babraci

  27. Neviem ako projektuje Telekom optiku ale je to celkom zahada. Pri nasom sidlisku je dokoncena optika … rozumej cela ulica zakablovana a pri bytovkach zakoncena GPONom. Polka ulice (rodinne domy) su pripojene od 2021 a my uz mame myslim ze 10ty termin spustenia – zakablovanie do bytov. A to nehovorim ze nasa ulica bola povodne planovana na rok 2014. Uvidim ci sa aspon do 2024 dockam 🙂

  28. Co cakat v state kde nikto nieje za nic zodpovedny? To, ze sukromna firma niekomu nieco slubila absolutne nic neznamena. To ti mozu odvolat, nieje to pravne zavazne. Ku konkurencii mozes ist, ale povacsinou nemas k akej. Niekde na zapad od nas by mozno zodpovednym vo firme slo o dobre meno a povest a snazili by sa. Tu sa proste neda, nejde, zasmeju sa a ide sa dalej.

    Su pripady kde by Telekom aj chcel ale nedostanu povolenie od starostu (aka stavebneho uradu), niekde chce obec ale Telekomu sa to neoplati, niekde nejsou lidi, je to okres od okresu rozne, freestyle ako cela republika.

  29. Optiku od Telekomu som zrušil pre nekvalitu prenosu signálu. Viem, že rýchlosť fotónov sa nezmenila, len začali pripájať dediny a niekde sa zvýšila agregácia nejakého uzlu. Na tej dedine mi rozbili predzáhradku (káble kládla nezávislá firma vyznačujúca sa kvalitou práce typickou pre osadníkov, ale prestrčiť kábel podpod plot nedokázala.) V Bratislave mám smolu, optika na našej ulici nebude asi nikdy, teda zastavila sa od nej asi 20 m a to je definitíva.
    Od T-comu som sa odstrihol dvakrát: pred 10 rokmi som zrušil pevnú linku (za mobil platím tretinu), druhýkrát v máji pre zvýšenie poplatku za odpísaný router a nekvalitu dodávky dát. Tretiu šancu nedostali (chalupa v dedine) za kvalitu práce „dodávateľa“. Ďalšiu šancu nedostanú, aspoň nie za môjho života.

    Zruba platí, že dostaneš to, čo platíš, len v magnetovej firme to treba deliť minimálne dvoma, t.j. za drahé peniaze tak polovicu. Že optika až do izby funguje horšie ako metalika 400 mb je miestne špecifikum nehodné záujmu silnej firmy.

Komentáre už nie sú povolené.