Reklama

DVB-T: TA3 HD zostane voľne aj v decembri, odkódovaný bude navyše ešte filmový kanál

Spravodajská televízia TA3 v HD kvalite bude šírená nekódovane (FTA) aj v priebehu decembra. Okrem toho zostane odkódovaný aj filmový a seriálový kanál AMC. Obe stanice majú byť šírené dočasne voľne, v rámci ochutnávok, na svojich programových pozíciách v druhom (TA3 HD) a štvrtom (AMC) celoplošnom multiplexe.
Pokračovanie nižšie:

TA3 HD a AMC sú štandardne v DVB-T/T2 kódované systémami Irdeto a CryptoGuard, prijímať ich preto môžu iba predplatitelia platformy Plustelka. Ochutnávka oboch staníc bude prebiehať počas celého decembra 2021.

TIP: V DVB-T budú v decembri veľké zmeny. Čo môžu diváci očakávať?

V priebehu tohto mesiaca dôjde v terestriálnom vysielaní navyše k niekoľkým avizovaným zmenám. Odpojená bude pozícia Jednotka a Dvojka a Trojka prejdu zo staršieho formátu MPEG-2 na MPEG-4. Následne 20. decembra odštartuje nový športový kanál Šport, ktorý bude prevádzkovať RTVS. V prvom multiplexe zase nahradí doterajší program Trojka HD (HD/MPEG-4) nový Šport HD (HD/HEVC).

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Tv stanica AMC v SD rozliseni je cez antenu v terestrike pozeratelna na telke do velkosti uhlopriecky 32″.
    S vacsou telkou na pokazenie oci AMC SD dobre…Inak AMC HD pozeratelne aj na vacsej telke ako 32″, mi funguje pre december 2021 v zakladnom pakete 0,99€/ mesiac u pay-tv AntikSat 16E.

  2. Niekedy mali v MUXe 2 pozíciu „Ochutnávka“. MUX 2 má omnoho lepšie pokrytie ako MUX 1 a MUX 4. Takže ochutnávka AMC z MUX 4 nebude dostupná všetkým a všade. Mohli by sa vrátiť k ochutnávke umiestnenej v MUX 2.

  3. Kamil
    Ak prijimas teraz dany program (ako ochutnavku) tak ho budes moct pozerat aj ked si ho predplatis v Plustelke.
    Ak by bol ako ochutnavka na promo kanale v mux2 tak by nebolo iste, ze by ho zakaznik mohol sledovat, ak si ho predplati, pretoze bezne je prijimany v inom muxe, ktory ale divak nemusi prijimat (ine pokrytie a pod.). Toto bol v minulosti problem, preto sa promo kanal zrusil, aj z kapacitnych dovodov. Zakaznik to mohol chapat ako jeho klamanie.

  4. To má svoju logiku, len viem, že to takto niekedy bývalo. Ja o Plustelku záujem nemám (nemám ani pokrytie MUXom 1 a MUXom 4), primárne využívam satelitný príjem. DVB-T (FTA) mám len v izbách detí, im to stačí. Ale potešili by sa, keby mali každý mesiac o jeden program (ochutnávkový) viac. Takto majú smolíka.

    1. @ Tupy Cinkular 02.12.2021 o 13:23 :

      A to Jojko a RIK TV HD je už oficiálně v balíku Pre začiatok? Podle mě Jojko je v balíku Rodinná zábava a RiK v balíku Rodinná zábava aj Domáca pohoda.

    2. @Zdenek, stanice ktore som napisal mi funguju v pakete „Pre Zaciatok“ viac ako rok. Ci vsak funguju oficialne alebo neoficialne mna nezaujima. Hlavne ze hraju a platim 0,99€/ mesiac. Inak zabudol som este na tv stanice WAU HD a Noe, ktore okrem inych v tomto pakete funguju…

  5. @Kamil, co tak instalovat detom AntikSat. Mesacne 0,99€ Teba nezruinuje. V baliku za necele €, funguju z Eutelsatu 16E tieto tv stanice AntikSatu: Jednotka HD, Dvojka HD, Trojka, TA3 HD, Markiza HD, JOJ HD, JOJ Plus HD, Dajto HD, Doma HD, CT1 HD, CT2 HD, CT 24 HD, Prima Max HD, Prima Zoom HD, CS Mystery, Prima Cool, Prima Love, Prima Krimi, CT sport HD, Arena Sport1 HD, Arena Sport 2, TV Barandov HD, Slagr Premium HD, Slagr, Senzi TV, LUX HD, Jojko, RIK TV HD.
    Na december 2021 je k tomuto zakladnemu baliku za 0,99€/ mesiac, mozne prijimat dalsie tv stanice AntikSatu: AMC HD, National Geographic, Jim Jam a Disney Channel bezplatne ako ochutnavku…

    1. Ponuka je to dobrá, ale ja už satelitného operátora mám z inej družice. A o zmene neuvažujem. Do detských izieb zatiaľ satelit nechcem zapojiť, to by deti furt čumeli na TV. V DVB-T toho veľa nie je, tak ich to toľko neláka. Ale ak je nejaká kolízia v programoch (napríklad šport na Dvojke a nejaký film na ČT), tak sa presuniem do detskej izby a polovičke nechám satelit v obývačke. Čo by som neurobil pre pokoj v rodine. 😀

  6. U T3 by som sa zastavil v televiznom poriadku ani 1 Spravodajska Tv nema kodovanie či už su to Angličania Sky New,BBC News a dalšie,alebo Astra 1 Nemecke Spravodajske tv Ani Thor v Severnej Europe nema kodovane spravodajske tv.A čo mam rubriku v Sky News Arabia ako Umelec tak ide volne i na Astre 2 V DVBT 2 čo su Spravodajske Programy idu volne Ct 24,CNN Prima News,TVP Info,

    1. Hir TV (podla nazvu asi spravodajska stanica) v Madarsku je kodovana a to maju aj M1 volne. Napr. CNN na Eutelsate 13E je tiez kodovana.

    2. @igor, na orbitalnej pozicii 13E je Hotbird…

    3. Autista
      Jasné. HotBird patrí pod Eutelsat. Myslim si, že dôležitá je aj tak pozícia v stupňoch, než samotný názov.

  7. Souhlasím s tímto názorem nevím proč tam místo toho promo kanálu přesunuli kódovaný Sport 2. A čemu ještě nerozumím i když to má 2 různé kodeky H264- H265 proč STV Šport bude ve 2 Multiplexech, to je STV tak bohatá. A nebo když chtěli STV přejít na HD vysílání proč nepoužili ten Kodek H265 vešlo by se jim tam více programu i s rádií které vysílají v Multiplexu kde má vysílat s lepším obrazem ten STV Šport a popřípadě by mohli ta místa navíc dávat do pronájmu pokud to nedokáži pokrýt jako ČT.

  8. Ten promo kanál tam momentalne neni.Je tam stále zakodovaná stanica Sport 2 AMC tam ešte zatiaľ nie je.

    1. @xxxxx, AMC SD funguje nazakodovane na MUX4 pay-tv Plustelka.

  9. RTVS spustí po športovom aj spravodajský kanál

    Nechýba veľa, aby sme po športovom spustili aj spravodajský kanál, je to možné v horizonte jesene 2023, vraví generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

    +

    Markíza spustí novú televíziu

    Televízia Markíza rozšíri v roku 2022 svoje lineárne vysielanie na Slovensku o štvrtú stanicu:

    power.szm.sk/spravy/spravy_new.htm

  10. Vôbec nefunguje Amc program a že vraj voľné širiteľna TA3 ide Amc nie?

Komentáre už nie sú povolené.