Reklama

DVB-T2: Plustelka s lepším pokrytím na východnom Slovensku

Towercom získal v januári 2022 nové povolenie pre DVB-T2 vysielač štvrtého celoplošného multiplexu (MUX 4), ktorý šíri väčšinu programov z terestriálnej platformy Plustelka. „Regulačný úrad vydal 12.01.2022 individuálne povolenie na používanie frekvencie Kráľovský Chlmec K22 na televízne digitálne pozemské vysielanie s nasledujúcimi základnými technickými parametrami: Vysielač: Kráľovský Chlmec, Vysielací kanál: 22, Multiplex: MUX4, Štandard: DVB-T2, Maximálny výkon ERP: 10 kW, Polarizácia: vertikálna,“ uviedla pre SatelitnáTV.sk Adriana Volfová vedúca tlačovo – informačného oddelenia z Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ).
Pokračovanie nižšie:

Na základe uvedeného povolenia spustil Towercom v pondelok 31. januára 2022 nový DVB-T2 vysielač Kráľovský Chlmec – TVP, ktorý šíri MUX 4. Po jeho spustení sa zlepšil výrazne signál daného multiplexu pre obyvateľov mesta Kráľovský Chlmec a širšieho okolia. Programy si môžu diváci naladiť na 22. kanáli (482 MHz). K dnešnému dňu sú tak z TVP Kráľovský Chlmec šírené už všetky celoplošné multiplexy.

Programy zo štvrtého multiplexu šíri aktuálne 31 DVB-T2 vysielačov po celom Slovensku. Pribudnúť by mal minimálne ešte jeden vysielač na východnom Slovensku a to Rožňava – Dievčenská skala. Podľa posledných informácií, ktoré máme k dispozícii, sa čaká len na povolenie. Kompletný zoznam DVB-T/T2 a DAB+ vysielačov môžete nájsť v sekcii Vysielače.

TIP: Pokrytie DAB+ sa môže rozširovať. Towercom získal dve nové povolenia

Aktuálne je súčasťou štvrtého multiplexu 17 televíznych staníc (JOJ HD, Prima Plus, Markiza HD, Doma, Dajto, Jojko, NGC, Prima Cool, Nova Sport 1 HD, Viasat Explore, Viasat History, Viasat Nature, Sport 1, Minimax, AMC, MTV 00s, Eroxxx). Všetky vysielajú v kompresnom formáte MPEG-4 a sú štandardne kódované systémami Irdeto a CryptoGuard. Prístup k ním majú iba predplatitelia platformy Plustelka.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. super by bolo, keby ten mux fungoval všade a všetko by bolo v HD

    1. Presne tak, osobne by som ho privítal aj z vysielača Torysa.

  2. Ponuka Plustelky je vyvážená a za dobrú cenu.Nie je tam odpad typu zoo tv a rôznych regionálok-ktoré sa netýkajú vášho bydliska.

    1. Nieje za dobru cenu. Pretoze 5,99€/ mesiac je moc, za slabu obrazovu kvalitu SD tv stanic. HD stanice sa pozerat daju aj na vacsich uhloprieckach tv prijimacov, lenze SD tv stanice su dobre tak pre majitelov tv prijimacov do velkosti uhlopriecky 32″. Kedysi som si Plustelku platil v akcii tusim 3€/ mesiac. Teraz vsak ani nahodou…Pretoze Antiksat ponuka za podobnu cenu 5,95€/ mesiac, podstatne kvalitnejsie tv stanice v baliku Vsetko co potrebujes 😀

Komentáre už nie sú povolené.