Reklama

freeSAT odpojí kanály Discovery, pripravuje za ne náhradu

Satelitná služba freeSAT nebude mať od januára 2021 v ponuke programy z dielne Discovery. V piatok 31. decembra 2020 končí operátorovi platnosť zmluvy s Discovery a nová do dnešného dňa uzavretá nebola. „Doteraz sa nepodarila dosiahnuť dohoda na prijateľných komerčných podmienkach, umožňujúcich predĺženie tejto zmluvy na ďalšie obdobie,“ uvádza platforma.
Pokračovanie nižšie:

Z dôvodu nepredĺženia zmluvy na šírenie programov Discovery nebudú tak od januára 2021 v ponuke satelitnej služby freeSAT programy Discovery, TLC, Discovery Showcase HD, Discovery Science, Animal Planet HD, Travel Channel HD, DTX, Investigation Discovery, Eurosport 1 HD a Eurosport 2 HD, Fine Living a Food network. Spomeňme, že programy Discovery Showcase HD a Fine Living nebudú k dispozícii od januára už u žiadneho operátora, dôvodom je ich stiahnutie z nášho a českého trhu.

Platforma freeSAT však pripravuje pre svojich klientov aj niekoľko noviniek. Už 4. januára 2021 to budú dokumentárne programy Canal +Domo, Travel XP HD, Love Nature HD a hudobné Stingray iConcerts SD, Stingray Classica SD a Stingray C-Music. Všetky uvedené programy budú súčasťou balíka freeSAT medium HD. Technické parametre pre príjem plánovaných programov zatiaľ nie sú známe, budeme ešte o nich informovať.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. To nie je v ziadnom pripade nahrada. Ziadny kvalitny sportovy kanal. Canal + domo to je jeden odpad, to sa neda s nicim na urovni prirovnat.
    Eurosport a discovery je jednoznacne kvalitny program. A nebude vobec lahke ich nahradit.

    1. Keď chcete program discovery, alebo eurosport, tak zatiaľ ostáva v aplikácii magiogo.

  2. Aj v Antik sat idú bez problémov všetky programy Discovery a Eurosport, na Eurosport 2 ale treba prijímač s podporou H.265/HEVC…

    1. @ #Goulddigger #EG4 :

      Všecko najlepší v novém roku 2021 a hlavně oceán zdraví.

      Osobně si myslím že se AntikSAT s nasazením kodeku H265/HEVC na SK trhu velmi unáhlil. Přijímač s HEVC má malo kdo a ten kdo přechází od konkurence a přetáčí parabolu velmi váhá jestli má zaplatit aj nějaký další balík kromě “ Pre začiatok „. A to je aj můj problém zatím jenom Pre začiatok.

      Jinak ten Eurosport 2 HD ide u AntikSAT aj v kodeku H264/MPEG-4 pokud nevadí audio stopa jen v bulharštině nebo angličtině. Nechápu proč nepřidají CZ k bulharštině s angličtinou jakou Eurosportu 1 HD a ještě by ušetřily kapacitu na 11 094 V oproti současnému stavu. To samé platí o stanicích Nova International HD s Extasy/Leo z 11 094 V. To je takový problém se domluvit na sdílení těchto stanic s Orange jako je tomu u Primy Plus kterou taky měl Antik na 11 094 než ji tam vypnul. Na ušetřené kapacitě by mohli spustit Trojku HD od RTVS v kodeku MPEG-4/H264 a oplátku ji nabídl ke sdílení Orange.

  3. Toto sú debili v žiadnom prípade sa nesťahuju z nášho trhu iba upc a skylink u ostatných operátorov zostávajú!!!! Tento článok klame!!!! Dúfam že UPC a Skylink do roka skrachuje treba odísť od nich v žiadnom prípade im už neplaťte sú hajzli. Na Orange, Antik a Telly zostávajú tieto programy!!!! Tak aké sťahovanie z českého a nášho trhu????!!!! Klamár Glisník to povedal a debil to opakuje po ňom??? Fuj Skylink a UPC treba zmeniť operátora. Že náhrada dal tam odpad a pýtajú rovnaké peniaze krádež v priamom prenose. Keďže takto okrádajú svojich zákazníkov vyzývam ich všetkých zmeniť operátora!!!!!!

    1. Akosi si zaspal dobu. Discovery Showcase HD a Fine Living koncia o tom niet pochyb. To skor ty tu siris klamstva. UPC bude mat kanaly Discovery aj po januari!

    2. Laci . Škoda že nemáš lepšie informácie zo správneho zdroja skôr ako napíšeš hlúposť . Spoločnosť Discovery sťahuje HD Showcase a FLN z celej Európy a nie len u zopár operátorov na Slovensku . Viem že nie každému vyhovuje mať UPC ako ja , no pre mňa dostupnejšia a lepšia i cenovo alternatíva nieje . Hold každému vyhovuje niečo ine a naviac treba prečítať pravidlá diskusie ak ich evidentne porusuješ

      Komentáre nesúvisiace s článkom, obsahujúce nadávky, urážky, odkazy, politiku, ako aj tie, ktoré porušujú platné pravidlá a zákony, budú vymazané bez udania dôvodu.

    3. Televízne operátor Telly sa dohovoril so skupinou Discovery na predĺženie vysielania kanálov z jej portfólia.

      Zákazníci Telly tak budú môcť naďalej sledovať portfólio skupiny, medzi ktoré patria dokumentárne kanály Discovery Channel, Animal Planet, Discovery Science, krimi kanál ID: Investigation Discovery a lifestylové kanály DTX, TLC, Travel Channel alebo Food Network. Ja neklamem!!! Info mám správne to že končia dva kanály nemusia sťahovať všetky kanály zo skupiny discovery. Na UPC to končí celé!!!!

    4. Hugo nauč sa čítať od januára nebudete na upc ani jeden kanál zo skupiny Discovery. Ale budete platiť rovnako ako keby ste ich mali. Je to zlodejina a potom aby sa človek nerozčulil. Stojím si slovom od týchto ruky preč. Akurát som odhlásil celej mojej rodine 12 domácnosti stratili len u nás. Libor Telly je v rovnakej cenovej hladine s lepšími kanálmi. Ak chcete môžem aj inakšie poradiť.

    5. Laci ako nehnevaj sa na mňa a od klial máš informáciu že na UPC Broadband Slovakia nebude od januára žiaden kanál Discovery ? Pokiaľ viem tak končia ako u všetkých ostatných iba Discovery HD Showcase a Fine Living !!! Ostatné zostávajú

    6. Veď je to písané v článku :“Z dôvodu nepredĺženia zmluvy na šírenie programov Discovery nebudú tak od januára 2021 v ponuke satelitnej služby freeSAT programy Discovery, TLC, Discovery Showcase HD, Discovery Science, Animal Planet HD, Travel Channel HD, DTX, Investigation Discovery, Eurosport 1 HD a Eurosport 2 HD, Fine Living a Food network.“

    7. Marko a o to tu predsa ide že Laci písal o UPC káblovej televízie a článok je o Freesat by UPC Direct a na to som sa snažil upozorniť

  4. Neviete niekto dokedy má Antik,platnú zmluvu na stanice skupiny Discovery?

    1. Tamto ešte pôjde dlho len UPC a Skylink idú cestou samo deštrukcie.

  5. Ruším 3 karty Freesat médium a prechádzam na share Orange Sat

  6. Laci, tebe robí problém čítať s porozumením? V článku sa píše, že od januára nebudú k dispozícii programy Discovery Showcase HD a Fine Living. Ostatné programy z portfólia discovery ostávajú v ponukách operátorov. Vo freesate nezostávajú z prostého dôvodu – patrí pod M7 (tak ako skylink) a doteraz sa nedohodli na ďalšej spolupráci.

  7. freSat by UPC- satelitná platforma bez Discovery. UPC- káblová s Discovery.

    1. Ked uz chces byt presny, tak freeSAT by Skylink a nie UPC.

  8. Pozri nič to nemení na veci treba ísť od tých zlodejov preč. Dajú tam odpad miesto prémiových kanálov. Je to zlodejina odo mňa a od celej mojej rodiny 12 domácnosti všade 2 – 3 karty už neuvidia ani cent!!! A aj ľudia v mojom okolí robia to isté dúfam že do roka to celé skrachuje a pride niekto rozumný. Prajem ím veľa neúspechov

  9. Od 1.1.2021 významný televizní operátor Volia na Ukrajině vyřadil ze své nabídky programy americké společnosti Discovery.
    Zatentovaní Amíci si myslí že budou operátory vydírat přes Eurosporty (které záměrně kvůli tomu odkoupil) k tomu aby zařadily ty jeho předražené sračky samého nesledovatelného hnoje které je tak akorát tak dobré pro jednoduché Amíky kterým stačí jen to že je to barevné a že se to hýbe.
    Aj ty Eurosporty jdou po Amíkama postupně a jistě do kelu co se obsahu týče!!!

    Všechny stanice mám od svého operátora kromě Eurosportů úplně na samém konci seznamu protože tam není opravdu lautr nic sledovatelného. Nechápu jak může někdo sledovat takové ujeté chujoviny které navíc ani nesouhlasí s názvem stanice. Např. na stanici Travel channel není lautr nic o cestování a byl bych rád kdy můj operátor také tyto sračky od Discovery okamžitě vyřadil a raději zařadil rozhodně kvalitnější stanici Travel XP která se opravdu věnuje cestování a další hodnotnější stanice na kterých jsou opravdu kvalitní dokumenty než ten odpad co nabízí Amíci na stanicích společnosti Discovery.

    Američani z USA jsou úplně jiná mentalita než Evropani a jsou úplně jiní. Stačí se podívat např, aj na stanice HBO a ty jejich americké filmy co tam dávají. Pokud filmové prémiové stanice tak jedině Cinemaxy a nikdy ne balík HBO který má ubohou hodnotu. 90% filmů co se natočí v USA je absolutně nesledovatelných oproti evropské produkci.

    1. Až na to, že tých zvyšných 10% amerických filmov, ktoré sú kvalitné, je zhruba rovnaký počet, ako všetkých filmov natočených v Európe za rovnaké obdobie. Takže keď sa na vec pozrieme z tohto uhla pohľadu, rozčuľuješ sa celkom zbytočne.

    1. mas pravdu cital som cely rok 2021 ziadna zmena vsetko ostava po starom najlepsi operatr na slovensku tri uhd progami idu proste super

  10. akurát tie najlepsie programy ste prestali vysielat moc slaby ste potom na trhu asy skoncim svami nic nová zaujimavé programy neponukate smutné kam sme sa uz dostali

    1. A prečo tam máš to „ste“? Toto nie je web Freesatu ani Skylinku! A ten tvoj pravopis, ach jaj…

  11. Ahoj všem, skutečně jsem zjišťoval Freesat už není co býval osobně jsem u této společnosti od úplného začátku nejdříve tedy UPC . No co na to říct byl jsem spokojen ale ,skutečně platím za něco co mě vůbec nebere ty stanice jsou opravdu znouze cnost a zákazníkovi zacpat hubu .Rozhodl jsem se ukončit smlouvu a kdyby na Vás skoušeli jako na mě ,že smlouva je závazná mají smůlu.Porušení je ze strany freesat a nikdo se neráčil upozornit ,že největším tahákem jako jsou stanice skupiny Discovery atd. bude ukončena.
    Problém je v penězích a nikdo nám nezavolal ale platit chtějí. Ze strany jiných operátorů jiných společností všicni dementovali to, že by tyto stanice přestali vysílat pro evropu. Prostě děkuji, ale už nemám zájem Freesat mě zklamalo , přejdu jinam ahoj všem a pěkný den.Petr

    1. Ahojte, prosím vás o radu…my máme zakúpený balík od Telekomu v rámci Mágio, cez optický kábel…v ktorom sme mali Fine Living i spomínané zrušené programy…ako mám teda postupovať, ak chcem, aby sme mohli sledovať kvalitné programy? Mám zrušiť s nimi zmluvu na mágio programy? Predtým sme mali Skyling, ale to bola fakt úbohosť…teraz v októbri 2020 sme prešli na mágio a zrušia nám programy, pre ktoré sme si vlastne zakúpili ten balík, ktorý máme…?

    2. Ľubica: Fine Living a Discovery Showcase skončili na celom Slovensku u všetkých operátorov, ale ostatné programy skupiny Discovery by mali v Magiu fungovať aj naďalej. Ak vám nejdú stanice ako napríklad Discovery, Discovery Science, DTX, Eurosporty a pod., kontaktujte zákaznícku linku služby Magio.

Komentáre už nie sú povolené.