Reklama

Canal+ Sport predstavil svoje štúdio, programy aj celý tím

Nová športová stanica Canal+ Sport, ktorá bude prinášať všetky priame prenosy z anglickej Premier League, ako aj ďalšie doplnkové programy, odštartuje svoje vysielanie vo štvrtok 4. augusta 2022 o 18:00.

Prvým odvysielaným programom má byť magazín Najlepšie góly sezóny 2021/2022. Nasledovať bude vlastná Fantasy Show, ktorá sa venuje virtuálnej Fantasy Premier League. O deň neskôr, v piatok 5. augusta o 21:00, začína už nová sezóna Premier League a to zápasom Crystal Palace – Arsenal, ktorý si budú môcť samozrejme pozrieť športoví fanúšikovia naživo. Ešte pred zápasom však budú mať možnosť sledovať premiéru zápasového štúdia MatchTime so začiatkom o 20:00. Následne každý hrací deň budú odvysielané všetky zápasy s českým alebo slovenským komentárom. Vybrané na Canal+ Sport, zvyšné cez aplikáciu Skylink Live TV. Všetky prenosy budú v HD kvalite. Originálny komentár zatiaľ k dispozícii nebude. Dostupný má byť aj takzvaný konferenčný prenos, ktorý bude v reálnom čase „preskakovať“ medzi súbežne hranými zápasmi a ponúkne tak pre športových fanúšikov to najlepšie, čo sa aktuálne na jednotlivých ihriskách deje. Následne v pondelok vždy od 21:00 na divákov čaká talkshow Premier Club, kde moderátor Jaromír Bosák spoločne so zaujímavými hosťami zhodnotí odohrané kolo.
Pokračovanie nižšie:

O produkciu nového programu Canal+ Sport sa postará medzinárodná spoločnosť Canal+, ktorá má bohaté skúsenosti s vysielaním športových prenosov po celom svete, predovšetkým vo Francúzsku a Poľsku.

TIP: Skylink zaradil do ponuky Canal+ Sport a spustil predpredaj nových TV balíkov

Štúdio sa nachádza v priestoroch spoločnosti AV MEDIA v Prahe a budú sa v ňom natáčať 3 programy – zápasové štúdio MatchTime, talkshow Premier Club a magazín o virtuálnej hre Fantasy Show.

Hudobné znelky k programom MatchTime a Premier Club vyrobilo štúdio Oficina, dekorácie pre Premier Club sú dielom spoločnosti Film Dekor a technické zázemie zaisťuje firma Smart Informatics.

Štúdio Canal+ Sport v Prahe.

Tím Canal+ Sport

O komentovanie prenosov sa postará silný tím futbalových komentátorov na čele s Jaromírom Bosákom. Ďalšími členmi sú Matúš Lukáč, Marek Skáčik, Jiří Vrba, Martin Minha, Ján Pěruška, Ján Suchan, Štěpán Hájek a Ondřej Lípa. Konferenčné prenosy budú moderovať Martin Minha a Jan Pěruška.

Pozíciu futbalového experta zaujme slávny tréner a bývalý hráč Radoslav Kováč a ďalšie bývalé futbalové esá, ako napríklad Zdeněk Zlámal, Roman Bednář, Marek Matějovský, Jakub Podaný a priamo z Anglicka bude do Česka lietať Daniel Pudil.

Jaromír Bosák – komentátor, moderátor
Jiří Hošek – moderátor, expert
Karel Tvaroh – moderátor, redaktor
Martin Minha – moderátor, redaktor, komentátor
Marek Skáčik – moderátor, redaktor, komentátor
Karel Häring – redaktor, expert
Zdeněk Zlámal – futbalový expert
Sonia Krajčová – moderátorka, dramaturgička, režisérka
Jan Pěruška – komentátor, moderátor
Michaela Kaprálková – správca sociálnych sietí
Jakub Dobiáš – analytik 11Hacks
Matúš Lukáč – komentátor, moderátor, redaktor

Vlastné programy Canal+ Sport

Match time – zápasové štúdio, ktoré budú moderovať Jaromír Bosák, Marek Skáčik a Martin Minha. Divákom sa tiež predstaví množstvo hostí, napríklad do prvého piatkového štúdia príde exkluzívne tréner pražskej Slavie Jindřich Trpišovský.

Premier Club – pondelkové talkshow uvedú Jaromír Bosák a Matúš Lukáč, ktoré doplnia zaujímaví hostia, ktorí sa nebudú báť tvrdého názorového stretu.

Fantasy Show – magazín o virtuálnej hre Fantasy Premier League budú uvádzať Sonia Krajčová a Karel Tvaroh. Už teraz sa môžu hráči zaregistrovať do hry a užiť si Canal+ Sport ligu, v ktorej môžu vyhrať lístky na zápasy Premier League a ďalšie zaujímavé ceny.

Jeden krát za kolo prinesie Canal+ Sport tiež exkluzívny rozhovor s niektorým z hráčov alebo manažérov Premier League.

Okrem lokálne produkovaných relácií bude vysielaný aj viacero programov z produkcie Premier League o jej tridsaťročnej histórii, osobnostiach, ale aj zaujímavostiach zo zákulisia.

Kompletný program stanice Canal+ Sport nájdu diváci v našom TV programe, podobne ako Skylink 7 či Canal+ Domo. Samozrejmosťou bude tiež zaradenie programu do sekcie Šport v TV naživo.

Canal+ Sport a moderné technológie

Pre grafické analýzy bude využívaný systém Piero od kanadskej spoločnosti Ross Video, ktorý je jedným z najmodernejších dostupných nástrojov na analýzu herných situácií. Vďaka nemu dokážu experti Canal+ Sport vizuálne zanalyzovať situácie zo zápasov s doteraz nevidenými možnosťami. Tento systém umožňuje napríklad znázorniť rýchlosť strely a behu alebo vzdialenosť od brány či iného hráča.

Vďaka spolupráci so spoločnosťou 11Hacks, ktorá pripravuje špičkové dátové analýzy, dostane rozbor zápasov nový rozmer. Okrem subjektívneho hodnotenia expertov budú k dispozícii aj objektívne dáta a matematické modely, ktoré využívajú tímy a skauti hráčov.

Dostupnosť Canal+ Sport

Už v tejto chvíli je jasné, že prenosy z anglickej najvyššie futbalovej Premier League na Slovensku a v Českej republike budú môcť po novom sledovať určite klienti satelitných služieb Skylink, Skylink TV pre Orange, ako aj internetovej Skylink Live TV. S ďalšími operátormi prebiehajú rokovania.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. Nemyslim si, ze je mozne dnes tvrdit, ze to este niekto nezaradi.
      C+ do EPL nalial vela penazi a len Skylink im investiciu nevrati. Ak to nikto iny teraz nekupi, tak buducu sezonu sa urcite s niekym dohodnu, pretoze narast zakaznikov u Skylinku nebude taky, aby cenu“exkluzivity“ vykompenzovali.

Komentáre už nie sú povolené.