Reklama

Towercom odpojil v DVB-T pozíciu po spravodajskej stanici TA3

V druhom celoplošnom multiplexe (MUX2) nie je už oddnes k dispozícii programová pozícia po stanici TA3. Slovenský spravodajský kanál sa rozhodol ukončiť distribúciu svojho programu voľne v terestriálnom vysielaní od 1. novembra 2020. Od tohto termínu bol preto v DVB-T už len oznam Towercomu, ktorý informoval divákov, že TA3 sa sama rozhodla ukončiť bezplatné šírenie a preto nie je v DVB-T ďalej dostupná. Pre bližšie informácie majú diváci kontaktovať priamo vysielateľa.
Pokračovanie nižšie:

Súčasťou druhého celoplošného multiplexu je aktuálne päť programových pozícií (TV JOJ, JOJ Plus, promo, WAU a otta – interaktivna sluzba), z toho jeden je dátový kanál, vďaka ktorému môžu diváci využívať cez hybridné vysielanie (HbbTV) službu otta. Kompletný zoznam staníc šírených v DVB-T/T2 multiplexoch operátora Towercom prinášame nižšie.

Pripomeňme, že od januára dôjde k ďalším zmenám. Konkrétne bude ukončené šírenie programov Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery a Film+, ktoré nahradia nové stanice Nova Sport 1 HD, AMC a National Geographic.

MUXPočet stanícProgramy
MUX 121Sport 2 HD, JOJ Cinema HD, Dvojka HD, Trojka HD, TV LUX HD, Sport 1, CT1, CT2, Slovensko, ReginaBA, ReginaBB, ReginaKE, Devin, Radio_FM, PatriaFM, PatriaRD, Slovakia, Pyramida, Litera, Junior, RDS
Plustelka Viac9Epic Drama HD, FilmBox Premium HD, Film Europe+, FilmBox, Travel Channel HD, Paprika, FightBox HD , Senzi, Plustelka Viac intro
MUX 417JOJ HD, Prima Plus, Markiza HD, Doma, Dajto, Jojko, Discovery, Prima Cool, Eurosport, Eurosport 2, Viasat Explore, Viasat History, Viasat Nature, Minimax, Film+, VH1, Eroxxx
MUX 34Jednotka, Dvojka, Jednotka HD, Trojka
MUX 25TV JOJ, JOJ Plus, AMC promo, WAU, otta – interaktivna sluzba

Vždy aktuálnu ponuku šíreých staníc v DVB-T/T2 môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Len hlupák platí dobrovolne za propagandu a reklamu. Pre mňa za mňa nech všetky televízie prestanú vysielať cez pozemné vysielače.

  2. Namiesto TA3 je TV LUX, ale treba to preskenovať nanovo.

    1. Ved TV Lux som videl v zozname kanalov aj pred vypnutim TA3. Je to bieda to nase DVB-T vysielanie, len ked sa porovname s bratmi Cechmi.

  3. České Republike je konkurencie a nie jedna firma ktorá jsi sama bere a má kľud

  4. nič lepšie nemáte,len aby sa niečo robilo !!!!

  5. Ja som prestal pozerať tv kanály. Naposledy čo som mal telku od nemenovaného dodávateľa a začal mi vypínať tv programy z odôvodnením že sa programy zdražujú som mu povedal ak mi nedá zazmluvnený balík, mu nezaplatím samozrejme má vypol. Od toho času si pozriem v pohode film na nete bez reklám a tv programy mi nechýbajú. A som aj rád že nemusím pozerať týchto bláznov a vymývačov mozgov šíria len strach. Odporúčam vypnite sa aj vy a budete slobodný.

  6. Pre redakciu. TV Lux vysiela v multiplexu2 v sd kvalite.

    1. Vieme o tom, čakáme na bližšie informácie od Towercomu.

  7. Dvb t na Slovensku je hanba ale dá sa povedať ako aj všetko naša vláda!

  8. V Čechách sa chvália že dvb t využíva 55% obyvateľov veď niet sa čo čudovať keď majú voľné toľko programov iba Slováci sú sprostý no je to veru tak je to smutné.

  9. Je tu len Marka a joja tv tak čo ešte chcete viac česi majú očká retro CT noví Primi.barandov.a mnoho.inich.unas.tak.joj.cinema.tam.ma.bit.a.zadara.asi.tak

    1. Ahoj zabudol si na Ruskove slova ze reklamný trh na svk je malý a neuzivi viacej staníc len Markizu.Vďaka bohu a závisti vyzerá ze konečne nieje spravodlivosť slepá a dostane vezensku odmenu.

  10. Vacsina mladych divakov sa uz odpojila davno, vidim to na detoch. Klasicky prijimac je pre nich uz minulost. Seniori doziju , pride 5G, a uz o DVB-T nikto nezakopne, taky je vyvoj.

    1. No platí to dovtedy, kým nespadnú preťažené obojsmerné internetové a mobilné siete a budú hotoví. Ale jednosmerné siete ako DVB-T, DAB+, FM vysielače budú fungovať… Boli o tom aj články po príchode Corony, že internetové a mobilné siete sú preťažené, niekde aj padali, ale vysielače nemali žiaden problém.

    2. j s :
      5G (aj súčasné 4G) má definovaný broadcast režim – eMBMS , ale prečo by ho operátori spúšťali, keď môžu zákazníkov kasírovať za dáta (v unicaste) a výrobcovia mobilov s nimi držia basu (ako pri DVB-H).

  11. Myslis ze spravodlivost nie je slepa? Zmenky su prave kopie originalov su k dispoziciii a reklamny trh je aky je v tom ma rusko pravdu, je len taky ze kto si z neho najviac odhryzne, a ta 3 sa moze hanbit ze nechce vysielat volne, Lux si to moze dovolit a ma mensiu sledovanoat aj menej alebo ziadnu reklamu

    1. Miro je my luto ze to vidis takto ,sa nepohneme ďalej a preslapujeme na mieste ďalej.

    2. Čo to trepeš, že zmenky sú pravé? Od začiatku bolo jasné, že je to podvod Kočnera a Ruska. To bolo na prvý pohľad jasné každému, kto vie zrátať 2+2. Reklamný trh je naozaj malý, hlavne po tom, čo sa veľká časť reklamy odsťahovala na net. Lux nie je komerčná TV, ich zisky z reklamy veľmi zaujímať nemusia, keďže sú súčasťou oveľa väčšieho biznisu zvaného katolícka cirkev. Tam sa zisky generujú inak a oveľa väčšie, preto samotná TV Lux si môže dovoliť byť pokojne aj v strate.

  12. to je iná kapusta, tam prispievajú svatuškárske ovce…

  13. Dajte si satelit 100 kanálov zadara nemecke, anglicke aj iné

    1. @Franky aj tie opachy postupne miznú na domoch už je to nie ako dakedy.

    2. @Janka Lc: to nie je tak celkom pravda. Na panelákoch, kde zavádzajú optiku s možnosťou IPTV to čiastočne platí, ale kde nie je flatrate broadband net, tam určite nemiznú, skôr naopak.

  14. Presne tak kto chce
    Nájde všetko na internete
    A tie sračky sa už
    Nedali počúvať
    Papagájovanie
    Vôbec mi nechýbajú
    Po vianociach vyhodím STV aj s televízorom bude pokoj

  15. Kupil som Qled 65, zapojil do neho kabel s internetom a pozeram, co chcem, nie to ,co mi naordinuju. Som ako v kine.

    1. ano a každú chvíľu vyskakujú reklamy, teraz dokonca aj vyskakuje hlasovacia anketa kde kupujete a v budúcnosti sa budete preklikávať súhlasmi a reklamami až vás to úplne prestane baviť.

  16. Aj to je mozne, potom uz iba plateny obsah na objednavku, bez reklam.

    1. nakoniec to časom dopadne tak, že budete za všetko platiť a dajú vám tam aj reklamy lebo sa na tom kartelovo dohodnú.

    2. A tým dosiahnu niektorý z 5 výsledkov, pravdepodobne niekoľko súčasne:
      1) menej ľudí bude ochotných platiť za obsah, až prípadne straty z úbytku klientov prevážia nad ziskom z reklamy,
      2) viac sa bude pirátiť (a bez reklám),
      3) nastane rozmach rôznych adblockerov, vrátane HW riešení,
      4) médiá budú tak presýtené vizuálnym smogom, že zadávatelia reklamy konečne prídu na to, že reklama je neúčinná a sú to vyhodené peniaze a
      5) nakoniec tlak verejnosti donúti vlády a EÚ prijať tvrdú reguláciu množstva reklamy.
      Každá akcia vyvolá reakciu. A keď sa bude príliš tlačiť na pílu, reakcia môže byť dosť prudká.

    3. každá akcia vyvolá reakciu:)
      -markíza odišla z DVBT a je platená-diváci sa prispôsobili a priplatili si
      -nasleduje ju TA3 a za čas keď vyprší zmluva s towercomom aj JOJ grupa
      -výrobcovia TV jednoznačne na strane copyrightu a reklamy – šifrované nahrávanie
      -vysielatelia sa snažia v archíve neumožniť pretáčať reklamu
      -EU legislatíva -jednoznačne protipirátska-za nelegálne nahrávanie copyright obsahu pokuty basa
      tu predsa nejde o pár človekov ktorí si vedia prelomiť šifrovanie
      hádajte sa kto ťahá za kratší koniec ?

  17. Tu predraženú optiku nech si strčia nenažranci. V niektorých panelákoch, kde je to zavedené, to nemá nikto… A ešte donedávna pravidelne každý mesiac to chodili ľuďom ponúkať…

    1. pre Brumty:

      Nato, aby sa zaradila Televízia Východ do regionálnych DVB-T multiplexov K27 Prešov a K28 Poprad-Tatry stačí nájsť reklamu napr. na Citroen alebo je potrebná silnejšia značka napr. BMW ? Alebo je potrebné nájsť viac značiek na reklamu ? Alebo ako to funguje ?

  18. bodas:
    – Markíza odišla, diváci sa prispôsobili a priplatili si – ale iba tí, ktorí ešte pozerajú klasickú TV. Že mnoho mladých už ani nemá TV napojenú na anténu či lavór, ale na notebook alebo Android box či Apple TV a sledujú buď nelegálne stiahnuté filmy, alebo služby typu Netflix, HBO Go či Apple TV+, to v mnohých štatistikách na prvý pohľad nevidno a v ratingoch sledovanosti už vôbec nie, ale ich počet stúpa, a to celkom rýchlo.
    – že po Markíze odchádza TA3 a pravdepodobne aj Joj Group, je logické, platí pre ne to isté, čo pre Mrkvýzu
    – výrobcovia TV sú na strane držiteľov autorských práv, no po prvé existujú linuxové boxy, po druhé, ako to súvisí s množstvom reklamy a jej vnucovaním divákom, ktorí chcú platiť za to, aby sa jej vyhli?
    – vysielatelia sa síce snažia znemožniť preskakovanie reklamy v archíve, ale robia to tak, že tlačia na výrobcov zariadení, aby to softwarovo znemožnili. A zatiaľ parádne utreli nos, viem len o jedinom boxe, kde sa to implementovalo a výsledkom bol úplný flop. 🙂
    – legislatíva EÚ je protipirátska, ale v praxi nijako nebráni a nezabráni ľuďom sťahovať si nelegálne filmy. A na poskytovateľov sharingu v Rusku a na Ukrajine nemá vplyv. Dokonca ani na tuzemské servery, oplývajúce množstvom nelegálnych filmov nemá viditeľný vplyv, čomu sa aj sám čudujem. A na peer-to-peer protokoly novej generácie bude vždy krátka aj tá najprísnejšia legislatíva, aj keby prípadne nútila ISP blokovať torrenty a pod.
    – takže hoci máš pravdu, že tu nejde o pár ‚človekov‘, ktorí si vedia prelomiť šifrovanie a masy ‚oviec‘ o týchto veciach nemajú ani dunstu, predsa len sa medzi ľuďmi informácie, ako napríklad odkiaľ nelegálne sťahovať filmy, šíria veľmi rýchlo. Ak nastane veľký dopyt po metódach, ako sa vyhnúť vtieravej a otravnej všadeprítomnej reklame, ktorú budú divákom pchať do krku aj služby, ktoré si ľudia platia práve kvôli tomu, aby sa reklame vyhli, tak sa budú bleskovo šíriť aj informácie o tom, ako tú reklamnú brečku oje*abrať. Určite aj potom zostane dosť oviec, ktorým sa nebude chcieť, bude im to jedno alebo budú príliš hlúpe, ale značná časť bonitných klientov sa buď vyhne reklame, alebo ešte aj poskytovateľom služieb, ktorí by ju takto chceli vnucovať. Pravda, bavíme sa tu celý čas o hypotetických scenároch, ale tým som chcel povedať, že zďaleka nie je isté, kto nakoniec bude ťahať za kratší koniec.

Komentáre už nie sú povolené.