Reklama

Licenciu získali programy RTVS Šport a Šport Extra

Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) dnes udelila vysielaciu licenciu dvom novým televíznym kanálom. Vysielanie môžu spustiť programy RTVS Šport a Šport Extra. V oboch prípadoch bola licencia udelená na celoplošné digitálne vysielanie. Regulátor o tom informoval v tlačovej správe.
Pokračovanie nižšie:

Prevádzkovateľom Šport Extra bude spoločnosť SPRÁVCA SK. Podľa udelenej licencie má program vysielať 12 hodín denne, 7 dní v týždni, so zameraním najmä na spravodajstvo (20% doplnkové vysielanie, 80% programy – z toho 100% spravodajstvo).

RTVS Šport chcela spustiť verejnoprávna RTVS v najbližších mesiacoch. Spustenie programu však skomplikovala pandémia koronavírusu a postupné rušenie všetkých športových udalostí tohto roka. Verejnoprávny vysielateľ preto odložil štart športového programu na neurčito.

RVR tiež upravila licenciu programovej službe Mestská TV Svit, kde došlo k zmenám v časti druh licencie z lokálnej na celoplošnú, v časti názov programovej služby z názvu „Mestská TV Svit“ na „Corona Virus Info TV“ a v časti jazyk vysielania a podiely programových typov. O zmeny požiadal Antik Telecom.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Šport hmm….napríklad Holandsko neobnoví futbal skôr ako 1.9.2020.Športy sú dnes v situácii ako reštaurácie…dokedy to bude trvať-nevie nik.Ale v niektorých krajinách hrajú ďalej-Bielorusko.No pri blížiacom sa páde ekonomík, budeme zrejme vďačný za tých pár FTA staníc na anténe lebo pôjde o každý cent.

  2. No, lepšie bude, keď športový kanál nespustia. Aspoň v DVB-T ostane :1 v HD kvalite.

    1. kým to spustia tak už aj všade bude MUX 1 v DVB-T2, kde sú RTVS stanice

    1. Set-top box s DVB-T2 kúpiš za 20-30€. Ale osobne by som už bral radšej linuxové alebo androidové combo s DVB-S2(X) a DVB-T2 tunermi, podporou HEVC, CI slotom alebo aspoň s uni čítačkou, HbbTV, PIP, Stalkerom, DLNA a ďalšími funkciami… Prípadne aj s podporou 4K. Je to lepšie, ako mať pri TV 2-3 rôzne krabice a ku každej diaľkový ovládač.

  3. Ale mne stačí TV s DVB-T. Rozlíšenie tejto TV Samsung je určite lepšie ako by bolo cez hoci aj „4K“ set-top box.

Komentáre už nie sú povolené.