Reklama

freeSAT začne ponúkať klientom dobrovoľný prechod na družicu Astra

Majiteľ satelitných platforiem Skylink a freeSAT má v pláne začať v blízkej budúcnosti ponúkať klientom služby freeSAT prechod na družicu Astra 3B (23,5°E), ktorú aktuálne využíva primárne Skylink. Informáciu priniesol český web Parabola.cz. Nepôjde však o žiadne plošné presuny, klienti si budú môcť vybrať, či zostanú na súčasnej družici Thor (0,8°W), alebo premigrujú na družicu Astra 3B (23,5°E), kde by mali mať bohatšiu ponuku staníc.
Pokračovanie nižšie:

Nemáme dôvod zákazníkov k migrácii nútiť. Zákazníkom prechod na Astru ponúkneme a tým, ktorí o ňu prejavia záujem, poskytneme všetku podporu. Plošnú migráciu zatiaľ neplánujeme,“ uviedol pre portál SatelitnáTV.sk člen predstavenstva spoločnosti M7 Group Jaromír Glisník.

Obe platformy tak budú fungovať aj naďalej oddelene. O zrušení samotnej platformy freeSAT zatiaľ nepadlo žiadne rozhodnutie, operátor bude teda aj naďalej podporovať marketingovo obe značky (Skylink aj freeSAT). Rozdielna bude aj programová ponuka oboch platforiem a to aj napriek tomu, že klienti premigrujú na družicu Astra. „Je možné, že v budúcnosti dôjde k zmene poskytovaných balíčkov. Zatiaľ to však neplánujeme. Ponuka freeSATu a Skylinku sa teda aj naďalej bude líšiť,“ dodal Glisník.

Operátor však už teraz avizuje, že chce klientov freeSATu nalákať na družicu Astra 3B (23,5°E), kde bude ponuka atraktívnejšia než na doterajšom Thore. Chýbať by nemali ani maďarské programy, ktoré sú zaujímavé hlavne pre predplatiteľov z južného Slovenska.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. No neviem, nedáva to veľký zmysel. Presun zákazníkov robia preto, aby mohli v budúcnosti jednu zo sat. pozícií zrušiť – veď načo platiť za dve, kde je väčšina ponuky duplicitná. A ak chcú ponúkať maďarské programy z Freesatu na Astre, tak aký by malo zmysel ponúkať ich duplicitne pre Maďarsko na Thore? Ale celkovo som prekvapkaný – čakal som presun zákazníkov Slížlinku z Astry na Thor. Ale asi rozhodol podstatne väčší počet zákazníkov Slížlinku.

    2. Le Fu
      Zmysel to dava. Na 23,5E je este paket pre Benelux. Vsetci Skylink zakaznici by aj tak nemohli prejst na Thor pretoze tam nedotocia paraboly. Samozrejme sa pocita s tym, ze niektori zakaznici z Thoru zasa nedotocia na 23,5E, tym sa ponukne internetova verzia, alebo prejdu ku konkurencii. Nie je ekonomocke, aby ma 23,5E zostal len Benelux, naviac sa rysuje spolupraca s m:sat, mozno buduci rok pribudne este jeden operator. Naviac je mozne ze v buducnosti pribudne do potrfolia aj pozicia Hot Bird 13E, kde sa budu zdielat niektore programy Canal+ POL, dalej su tam Eurosporty, Inside UHD, Fashion 4K, Travel XP 4K, Museum 4K, Nasa UHD, Love Nature 4K…
      Naviac si viem predstavit spolupracu s Polsatom ohladne MTV programov (pokial to nie su cisto polske verzie).
      Takze potencial to ma.

    3. Niektoré paneláky sú umiestnené pozdĺž od juhozápadu na severovýchod, že na severozápadných oknách majú parabolu na Thor 0,8°W a na juhovýchodných oknách majú parabolu na Astra 19,2°E + 23,5°E. Inak sa nedá riešiť príjem.

    4. Igor: aha, tak to máš pravdu, keď sa vezmú do úvahy všetky tieto súvislosti, potom je to jasné.

  1. A na astra 23.5 budú madarské programi preco ne dávajú na astra 19.2 tam sú aj nemecké programy na astra 23.5 je hovno pár fta programi a vsetko kódované

    1. Toto sa dá pomerne jednoducho riešiť napríklad twin monoblokom a mať naštelované aj 23.5E aj 19.2E.

  2. A MTV-čka??? Tie na Astre nejdú iba na Thor-e a Skylink ich nezaradil na vlastné náklady na Astru, dúfam, že ponechajú Thor pre tých, čo nechcú prechádzať, alebo dajú tie MTV-čka aj na Astru a to vrátane MTV Musi 24, čo má freesat ako jediný na Slovensku!

    1. A samozrejme Eurosporty a Discovery (ale tie by aj vo freesate na Thor vyradili, ak by nemali dobré podmienky teda ak sa dohodnú, tak budú aj na Astre a ak nie, tak skončia aj na Thor pre freesat), ale tam aspoň je alternatíva – Antik sat, kým MTV-čka už majú len viazaní operátori – DIGI a Telekom (ak freesat ich zruší). A škoda, že MTV Live HD na Slovensku majú iba káblovky a ani jeden satelitný operátor ich nemá, hanba!

  3. Ak budu fungovat madarske programy na astre a pojdu aj cez irdeto alebo ice kartu skylinku tak si ich velmi rad predplatim inak radsej zostanem pri balicku multy.

  4. Mali by urobiť zákony, aby veľké spoločnosti nemohli skupovať menšie spoločnosti

    1. To by ešte len bola hlúposť… Úplne stačí dobrá legislatíva na reguláciu monopolov. A jej dodržiavanie.

  5. Hlavná Astra je cca Juh a Thor je zhruba JZ. Podľa paraboly je tak možné spoľahlivo určiť i svetové strany. 🙂 Prenájom TP na 23,5 st. je asi lacnejší ako na 19,2 st.

    https://www.parabola.cz/abc/azimut-elevace/

    1. 1st. západne – to je čistý juhozápad
      23 st. východne, to je čistý juh
      Čo si mal zo zemepisu, či boli chrípkové prázdniny?

    2. @ggg…a tebe hovorí niečo pojem „nultý poludník“? Nie si vôbec vtipný a ešte k tomu aj blbý.

    3. Greenwichský poludník alebo nultý poludník alebo základný poludník je zemský poludník prechádzajúci hvezdárňou v Greenwichi. Od tohto poludníka sa počítajú zemepisné dĺžky, a to kladne východne od neho a záporne západne od neho. Základný poludník je aj základom na určovanie jednotného času platného pre celú Zem.

      A čo s ním chces.
      Písal som, že má guláš v svetových stranách.
      Thor je 1st. západne, to je juh a nie juhozápad.
      Astra je 23,5 st východne, to určite nie je juh.

    4. @ggg…Písal som, že má guláš v svetových stranách…
      Nemá, pretože tých 23,5°E sa vzťahuje práve k nultému poludníku. Takže ak si na Slovensku, kde je zem. dĺžka od cca 17,7°E na západe, do cca 22,3°E na východe, tak parabola nasmerovaná na Astru3B(23,5°E) smeruje +- presne na juh.

    5. satguru má pravdu – na juh ideš vždy dolu po tom istom poludníku, na ktorom si. A aby to bolo ešte zábavnejšie, tu je ďalšia „záhada“: otočenie paraboly z 0,8°W na 23,5°E nie je o uhol 24,3°, ako by sa na prvý pohľad zdalo (23,5+0,8=24,3), ale o 31,2°. Včuleky buď z toho múdry! 🙂

  6. Bolo by vhodné tu uviesť zdroj o maďarských programoch na 23,5. Na tejto stránke som nič také nenašiel:
    https://www.lyngsat.com/packages/Skylink.html
    Ani tu:
    https://www.lyngsat.com/Astra-3B.html
    To, že u niektorých staníc Viasat a HBO je uvedený aj maďarský zvuk, neznamená, že sú maďarské stanice.

    1. Myslím, že ich budú zdieľať so srbmi z paketu M.Sat na tejto družici.

  7. maďarske programy na 23,5.nebudu budu družici Thor 6 (0,8°W)

    1. Na konci článku je, že budú. Kde je o tom vierohodná informácia?

  8. FreeSat sa mal povodne pretáčať v auguste ale covid pozmenil. To že Maďari a Rumuni zostavajú na 1″ je len dočasné, celu družicu opustia do 3 rokov,totiž nemožu nechat volné frekvencie tak to bude také zdlhave. V horizonte 5 rokov by sme sa mohli dočkať na 1″ Tricoloru možno.

  9. Pokud by skylink sdílel maďarské tv ze Srbskem, tak tam jsou zatím tyto:
    Panon TV, Mozi+, Film 4, RTL+, Film+, Cool TV, RTL Gold, Sorozat+, Super TV2, M1, M2,RTL Klub, Viasat3,
    Story4, RTL II. Duna TV, Duna World, M4 Sport+

    1. To by bol niekoľko krokov dozadu. Všetko iba SD, ani jeden v HD. Na Thore aspoň pomalu pribúdajú programy v HD rozlíšení.

  10. https://www.dishpointer.com/

    Táto stránka to vypočíta podľa konkrétnej lokality, niekedy sa to dosť líši. Napr. hlavná Astra 19,2 st. pre Atény (cca JZ) a pre Madrid (cca JV).

    1. A prečo to zisťuješ pre Atény a Madrid? V Grécku a Španielsku na Skylink se*e pes, satguru to vyššie dobre vysvetlil. Juh je vždy na tej istej zemepisnej dĺžke, na ktorej si. Tzn. keď si niekde na strednom Slovensku na 19,2°E, Astru 1 budeš mať presne na juh. Keď pôjdeš na východ, bude sa stáčať smerom k JZ a opačne.

  11. Pardon, asi som pozeral dačo iné, Atény sú cca juh (pozícia 19,2 st.)

  12. Takže ak bude presun hotový tak na kanály od Discovery networks sa nože zabudnúť… šmejdi…

  13. Glisník je mafián těžkého kalibru! Sam nevie čo bude

  14. Idealne by bolo, ak by bolo mozne cez kartu Skylink (napr 0624) sledovat aj Freesat na 1°w

  15. Kedy tento presun, možnosť nastane je už určený dátum?

Komentáre už nie sú povolené.