Reklama

Skylink pridal do ponuky dva české programy, sprístupnené sú aj pre Slovákov

Satelitná služba Skylink rozšírila svoju ponuku o dva české kanály TV Prima. Predplatitelia operátora si tak môžu od dnešného dňa naladiť nové programy Prima Show a Prima Star v SD kvalite (SD/MPEG-4). Obe novinky sú dostupné ako pre slovenských, tak aj českých klientov a to od balíka Digital.
Pokračovanie nižšie:

Kanál Prima Show odštartoval 25. novembra 2021, primárne je zameraný na reality šou. Nový kanál si kladie za cieľ osloviť mladých divákov, predovšetkým ženy, či už prostredníctvom pôvodných alebo zahraničných reality šou.

Prima Star prináša divákom to najlepšie z bohatého archívu televízie Prima. Nechýbajú zábavné programy, súťaže či reality šou. Program spustil svoje vysielanie oficiálne 14. júna 2021.

TIP: Skylink vyradil ČT Sport. Koniec programu pre slovenských divákov?

Užívatelia zariadení Skylink Ready so zapnutou funkciou FastScan nájdu programy na pozíciách 34 a 40 (26 a 30 pre ČR). Detailnejšie technické parametre prinášame nižšie.

Programy Prima Show a Prima Star šíri Skylink na družici Astra 3B (23,5°E) z frekvencie 11 934 MHz. K obom programom nie je pripojený starší kódovací systém Cryptoworks ale iba Irdeto, Nagravision, Viaccess a Conax. V praxi to znamená, že majitelia starších zariadení bez podpory systému Irdeto tieto programy prijímať môcť nebudú. Aktuálny program oboch staníc môžete nájsť v sekcii TV Program.

Technické parametre pre príjem:

NázovPozíciaFrekvenciaPol.FECSRNorma/ModuláciaKódovanie
Prima Show (MPEG-4)3411934 MHzV3/427500DVB-S2 / 8PSK0624 (Irdeto), 181D (Nagravision), 0B02 (Conax), 0653 (Irdeto), 0500 (Viaccess)
Prima STAR (MPEG-4)4011934 MHzV3/427500DVB-S2 / 8PSK0624 (Irdeto), 181D (Nagravision), 0B02 (Conax), 0653 (Irdeto), 0500 (Viaccess)

PIDy:

NázovV PIDSID.PCR PIDPMT PIDAudio
Prima Show (TV/MPEG-4)621014062621062006220 cze (MPEG)
Prima STAR (TV/MPEG-4)611014061611061006120 cze (MPEG)

Prehľad programov podľa frekvencií:

Počet frekvencií: 1
FrekvenciaPol.FECSRNorma/ModuláciaPočetProgramy
11934 MHzV3/427500DVB-S2 / 8PSK2Prima STAR, Prima Show

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Prečo teda púštajú Prima Show aj pre Slovenské územie keď tento program má licenciu len pre CZ uzemie. Tak nech vrátia aj ČT Sport to je to isté !

    Link na licenciu:

    https://www.rrtv.cz/files/lic/l1124196.pdf

    1. @ Rišo 07.12.2021 o 14:29 + o 14:45 :

      A kde se v tom odkazu a následně v „Rozhodnutí o udělení licence“ píše o tom že je to „len pre CZ uzemie“???

    2. @Riso, no predsa pridanim dvoch slabych SD tv stanic chcu zalepit dieru po vypnutej dobrej tv stanici CT sport HD. No, maringotkari Skylinku akosi nedomysleli, ze pridanim braku este viac nahnevaju svojich sucasnych zakaznikov.
      Do buducna sa budu ceny Skylinku iba a len dvihat, pretoze vypadok prijmov od odidenych zakaznikov budu musiet zaplatit zakaznici zostavajuci, ktori budu mat moznost v buducnosti sledovat iba tv stanice nepozeratene…
      Snad jedna z mala vynimiek na jesen 2022 moze byt u Skylinku tv stanica s live Premier League, avsak aku kulehu usije PRESPEKULOVANY MARKETINGOVY team so zaradenim tejto tv stanice do mozneho paketu je otazka…
      Som iba a len zvedavy, ci v buducnosti tv stanicu s Premier league si budem moct predplatit u Skylinku samostatne bez ineho Skylink braku…Kto potrebuje PREDRAZENY paket MOJICH DESAT s paketom gratis DIGITAL? Niekomu kludne postaci doteraz neexistujuci paket MOJA JEDNA za prijatelnu cenu pani marketingari bez ostatneho Skylink braku 😀 Pretoze inak sa mnoho potencionalnych zakazniikov na Skylink aj s Premier league vykasle…

  2. Jej oni to dali aj na SK karty, už som sa zľakol že to bude iba pre CZ karty. Ešte 1 test je na 11,953 H 29,900 (23,5,E) som zvedavý čo ťa bude?

    1. @Zetor25,na tej frekvencii bude čo píšeš Rtvs Šport.Uvedené je na stránke rtvs.

    2. Šport RTVS si naladia diváci na všetkých distribučných platformách. Na satelite Astra 23,5°E sa nová programová služba bude dať naladiť na frekvencii 11.954 MHz, pol. H, SR 29900, FEC 2/3, DVB-S2. V pozemnom vysielaní bude dostupná v štandarde DVB-T /MPEG-4 aj v progresívnom štandarde DVB-T2/HEVC. V káblovej a IPTV distribúcii bude športový kanál zaradený rovnako, ako zvyšné verejnoprávne programy.

    3. Na frekvencii 11 954 GHz budú všetky programy RTVS HD,môj názor, asi ide Towercom vypnúť na Astre 23,5 E uplne celý transponder z frekvenciou 12 363 GHz a zato presúvajú programy.

  3. Dúfam, že to nebude aj pre slovenských divákov, pretože programy majú licenciu len pre CZ územie. Takže keď vypli ČT Sport tak dúfam, že ani tieto programy nebudú pre SK. A ak áno tak nech vrátia ČT Sport pre SK divákov !

  4. Presne tak, dúfam teda, že Jojka aj pri týchto programov pošle list operátorom aby ich vypli a aj primu cool, zoom, love ,max !

  5. Takže chlapci v Skylinku šup stlačiť tlačidlo blackout pre všetky Prima programy okrem Prima plus !

  6. @Mustafa RTVS ŠPORT HD by mal byť na 11,876 H 29,900 tam kde bol ešte pred pol rokom v testoch .Skôr na 11,953 H 29,900 očakávam kanal Nova Lady pre CZ karty.Ale uvidíme čo tam bude.
    @Dominik Neboj sa možno keď spustia tie ich nové kanály tak padne aj Prima.Ta geoblokacia je výsmech ak by sme neboli členmi EU spolu s CZ tak to chápem ale sme tak jednotný trh by mal platiť aj pri TV prečo Idú Nórske kanály v ponuke Canal Digital Sweden pre Švédsko a opačne?Lebo im to nevadí.Len u nás je o kolo toho cirkus.

    1. @Zetor25 daj si na stránku rtvs,ako naladiť RTVS ŠPORT a tam to máš riadne napísané.

    2. Toto by si asi doma v Rakúsku ten hajzlík Settele asi nedovolil, že by sa postaral o geoblokáciu nemeckých programov… jasné, že je to na hlavu postavené aby v EU fungovalo niečo také ako blokovanie zahraničných tv programov… to nerobili ani komunisti, keďže som ešte ako decko v 80-ty rokoch v pohode sledoval orf

    3. Renton: aaale robili. Vymysleli si normy, ktoré neboli kompatibilné so západnými (OIRT vs. CCIR, VKV I vs. VKV II, …), síce si človek mohol kúpiť TV v Tuzexe a mal aj „západnú normu“, šikovný kutil si to tiež vedel vyriešiť, ale snaha bola.

  7. Šport RTVS si naladia diváci na všetkých distribučných platformách. Na satelite Astra 23,5°E sa nová programová služba bude dať naladiť na frekvencii 11.954 MHz, pol. H, SR 29900, FEC 2/3, DVB-S2. V pozemnom vysielaní bude dostupná v štandarde DVB-T /MPEG-4 aj v progresívnom štandarde DVB-T2/HEVC. V káblovej a IPTV distribúcii bude športový kanál zaradený rovnako, ako zvyšné verejnoprávne programy.

  8. ČT šport Eurosport mínus zajtra si idem do t comu po Magio tv končím

  9. @Fero vďaka za informáciu myslel som si že to bude na tej 11,876 H 29,900 ako to bolo zo začiatku ale nevadí. Nech sa darí.

  10. Pridanie nových programov paráda Prima Show a STAR, ak sa nepletiem tak len v CI+ module takže treba kúpiť, mne to ide len takto a nie samostatne v čítačke kariet, a vyradenie CT sport nekomentujem, dlhé roky to nikomu neprekážalo, že to je aj na Slovensku. cca 2 roky späť sa dalo predplatiť aj český balík na Slovenskej karte..nova, prima aj to je zrušené.

    Čakám aké prekvapenia nás ešte čakajú príchodom RTVS sport a ako za posledné dva roky k 1.4. zvyšovanie poplatkov cca 5/10 Eur

  11. Ja končím vSkylinku aj s kamošmi. Ideme ku konkurencii od februára.

  12. Tam keby dali anglickú a nemeckú futbalovú ligu a nie nič hovoriace programy.

  13. „Neskutočne kvalitné programy“ preboha kde táto spoločnosť smeruje.To čo bolo ako-tak dobré to nám vypli a tento grc ponúkajú.

  14. Ja som od skylinku odisla pred 4 rokmi a nebanujem.

  15. Janka LC,však ja som tiež odišiel už asi 6 rokov od Skylinku a tiež som nebanoval ani raz,ale som reagoval na Zetora,lebo RTVS kartu mám.

    1. mustafa veď aj ja som si zaobstarala aj Rtvs kartu ,Čt kartu a dokonca mám ešte aj Prima kartu ale tie karty pouzivam zatiaľ len jeden krát za rok aby prišli zápisy keď idem ku vnucke ona má ešte skylink a starí Humax necháme to pol hodinu, každú v prijimaci pre zápis aby ich nevypli.Ja mám Horizon tv to je najl epsia apka aku som mala,mám ju v tv v obývačke a Dvbt pri pripadnej poruche.Antik tv v kuchyni Skylink live v spálni.Pozerám cez optiku telecom.

  16. Vyradit CT Sport z ponuky Skylinku bola chyba. Prosim o radu, ku ktoremu TV operatorovi v SR je mozne prejt, tak aby CT Sport fachcil?

    1. Oficiálne čt sport na Slovensku nikdy nevysielal ani vysielať nebude, to že sa tak dialo a deje je len preto, že to čt tolerovala a stále toleruje… právnici jojky spravili bububu kvôli sledovanosti joj šport a skylink ho jednoducho definitívne vypol… ak bývaš na západnom Slovensku, tak sa dá cez anténu pozemný signál, prípadne si zohnať čt kartu alebo v skylinku zmeniť región na český, prípadne si ešte zapnúť vpn a sledovať čt sport normál na internete… avšak ešte slovenskí operátori tuším čt sport, okrem skylinku stále šíria… otázka však dokedy?

  17. Každý nadáva ako musí platiť za televíziu a pritom poniektorí vyhodia za cigarety 100€ mesačne a za chlast takisto jak nie viac :-)))) Ale zdraženie balíkov o pár centov možno 1 € za mesiac je svetová katastrofa:-))))

    1. V roku 2010 tvrdila spoločnosť a všetci predajcovia a mechanici pracujúci pre Skylink zaplatite teraz a už nikdy viac platiť nebudete ,o 2 roky sa začali veselo vyberať evraciky ,prečo by mal niekto zbytočne stále platit viac a viac a viac?

  18. Tv sú pohode ale tie canal plus cinema a ďalšie kde sú a ak balíku budú až budú budú češtine

  19. Ano, krásne braky pridali do ponuky….hlavne, že ich zabezpečili l2b, takže len s certifikovanými prijmacmi alebo CAM. Tak väčšina zakosov ich aj tak kukať nebude. Vyriešilo sa to samo 🙂

  20. Aaa, tak uz viem preco to nejde…
    JA MAM VUPLUS prijimac a CAM VIACESS. Treba tam nieco nastavit prosim?
    Apropo k sportu na skylinku:
    SKYLINK MAL BOJOVAT ZUBAMI NECHTAMI aby si ponechal eurosport a eurosport 2, discovery atd.
    To su spickove sportove stanice uz s tradiciou.

  21. Tak ja pracujem pre Skylink, Digi a Antik. Odkedy zrušili posledný sledovateľný športový program ( najmä teda zimný ) ČT šport, čiže cca 10 dní, som sa ešte nezastavil. Miesto Skylink montujem DIGI. Ako no nevadí mi to len je zima tak trošku mrznem pri tom. Tak len toľko p. Glisník. Jen tak dále … 🙂

  22. prečo sa nevyjadrí pán riaditeľ a čuší čo stále vypínajú najviac sledované programy

  23. Neviete prečo ste všetci hotový z jedného kanálu ČT šport.Všetky ostatné sú na jedno kopyto.Čo máte doma päť tv a sledujete ich naraz?Čo sa týka ponuky poskytovateľov až na nejaké detaily všetci ponúkajú to isté.A bude te si preberať asi nechodíte do roboty a celý deň čumíte do tej bedne.
    Za socializmu ste mali 1.program a niekto aj 2.program ak mal signál a bolo dobré.

    1. @ Namor 18.12.2021 o 17:32

      No vidíš a my sme měli za socialismu čtyři programy ČST – Československé televize.

  24. Mám Digi a ide ctsport eurosport1eurosport2a veľa športových kanalov

  25. Dobrý deň

    Možno sa mýlim ale nemalo by aj televízne vysielanie ako služba spadať do princípov Európskej únie, medzi ktorými je aj voľný pohyb služieb.

    1. To si vedľa, ako veľmi veľa ďalších ľudí. Voľný pohyb tovaru a služieb je fajn, ale v našom prípade je problém celkom inde – ČT nemá kúpené práva na športové relácie pre SR, iba pre ČR. Preto tu ČT Sport oficiálne nevysielala a ani vysielať nemohla. Operátori ju mali v ponuke vlastne načierno. A keď právnici Ojojojky pohrozili Slizlinku súdom, u Glisníka veľmi na výber nemali.

  26. Pokud by měl zájem o kartu ČT tak by sme sa mohli případně domluvit.

  27. @ alex :

    Když tak možeš napsat na email Moravia@zoznam.sk. Jen nevím jestli to není problém tu dat email.

Komentáre už nie sú povolené.