Reklama

Štart športového programu RTVS Šport sa blíži

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) sa pripravuje na spustenie športového programu už dlhšiu dobu. Štart športového okruhu bol plánovaný spolu so štartom minuloročných Majstrovstviev Európy vo futbale, ktoré sa mali konať 12. júna až 12. júla. Plány však zmenila nakoniec pandémia koronavírusu a postupné rušenie všetkých športových udalostí. Z toho dvôvodu sa rozhodola RTVS odložiť štart športového programu na neurčito.
Pokračovanie nižšie:

Kanál RTVS Šport má vysielaciu licenciu od apríla 2020. Program zatiaľ ani po roku od získania licencie stále nevysiela. Už čoskoro by sa to ale malo zmeniť. Telerozhlas má v pláne spustiť testovacie vysielanie kanálu RTVS Šport ešte v tomto mesiaci. Informoval o tom web živé.sk, podľa ktorého už verejnoprávny vysielateľ informuje operátorov o plánovanom spustení testovacieho vysielania nového programu a to v období od 17. do 20. mája 2021. Samotná RTVS sa zatiaľ k tomu oficiálne ešte nevyjadrila. K dispozícii nie sú zatiaľ ani programové plány novej stanice a nevie sa ešte ani presný termín štartu.

O ďalších podrobnostiach ohľadom nového programu RTVS Šport ešte budeme samozrejme informovať. Očakávať môžete aj zaradenie stanice do nášho TV Programu.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Super! Údajne by mal začať s ostrým štartom na MS v hokeji…uvidíme.Som zvedavý,či bude len v HD.Takže RTVS bude mať 4 tv stanice.

    1. Viem že kedysi sa uvažovalo o 5 tv. kanáloch pričom 5-ťka mala pôsobiť ako program pre zahraničnych Slovákov, ale to v podstate dnes plní 3-jka tým že vysiela prevažne programy vlastnej a archivnej produkcie.

    2. Ako detskú (6-20) / artovú (20-6) stanicu by mohli urobiť RTVS – Päťka.

    3. Sportovy kanal je dalsi tunel ako vytiahnut peniaze z RTVS. Ved oni nemaju peniaze, aby robili kvalitne aspon 2 programy(retro Trojka je pre dochodcov,tie rozmazane socialisticke filmy sa nedaju pozerat). Ak by dosiahli aspon 50 kvality CT, tak potom mozu mat vyssie ambicie. Tie nekonecne reprizy repriz si mozu akurat strcit za klobuk…

    4. Čo bude s STV3? Bude pokračovať ďalej alebo sa preformatuje?Konečne sa aspoň šport presunie z Dvojky tam kam patrí,čiže na RTVS Šport.Mohli by dať aj na STV 3 , regionálne spravodajstvo.A niečo aj pre menšiny.

  2. RTVS Šport by mala vysielať v HD verzii v DVB-T2 – MUX 1 a v SD verzii v DVB-T – MUX 3.

  3. Prosím opraviť.
    Testovacie vysielanie nového programu má byť od 17. do 20. MÁJA 2021. (žive.sk)

  4. konečne budú mať argumernt na vyššie koncesionárske poplatky.
    OH,MS ,TDF,Vlhovú a pod. dávali aj doteraz na RTVS 2 takže zbytočné mrhanie peniazmi na nový kanál – kvantita nikdy nenahradí kvalitu.

    1. Konečne nebude šport nabúravať program Jednotky, Dvojky a Trojky…

    2. aký program nabúrava?
      tie reprízy repríz?
      urobte si hoci aj 20 podpriemerných staníc kde sa nebude na nič pozerať dlhšie ako 10 minút aby sa nenabúravali, ale plaťte si to iba zo svojich peňazí.
      ten kto chcel šport už ho dávno má od operátorov rtvs šport bude zbytočné mrhanie peňazí.
      slota mal o genetike slovákov pravdu

    3. Priame prenosy nabúravali program ostatných staníc, niekedy aj dva naraz…

    4. Platiť za satelit nehorázne peniaze a bezplatné DVBT s RTVS Šport je asi na zamyslenie.Koncesionárske poplatky ,ak bude kvalita tak aj 6€.

    5. kalaj
      bezplatné DVBT to je ako bezplatné školstvo a bezplatné zdravotníctvo ani jedno nie je bezplatné a o tom to je – platiť viac a za nekvalitu aj keď nie je treba to je slovakia
      :)))

    6. rilo… ja celkom mám šport rád, ale je dosť od veci ak na jednotke v hlavnom vysielacom čase dajú futbal… rtvs sledujem a kvôli športovým prenosom býva nabúraný program, stačí predĺženie a hneď je program posunutý aj o pol hodinu… navyše platíme koncesionárske poplatky vo výške 4.64 € a napr. Česi platia 135 korún za tv a 45 za rozhlas čo je dokopy v prepočte 7€ a rozdiel v obsahu je dosť viditeľný… ak by sa zvýšila kvalita, tak si rád priplatím… poznám takých čo nadávajú, ale za cigarety a chlast mesačne vyhodiť 200 € a viac je v pohode

    7. juro j
      stačí aby šport dávali len na RTVS 2 a bolo by vyriešené nabúravanie RTVS 1.
      7€ v ČR kde je 2x viac koncesionárov bude na SK vyzerať cca 10 €.A za čo? za to že ten istý šport dávajú aj inde ale budem ho mať v DVBT ktoré pozerá minimum divákov lebo majú káblovku,satelit,cez internet OTT.
      nuž komu niet rady tomu niet pomoci. Za chvíľu tam nebudú mať čo dávať po OH a MS už sú ligy rozobrané, tak tam budú dávať hornú dolnú proti mokrej suchej a MS Hokeja v goeteborgu ako vyhrali hokejisti MS čo sme už videli 20x
      ano sú takí čo vyhadzujú za cigarety,chlast 200 € a k nim pribudnú vyhadzovači peňazí za RTVS šport

    8. A prečo si hneď taký negativista? Možno tie poplatky ani nezvýšia a možno ich zvýšia o zanedbateľnú sumu, ale neverím žeby ich zdvihli na 7 či 10 €… veď nakoniec Matelko nie tak dávno cez svoj fb vyhlásil, že žiadne koncesionárske poplatky sa zvyšovať nebudú… aj keď ten už toho natáral habadej… naozaj neviem ako je nastavený systém, čo sa týka príjmu verejnoprávnej tv, či im ešte idú aj nejaké peniaze z reklamy, či niečo čerpajú z verejných zdrojov… Maďari neplatia za tv vôbec… ja by som dokonca ešte okrem športového kanálu privítal aj spravodajský

    9. Maďari majú dokonca 2 verejnoprávne športové stanice M4 Sport a M4 Sport+, obidva v DVB-T.

    10. juro j
      na vysielanie kvality potrebuješ peniaze a kvalitných ľudí čo tú kvalitu urobia. Ani jedno ani druhé na slovensku nie je.
      za čas budete nadávať že tam nič poriedne nedávajú a platíte viac.úplne by stačili 2 programy verejnoprávnej televízie a zamerať sa na kvalitu – touto kvantitou len zhoršujú to čo ešte ako tak funguje (bude sa šetriť lebo bude treba hádzať peniaze do športového kanála)
      spravodajská stanica na SK už je – volá sa TA3

  5. Tucet športových staníc už vysiela dekády ďalšia sprostosť ktorá má tak dva roky budúcnosť ako minule

  6. Zas tam v RTVS budú nasačkovaný ľudia teda ako morerátori a redaktori z Východného slovenska a Západného slovenska . FUJ . Nebude počuť ľúbozvučnú slovenčinu . Robia sa Televízie na prepieranie peňazí . Bolo by fajn keby televízia vydržala trebarz 20 rokov ale nevydrží . RTVS budťe úspešný .

  7. Pre redakciu Už aj TV joj spustí športovú stanicu na jeseň.

    1. JOJ Šport bude platená televízia a odštartovať má ešte tento rok – pravdepodobne na jeseň. Aktuálne sa najčastejšie spomína september či október. Operátorom tvrdí, že chce ponúknuť priestor pre slovenských športovcov.
      „JOJ Šport je prvá slovenská športová televízia, ktorá sa venuje najmä slovenskému športu a slovenským športovcom pôsobiacim v slovenských a zahraničných ligách,“ popisuje kanál JOJ v prezentácii pre TV poskytovateľov.
      Kanál má každý deň ponúkať živé prenosy z domácich a zahraničných líg. Počas hlavnej sezóny má ponúknuť 16 až 20 živých prenosov týždenne. Ročne chce priniesť aj osemsto zápasov z domácich ligových súťaží vo vlastnej produkcii. Spolu má podľa vlastných slov ročne ponúknuť 6 500 hodín živých prenosov ročne.
      Televízia sľubuje, že bude podporovať slovenské kluby a predstavovať chce juniorských a mládežníckych športovcov.

  8. Len aby nebol šport dáky slovenský významný aj na jednotke aj na štvorke súčasne

    1. MUX 1 a MUX 3 a na sateliných platformách to bude asi v každej.

  9. Možno sa raz dočkáme aj detského programu ale to by museli zvýšiť koncesionárske poplatky aby mali z čoho financovať.Ako nebol by som proti keby sa RTVS rozvíjala ako Čt-ko.Aj si priplatím ale za kvalitu.

    1. Slovenské detské kanály máme Jojko a TV RiK. Sú to super projekty, chválim 🙂

    2. Robo, ale obidva su platene. Keby boli volne dostupne, vtedy by sa dalo povedat, ze super.

  10. Toto su take info jak jedna babka povedala. Nikto nevie kedy to spustia. Testovat mozu aj polroka. Pozeram program a MS v hokeji su na Jednotke a Dvojke.

  11. V diskusii na stránke radia.sk niekto písal toto:

    AVIS – Zemplín TV: Avis by ju mal vyradiť k 01.06.2021..okrem Košíc a Michaloviec..písal mi pán Kašuba.

    radia.sk/diskusia/temy/1411_dvb-t-na-slovensku

    1. niekto ? známy spamer a troll Takács z B.Bystrici ! celé radia.sk zaspamoval …

  12. Viete niekto overiť, či ide v Prešove K41 (Plustelka Viac). Včera nešiel, ani nosná, dnes som neoveroval…

  13. Asi idú rušiť Mínustelku, prečítaje si, píšu na mŕtve…

    1. Asi nieco pridame, mozno nieco zrusime. To je mi uz len clanok. Skoda citat.

  14. Prosim vas kedy bude spustena rtvs4 to je po prve a po druhe ved uz malo byt spustene testovacie vysielanie odpovedze mi vopred dakujem

  15. Ešte na antene nie je RTVS šport už to tam malo dávno byť.

    1. V článku písali, že testovacie vysielanie RTVS Šport začne od 17. do 20. mája:

      „RTVS spustí v krátkom čase športovú stanicu RTVS Šport.

      Testovacie vysielanie už o pár dní. Televízia providerom odkázala, že už medzi 17. až 20. májom majú očakávať testovacie vysielanie športovej stanice.“

Komentáre už nie sú povolené.