Reklama

Skylink končí s distribúciou kariet Irdeto, fungovať budú aj naďalej

Dekódovacie karty Skylink, ktoré pracujú v systéme podmieneného prístupu Irdeto, sa postupne stratia z predaja. Prevádzkovateľ satelitnej služby sa rozhodol podľa informácií portálu SatelitnáTV.sk ukončiť ich veľkoobchodnú distribúciu a to od tohto týždňa. Týka sa to ako samostatných kariet Skylink M7, tak aj Skylink Next, ktoré využívajú klienti na ďalších zariadeniach v domácnosti.
Pokračovanie nižšie:

V praxi to znamená, že dekódovacie karty si budú môcť zakúpiť klienti u maloobchodných predajcov už len do vypredania zásob. Platforma ich už však od tohto týždňa dodávať na trh nebude. Náhradou za tieto karty budú bezkartové moduly Viaccess, ako aj bezkartové prijímače Viaccess (napr. hybridný Kaon MZ-102). Užívatelia, ktorí majú karty Irdeto ich budú môcť využívať vo svojich zariadeniach aj naďalej. Systém Irdeto sa totiž neplánuje vypínať. Pre súčasných klientov to teda nebude predstavovať žiadnu zmenu.

Prvé Irdeto karty začal Skylink distribuovať ešte v roku 2010. Boli to hybridné ICE karty, ktoré dokázali pracovať ako v dekóderoch Cryptoworks, tak aj Irdeto. Približne po roku predaja nahradili ICE karty čisté Irdeto karty, neskôr Skylink Irdeto M7 karty, ktoré už pracujú s vyšším zabezpečením.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Škoda, že titulok je taký dlhý. Po prvých dvoch slovách už nemuselo nasledovať nič.

    1. Budú fungovať aj naďalej?? Dokedy.Opat donúti zákazníkov k nákupu nových setupboxov alebo modulov s čo s tými čo máme?

  2. Samé sračky dávajú aj ten noví canal+Domo a ten Barandov to je katastrofa

  3. „Systém Irdeto sa totiž neplánuje vypínať.“

    No zatial a co potom jaj jaj konar sa podpiluje ….

    1. Vzhľadom na to, ako dlho drží Skylink pri živote karty ICE, tak by som sa nebál, že Irdeto odpojí nejako skoro. Keď sa na vec pozriem triezvo, tipujem ešte najmenej 5 rokov veselého nasierania zákazníkov s Irdeto kartami zavádzaním layer 2b a podobných roztopašných fígľov, ňuňuňu!

    2. Najmenej 5 rokov nebude žiadna zmena pre Irdeto karty lebo veľa starších ľudí má Skylink rejdy prijímače čo si dali inštaláciu za 1€.

    3. Keď prestanú dotovať Skylink ready Irdeto prijímače tak do 3-4 rokov to môžu vypnúť.

  4. Koncom budúceho roka povedia Irdeto vypína a je treba výmena tak to bude!

    1. Nemam vestecku gulu ako ty, ale nemaju na to najmensi dovod. Nie su idioti. Aj home tp. mohli dat davno do DVB-S2 a nespravili to ani po niekolkych rokoch. Kedze mas tu gulu, tak urcite vies o com pisem.

    1. No Eurosport us viradili viaceri nie len Skylink, a keby ste neboli narocny tak vam staci aj Nemecky Eurosport ktory stale vysiela na Astra 19,2

    2. S nemeckým Eurosportom máš pravdu. Ale okrem Slizlinku (a Freesatu, čo je tiež Slizlink) vyradil skupinu Discovery len Towercom. To nie je tak veľa opov.

  5. Je to stejnak jedno zda irdeto nebo ne.Skylink každej rok odebírá televizní kanály a zdražuje protože ví že v brzké době se bude muset platit i za Dvbt 2 a lidi si budou muset koupit nové TV nebo setboxy.A čím víc jim platiš tak tam je hovno.Ale nevybereš si O2 je ještě draši to jsou podvodníci zloiději.Tak musí bejt člověk rad za Skylink.Zatím je pořad nejlevnější.Mužem bejt radí i za to hovno co tam davaj.Kde jsou časi když jsme na anténi kabel dávali alobal od čokolády a vyráběli si s grilovaciho moturku natáčecí zařízení.Vložili do něj velkej buřt /baterii/ a nebyli starosti s placením za hovno jako ted.

    1. Máš na výber ešte káblové (možno, ak si v pokrytí) a OTT služby, ak máš ako-tak dobrý net, Netflix, HBO Go, atď. ČT navyše zostane v DVB-T2 zadarmo v každom prípade, takže v kombinácii s nelineárnymi službami by to mohla byt dobrá alternatíva. Takže nie si odkázaný len na Skylink. Na Slovensku máme navyše zopár ďalších satelitných operátorov a myslím, že aj vy v ČR máte na výber ešte Telly a možno ešte niečo. A tiež si myslím, že spoplatnenie DVB-T2 v ČR nie je vôbec isté.

  6. No tak to potom až skončí ty Irdeto karty fungovat tak to jsem zvědavý kolik bude zákazníků protože většina má své zařízení a ne ty jejich přístroje pak zkrachují i ti dát.prodejci pokud si lidi nebudou kupovat ty přístroje pak jedině přístroje pro příjem dvbt2 třeba se objeví nějaká jiný poskytovatel kde se to ješte nějak uplatní prostě Enigma2 je Enigma!

  7. koncim s nimi, nemaju zazmluvnenych ludi, ak je treba nahodit nove programy, co treba dost casto

  8. Končí mě předplatné 18.12 zaplatím ještě mesic a když to nepůjde tak končím taky

  9. Treba kúpiť ANTIK a máte za 4 eura na dva setobox cez net aj z archívom

    1. To hovoríš o Antik TV cez net. Ešte je aj Antik sat, základ už od 1€.

  10. Kolik karet můžeš použít pro jednu domácnost plus nějaké zařízení?

    1. K jednej hlavnej karte (materskej)môžete mať až 2 karty NEXT so službou Druhá karta na ktorych sa kopírujú programy z hlavnej karty a na troch zariadeniach skylink live.

  11. Irdeto pojede podle me minimalne ještě 5 let. Astra 3B ma také ninimalne ještě 5 let stabilního provozu. A pak by mohla nastat migrace klidne na pozici 13E. To by mohl byt také jeden ze scenaru majitele Canal+ pokud by se rozhodl ukoncit provoz na pozici 23,5E a využívat službu pro CZ/SK trh ze svých stavajicich pozic 13E a 19,2E. Uvidíme. Samozrejme to muze zustat tak jak to je nadále, predpokladam, ze se na pozici 23,5E objevi za cas nova druzice Astra 3C.

    1. Ak bude Astra 3C, tak ju určite vypustia, umiestnia na pozíciu na GEO, otestujú a premigrujú na ňu služby z Astry 3B ešte pred koncom životnosti 3B (plánovanej). Diváci si ani nič nevšimnú.

  12. Le fu, nebo taky pristavi nejakou dosluhujici druzici, třeba Astru z pozice 19,2E nebo jinou druzici na nejaky cas, nez bude zhotovena nova druzice a vynesena na obeznou drahu. V minulosti tomu tak bylo, kdy na pozici 23,5E Astra 3A byla docasne umistena ještě druzice Thor. Tusim ze to byl Thor 3. Uvidíme, casu je dost na to, aby byla zhotovena nova druzice Astra pro pozici 23,5E. Bude zalezet na spolecnosti Astra, zda zada novou zakazku.

  13. eurošporty vypli ale čo dávaly v poslednej dobe na eurošportoch- gulečník- šípky a dalšie programi ktoré nemajú nič spoločné so športom?

Komentáre už nie sú povolené.