Reklama

TV LUX v druhom DVB-T multiplexe, v SD a iba dočasne

Po odpojení programovej pozície TA3 sa v druhom celoplošnom multiplexe objavila v piatok 4. decembra televízia LUX. Vysielanie katolíckeho programu je tak aktuálne k dispozícii z dvoch celoplošných multiplexov, ktoré prevádzkuje Towercom. V 1. multiplexe, ktorý už využíva štandard DVB-T2 je stanica k dispozícii v HD kvalite (HD/MPEG-4), zatiaľ čo v druhom DVB-T multiplexe je ešte v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-2).
Pokračovanie nižšie:

V druhom celoplošnom multiplexe je však TV LUX dostupná iba dočasne. „Po dohode s vysielateľom stanicu TV LUX sprístupňujeme počas obdobia vianočných sviatkov aj v druhom multiplexe, vďaka čomu sa obsah TV LUX dostane k širšiemu publiku. Veríme, že tým počas tohto náročného obdobia prispejeme k vyššiemu komfortu divákov stanice,” uviedol pre portál SatelitnáTV.sk Alexander Vlčko, riaditeľ sekcie marketingu a rezidenčného segmentu zo spoločnosti Towercom.

Vysielanie TV LUX si tak môžu v týchto dňoch naladiť aj diváci, ktorí majú ešte staršie zariadenia, bez podpory DVB-T2, respektíve nemajú signál z 1. multiplexu. SD verzia však neobsahuje plnohodnotného elektronického programového sprievodcu (EPG), je tam len informácia o preladení na HD verziu v 1. multiplexe.

Kompletný zoznam celoplošných a miestnych, DVB-T/T2 vysielačov môžete nájsť v sekcii Vysielače, ktorú pravidelne aktualizujeme.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Prepina sa na zastaraly MPEG-2 len dočasne. Na jednej strane bedakaju, že je málo prijímačov T2 hevc a na druhej strane robia toto. Kto si na dva mesiace preladi starý prijímač MPEG-2, keď je to len dočasne? Starí ľudia (veriaci) pre ktorých je stanica predovšetkým určená to väčšinou sami nezvládnu. Keby to dali presne na pozíciu po TA3 to by sa dalo pochopiť. len takto?

  2. Najlepsie je vsetko komplet prejst na DVB-T2 Po roku 2022 prejde RTVS do DVB-T2

  3. Nemusia prejst komplet na T2. Vsak tie tri HD verejnopravne stanice by narvali v Mpeg4 do verejno pravneho Mux3 aj ked zostane na DVB-T. A uvolnili by miesto v komercnom Mux1.
    A keby este v Mux2 vysielali Joj, Plus a Wau tiez v Mpeg4 mohli by zvysit ich kvalitu alebo rozlisenie.

    1. To je všetko v poriadku, ale komerčné TV nechcú ponúkať HD kvalitu zadarmo, ani Joj Group. Takže zostáva len tá možnosť, že ušetria kapacitu. A RTVS vraj má v pláne spustiť aj Štvorku, potom by sa do jedného DVB-T MUX-u všetky verejnoprávne stanice v HD a MPEG-4 nevošli.

    2. HD je už bežný štandard. Vysielať v SD je akoby už 10 rokov existovala farba a stále by sa vysielalo čiernobielo.

  4. Zvýšiť kvalitu a zadarmo na Slovensku v dvb t povedia zobuď sa veď si na Slovensku.

  5. Towertroll by mal dostať Noblbovu cenu a zápis do Gijnesovej knihy rekordov za likvidáciu dig. vysielania.

  6. Opäť sa potvrdilo moje správne rozhodnutie-opustiť anténu.

  7. Od 1.1.2021 vraj ubudnú z Plustelky 4 programy a pribudnú 3. Vraj to má byť zlepšenie pre divákov. Som zvedavý či AMC vie nahradiť Film+ a či to bude bez reklám ako Film+

Komentáre už nie sú povolené.