Reklama

freeSAT prestal uvádzať vo svojej ponuke kanály Discovery a Eurosport

Satelitná platforma freeSAT prestala uvádzať v zozname staníc, na svojich webových stránkach, všetky programy z dielne Discovery. V programovej ponuke na stránkach operátora budete preto aktuálne márne hľadať SD a HD stanice ako Animal Planet, Discovery HD Showcase, Discovery, Discovery ID, DTX, Discovery Science, Eurosport 1, Eurosport 2 či TLC a to aj napriek tomu, že ich ešte stále klientom reálne ponúka.
Pokračovanie nižšie:

Môžu teda očakávať klienti vyradenie staníc Discovery aj z ponuky freeSATu, podobne ako tomu bolo v prípade sesterskej služby Skylink?

Naša prax je, že ak sa blíži koniec programovej zmluvy s významným počtom programov, sťahujeme tieto programy z webovej ponuky, aby s nimi novo získaní zákazníci nepočítali,“ vysvetlil pre portál SatelitnáTV.sk člen predstavenstva spoločnosti M7 Group Jaromír Glisník.

V prípade, ak sa freeSAT dohodne s vysielateľom na novej zmluve, všetky stanice Discovery bude opäť uvádzať na svojom webe.

Podľa zástupcu operátora je ešte na novú dohodu dostatok času. „Nie je to nič urgentného, je dosť času všetko v pokoji vyjednať. Výsledok nechcem predbiehať,“ dodal Glisník.


Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Tak snád sa dohodnú už aj pre nový skylink 🙂

    1. Alebo sa nedohodnu, pocet im narastol, tak maju o peniaze postarane. Na vyber uz moc nie je. Uz potom iba internetove tv.

  2. Áno potom zostáva orange satelit alebo telekom či Telly. Ale ja som to už písal, že ten hajzel Glisník toto správy aj s Freesatom presne tak ako to urobil so skylinkom najprv travel atď až tam už zostalo skoro nič alebo väčšina len druhoradé dokumentárne kanály.

    1. Telly pôsobí len v ČR, nie? A Glisník je len hlásna trúba, za toto nesú zodpovednosť viacerí… A aj keď Skylinku želám odchod čo najväčšieho počtu zákazníkov, pre objektivitu treba povedať, že predsa len je tu malá šanca, že sa s Discovery dohodnú.

  3. Ked Skylink odfajcil skupinu Discovery a Eurosport tak som šikovne prebehol k Freesat …teraz keď som si zvykol kam pôjdem ? Do r**i asi.

    1. Antik SAT na Eutelsat 16E za 11.90 komplet ponuka okrem HBO a je tam aj Eurosport a Discovery, nie sú tam ale viasaty a nova sporty. Inak všetko ostatné tam viac-menej je. POZOR aby si mal prijímač podporujúci HEVC/H.265 ak chceš platené programy, nakoľko pomerne veľa platených programov vysiela v tomto formáte. Pre základ stačí aj MPEG-4, kde ide väčšina programov, iba asi 3 idú v HEVC, ale pri platených je to inak…

    2. Prijímač mam VU+ Uno4K s ATV a Antik som mal mosnost skúšat s pozicanou kartou pred Freesat ale je tam nekvalitný príjem podľa mna. Do Digy nejak nechcem ísť bol som u nich ešte keď začínali. Skylink bol kvalitný cez Astru vždy ale Freesat som si obľúbil …len to ich EPG. Nuž neviem uvidí sa či naozaj to vypnú po vzore sesterskej Skylink

  4. Kuco: Do Digi. Dajú ti modul a ideš ďalej. A nemusíš ani pretáčať parabolu… ponuka ešte lepšia.

    1. Áno, asi Digi bude najlepšia voľba. Len zas majú nevýhodu, že sa dá používať iba ich zariadenie, vlastný prijímač nie. Teraz prijímam freesat vlastným prijímačom, v ktorom si môžem nastaviť ľubovolné poradie staníc, tak, ako mi najviac vyhovuje. Aktualizáciu si robím podľa údajov z www.lyngsat.com. Keby to povolili aj z Digi, mohli by byť č.1.

    2. Divák :

      U Digi možeš používat aj vlastní zařízení pokud má slot na dekódovací modul který nabízí DIGI SK. Osobně to takto běžně řeší u Telly CZ.

      Slovenské Digi vychází cenově lépe než Telly CZ s odkoupeným zařízení nebo aj když je v pronájmu.

    3. Zdenek:
      A ako funguje v takom prípade ľubovoľné zoradenie programov a aktualizácia po transpondéroch (vyhľadávanie programov na jednom transpondéri)?

    4. @ Divák 22.10.2020 o 14:30 :

      Pokud máš svoj satelitní přijímač který má slot na zasunutí CA Modulu tak si možeš stanice poskládat podle sebe aj chceš a ladit stanice jen po transpondéru.
      U vlastního přijímače si musíš stanicu naladit znova ručně pokud změní frekvenci a ne jako u jejich settopboxu který jejich stanice přelaďuje sám automaticky zapnutím z pohotovostního stavu a podobně.

      Ten kdo si neumí stanice naladit sám je pro něj lepší jejich přijímač a nemusíš volat nějakého technika a podobně. Ten kdo toto ovládá sám tak je určitě lepší jakýkoliv vlastní přijímač do kterého zasuneš jejich modul a kde se můžeš mít současně aj další stanice z jiné družice a podobně.

      Známý co dělá vedle freeSATu se Skylinkem aj Telly mě říkal že jejich moduly fungují snad v úplně každém zařízení nebo v televizi se satelitním tunerem po jeho zkušenostech

    5. Zdenek:
      U freesatu viem, ako to ide, aj sám mám vlastný prijímač. Bol som zvedavý, ako to ide u digi s vlastným prijímačom alebo TV s CI+ jednotkou.

    6. @ Divák 22.10.2020 o 16:34 :

      Je to s laděním úplně samé jako u to freeSATu s vlastním přijímačem nebo TV a jen tam zasuneš dekódovací modul pro DIGI TV a ne pro freeSAT.

    7. @ Divák 22.10.2020 o 16:34 :

      Pokud váš včil vlastní přijímač pro freeSAT který umí zpracovat aj zvuk AAC a ne jen MPEG a v kterém je CI modul s freeSAT kartou tak v něm jen vyměníš modul za ten pro DIGI TV a vše je vyřešeno.

  5. Ale v digi alebo v telekome sa musi platit vypalnicky poplatok každy mesiac za modul tak to teda nie

    1. viki :

      A u slovenského Digi nebo Telekomu není možnost si ten modul nebo přijímač odkoupit aby se nemusel platit pronájem jako je tomu u Telly z České republiky? Co jsem zjišťoval tu českou T-Mobile televizi přes satelit tak ten nabízí pouze pronájem a není možnost si odkoupit zařízení jako je CA modul nebo přijímač.

    2. Ak máte v Telekome aj internet tak, tuším to výpalné za stb ako ste to označili neplatíte. Aspoň mňa s tým stále lákajú keďže mám Telekom net a Digi TV.

  6. @ Laci :

    A ještě možnost AntikSATu SK a Televize od T-Mobilu CZ přes satelit která je na 0,8°W a vlastní ho T-Mobile (vlastně stejný majitel pod které spadá na Slovensku Slovak Telekom) a ne Telly s.r.o, člen skupiny LAMA ENERGY GROUP.

    V České republice je přes satelit už jen minimální konkurence a to pouze tři majitelé. První je Canal+ Luxembourg jako nový vlastník M7 Group SA který provozuje Skylink s freeSATem, druhá je Telly s majitelem Telly s.r.o, člen skupiny LAMA ENERGY GROUP a ta poslední je T-Mobile televize přes satelit od českého T-Mobile.

    PS: Jinak v té nabídce ten freeSAT tyto stanice neuvádí už asi měsíc a půl co jsem zjistil.

  7. Chcem sa vás opýtať čitatelia. Zvažujem kupiť Smart tv box nano 3 od antiku. Vyzerá to tam cenovo celkom zaujímavé ale neviem ako je to s kvalitou a či je to celkovo dobrý nápad. Dik za rady.

    1. antik je bezkonkurencna najlepsia volba. Hlavne pre tych co maju optiku. Ti maju telku skoro zadarmo od nich.

    2. Smart tv box vs antik satelitná tv.
      SMART TV BOX (Antik) – čisto internetová tv – základ (rtvs, lux a voľné stanice) úplne zadarmo, bežný balík s markízou za 3.90€, len internetová TV a cena 3.90 iba pri použití na území SR, varianta s použitím aj v EU ja o niečo drahšia – 7.90€.
      ANTIK SAT (Satelitná) – pri výbere ich set top boxu ide satelitná aj internetová rovnako ako aj smart tv box, ale satelitná je tam navyše – nie je ani potrebné inštalovať satelitnú anténu, dá sa použiť aj ako čisto internetová – cena je za základ 0.99 € vrátane Markíza a JOJ.
      Cenovo sa asi viac oplatí varianta so satelitnou kartou, pričom dá sa použiť aj výhradne pre internetovú TV aj bez inštalácie satelitnej antény. Ale môže byť odlišná programová ponuka samozrejme…
      Antik sat:
      https://antiksat.sk/sk/
      Smart TV BOX (Antik TV):
      https://antiktv.sk/sk/
      Pre platené programy (ak mi stačia tie ktoré tam sú) – Antik tv cez internet / smart tv box
      Pre základ vrátane markíza a joj – Antik sat tv / kľudne aj bez satelitnej antény len cez internet rovnako ako pri smart tv box
      Pre viac platených programov – balík za 11.90€ – Antik SAT (je tam viac programov, podľa toho, ktoré potrebuješ).

    3. Rodicom som kupoval 2 boxy Antik Nano 3S, skoncil im skylink.
      Jeden box maju kombinaciu sat-iptv a druhy box len iptv.
      Odporucam. Jednoduche ovladanie. Funguje 100%. AJ tam, kde nema zakaznik optiku, tak je tam moznozt znizenia kvality obrazu.

    4. Moje skusenosti: Antik SmartTVbox (po novom Antik TV) je sluzba adekvatna cene. Ja som mal od nich jeden este z prvych STB ked zacinali a potom po dlhsom case relativne novy Antik Nano (nie 3, predosly model) a s nimi som nemal velmi dobre skusenosti. Hlavne s archivom som mal problemy, velmi casto nesiel, bolo treba restartovat STB, ale obcas ani to nepomohlo. Pokial ti ide len o to sledovat TV online (nie archiv), tak tam je to OK. Ale ja pouzivam IPTV hlavne na archiv.
      Co sa tyka kvality obrazu, za danu cenu OK, ja mam 40″ a v pohode, ale drahsie IPTV sluzby maju obraz lepsi. Obcas este Antik pouzivam na tablete a to je tiez v pohode. Ale STB mi lezi v krabici a nepouzivam ho, v zaujme zachovania dusevneho zdravia (ale mozno som len mal smolu na kus, neviem)

    5. Ale co musim pozitivne vyzdvihnut na Antik TV, tak to bola podpora. Ked som mal s niecim problem, stacilo online poslat dopyt a do par hodin prisla odpoved aj s riesenim (bud nieco restartovali alebo prekonfigurovali na dialku, alebo rovno updatovali FW na STB na dialku, ked nejaka funkcia blbla).

  8. Zahodte lavór, na Eurosport a Discovery stačí anténa a byť v pokrytí Plustelky.

    1. neviem kde vidis problem ja mam pomerene slusny obraz na 4K telke

    2. Ono veľa závisí od toho, ako vie TV alebo set-top box upscalovať SD obraz na HD/4K. Sú aj fakt drahé TV, ktoré to nevedia poriadne a potom ľudia nadávajú na mazanice… Hoci jedným dychom treba povedať, že tá kvalita niektorých SD staníc v Plustelke fakt nie je bohviečo. Ale ak sú na TV mazanicami napríklad aj nemecké SD stanice skupiny RTL na Astre 19,2E, problém je v spomínanom upscalingu.

  9. Konšpiračné teórie hovoria, že to dajú z freesatu preč a potom sa zázrakom dohodnú a dajú to len na pozíciu skylinku, aby bola motivácia na pretočenie lavóra.

    1. To nesedí, lebo načo by ich v tom prípade dávali najprv preč zo Skylinku? Aby tým zbytočne nasr…dili kopu zákazníkov a riskovali ich odchod?

Komentáre už nie sú povolené.