Reklama

Towercom: Vysielač 1. multiplexu z Borského Mikuláša je už spustený

Prvý celoplošný multiplex aktuálne šíri celkovo 26 DVB-T2 vysielačov po celom Slovensku. Koncom augusta sme informovali, že Towercom získal pre prvý multiplex nové povolenie, vďaka ktorému môže byť spustený vysielač Borský Mikuláš – Dubník. Podľa vyjadrení niekoľkých našich čitateľov však už bol tento vysielač spustený, zisťovali sme teda ako to v skutočnosti je.
Pokračovanie nižšie:

Dnes nám Towercom oficiálne potvrdil, že z vysielača Borský Mikuláš – Dubník sa už prvý multiplex šíri viacero týždňov. Vďaka tomu sa tak výrazne zlepšilo pokrytie nielen v samotnom Borskom Mikuláši, ale aj v mestách Senica, Malacky, Šaštín – Stráže, Holíč, Gbely a ich okolí.

Z vysielača Borský Mikuláš – Dubník sú aktuálne dostupné prvé tri zo štyroch celoplošných multiplexov, chýba už len štvrtý multiplex, ktorý šíri platené programy z ponuky terestriálnej platformy Plustelka.

Prehľad vysielačov z kóty Borský Mikuláš – Dubník:

VysielačStanovišteMUXKanálFrekvencia (MHz)Výkon ERP (kW)Norma
1BORSKÝ MIKULÁŠDubníkMUX 237602,0044DVB-T
2BORSKÝ MIKULÁŠDubníkMUX 344658,0022,144DVB-T
3BORSKÝ MIKULÁŠDubníkMUX 13961833,90DVB-T2

Kompletný zoznam vysielačov aj s ich presnou polohou na mape, môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Stara Lubovna- Kolnik tiež už bol tento vysielač spustený, z tejto koty sa uz niekolko mesiacov vysiela Mux-4 na K38

    1. České radiokomunikace keď spúšťajú nejaký vysielač uvedú dátum a ešte aj presný čas spustenia a následne je to zverejnené na všetkých možných portáloch. Tu absolútne nič, nula bodov, všetko sa zatajuje, ľudia o ničom nevedia… no jedným slovom OTRAS ! ! ! A keď sa tu nejaká redakcia spýta, či je vysielač spustený alebo nie, tak odpíšu, že bol pred niekoľkými týždňami… ale presný dátum vopred nezverejnia, načo nie, aby si to ľudia náhodou naladili ? ! A vrcholom je, keď odstávky nejakých vysielačov zverejnia deň alebo dva dni po odstávke. Neviem pre koho, asi pre cestovateľov v čase. Niečo neskutočné ! ! ! Všetko by to mali povyhadzovať.

    2. zet: pravdu máš, práve som chcel napísať niečo podobné, ale už si povedal takmer všetko za mňa. Tak už len dodám, že po týždni preberania tejto témy na rôznych diskusiách (vrátane tohto webu) sa Towercom spamätal a vydal de facto týždeň starú informáciu. Ako vždy. Ďalej, na ich weboch chýbajú v interaktívnej mape pokrytia mnohé vysielače, nielen že nevydávajú informácie sami od seba, ale čušia aj keď sa niekto opýta a skúste im zavolať a nahlásiť poruchu dokrývavača, s akým prístupom sa stretnete… A je toho oveľa-oveľa viac, nechce sa mi to všetko písať. Bravo, len tak ďalej, dementi! Zákazníci sa k vám pohrnú… A na záver oznam pre frekventantov kurzu cestovania v čase: najbližšia prednáška sa bude konať minulú stredu o 10:00 v sídle Towercomu!

Komentáre už nie sú povolené.