Reklama

Skylink zrušil poplatok pri prechode na nový systém Viaccess

V cenníku satelitnej služby Skylink sa už nenachádza aktivačný poplatok, ktorý operátor účtoval klientom pri prechode zo systému Irdeto na Viaccess. Operátor ho od mája zrušil. V praxi to znamená, že ak sa súčasný klient s kartou Irdeto rozhodne zakúpiť si nový satelitný prijímač už so systémom Viaccess, nemusí od mája platiť navyše aj jednorázový aktivačný poplatok 9,9 € za výmenu.
Pokračovanie nižšie:

Z trhu postupne miznú prijímače s dekodérom Irdeto. Zákazníci s kartami Irdeto sa v prípade nutnosti vymeniť prijímač dostali do situácie, kedy im to náš poplatok predraží. Tak sme ho zrušili. Predišli sme tak vlne sťažností. Kým boli prijímače Irdeto na trhu, nebol pre to dôvod,“ vysvetlil pre portál SatelitnáTV.sk zrušenie poplatku Jaromír Glisník, člen predstavenstva M7 Group.

Zrušením poplatku nemá Skylink za cieľ utlmiť kódovací systém Irdeto. Ten bude aj naďalej v prevádzke bez obmedzenia. „Ako v minulých rokoch mnohokrát aj tentoraz zdôrazňujem, že pre odchod od Irdeta nemáme žiadny dôvod a utlmovať ho nebudeme,“ dodal Glisník.

Luxemburská spoločnosť M7 Group podpísala dohodu ohľadom ochrany obsahu s Viaccess-Orca ešte v roku 2014. Prvé dekódovacie zariadenia s podporou tohto systému sa objavili na našom trhu o dva roky neskôr. Aktuálne sú v predaji napr. bezkartové CAM moduly a hybridné prijímače Kaon MZ 102, ktoré umožňujú príjem programov nielen cez družicu, ale aj internet. Nechýba tiež prístup k videopožičovni či archívu.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Len, či to naozaj nebude podobný scenár, ako pri výmene Cryptoworks na Irdeto. Keby sme vedeli, že ešte aj teraz Cryptoworks funguje, ušetrili by sme nemalé peniaze za settopboxy a ci+ moduly.

    1. Cryptoworks už nie je pripojený k viacerým programom. Ale inak máš recht, funguje oveľa dlhšie, ako sa čakalo.

  2. Stale len vymyslaju len aby lud odrbali zese o peniaze ako by nestacilo ze nas zdieraju za nemale poplatky.teraz ich akoze odpustia??a čo steho ked primače stoja az dost.a co potom dalej zase to pozdvihaju az niesu v strate??

  3. Ja rátam do konca roka a nabuduci rok už to nebude pravda.

  4. SKYLINK – aj ja som naletel na „Dozivotne bezplatne“ a to rovno 3x!!!

  5. Ja som tiež skočila so skylinkom.Prešla som na iptv a v zálohe terestriál zatiaľ som spokojná.Čo chcem tak to tam mám nepotrebujem 200tv staníc sledujem aj tak len 10.

    1. A na čo ešte stále čakáš? Podľa mňa Slizlink už dávno dal kopu dôvodov na odchod.

    1. Koľko platíš skylink? Ak potrebuješ len Eurosport (+ základ k tomu) tak prejdi na Antik satelitnú TV – tam to bude za 7.90, v skylinku asi platíš zrejme 8.90 ak nie viac náhodou. Pozor ale ak pozeráš Nova sporty, tie zase Antik nemá v ponuke. Ak ti stačí základ, tak za takých 60-70€ si kúp kartu pre Antik s predplatným na 60 mesiacov ak najbližších 5 rokov nič neplatíš (teda zaplatíš 60 mesiacov rovna na začiatku aj spolu s cenou karty, teraz bola zľava na kartu) a máš to za najnižšie cenu 0.99€ mesačne, čo máš v tých 60-70€ aj s kartou zaplatené na najbližších 5 rokov a celých 5 rokov to bude za pôvodnu cenu. Potom sa to síce môže zmeniť, ale to sa dá zmeniť aj operátor prípadne potom. Ak máš UNI čítačku, tak nie je to problém (a navyše ak podporuje conax) a ak nie, tak snáď máš CI slot a Conax modul tiež nie je problém kúpiť. Horšie je to s prijímačom SKYLINK Ready (Irdeto alebo Viaccess s integrovanou kartou – ten hybridný), tam bude potrebný nový prijímač – v tomto prípade rovno s podporou HEVC (najlepšie aj CI slotom a priamou podporou pre CONAX), CI slot, ak by bol návrat do Skylinku alebo prechod inam, kde nepôjde UNI. Prijímač HEVC je 100% kompatibilný s Antik (ak podporuje CONAX samozrejme).

    2. Eurosport vysiela voľne aj zo satelitu Astra 19,2°E. A sú tam aj ďalšie voľné športové stanice ako Sport 1 DE, Sky Sport News, RTL (Formula 1), RTL Nitro a SAT.1 (tam vysielajú občas futbal), potom aj na Das Erste (ARD) a ZDF vysielajú pravidelne športy a ešte je na Astra 19,2°E viacero staníc, ktoré vysielajú občas šport.

    3. @#Goulddigger #EG4 chcem sa spýtať aké kanály sú vtom eurovom balíku že či sú tam aj primy

    4. V Plustelke máš Eurošporty 1 a 2. + Šport 1 a 2. v cene 4,99€ na mesiac pri zaplatení na 6.mesiacov dopredu.

    5. Samo: sú tam Prima Max, Zoom, Cool v HD a Prima Love a Krimi v SD. Prima Plus tam je, ale nie v základe za euro a chýbajú hlavná Prima, Prima Comedy Central a CNN Prima News. A okrem toho sú v tom základe za 0,99€ všetky tri programy RTVS, ČT1, 2, 24, Sport, ČT :D/Art, Markíza, Dajto, Doma, Joj, Joj Plus, Wau, TA3, Lux, Noe, Barrandov, Senzi, Šlágr, CS Mystery, Arena Sport 1 a 2. Väčšina staníc v HD, na niektoré (ČT :D/Art, CS Mystery, Noe, Arena Sport 2 – spolu 4) treba prijímač s podporou kodeku HEVC.

    6. Arena sport 2 ide v MPEG-4 – mám to odskúšané prijímač Ab Cryptobox 650 HD + CONAX modul SMIT a antik karta a ide v pohode. Nejde len Noe, ČT D/Art a CS Mystery. Noe navyše mám za Astry 23.5 (mám motor). A teda mám aj nemcov (Astra 19.2).

  6. Keď dávajú systém Viaccess- Orca tak ho mohli dať hneď a nie irdeto.

    1. Nemohli, technický vývoj ide postupne. Môžeš nasadiť len to, čo máš v danom čase k dispozícii.

  7. 2 mux a 4 mux konečne naladit podarilo zmenili frekvenciu 30 k 546000 namiesto núl 100 čiže 546100 a
    2 nux 35 k 586000 namiesto núl 586500 prosím redakciu zistiť viac . mam signál aj dvb t t2 nešlo naladiť už ide

    1. Tiež by som chcel antik ale treba asi hvec prijímač a neviem či sú v antiksate aj primy lebo dledujem hlavne max, cool, zoom

    2. tu je všetko čo ide v základe – prnt.sc/se4pco

      čo je v hevc si vieš pozrieť tu – satelitnatv.sk/frekvencie/antik-sat-sk

    3. @viki: áno, sú tam Cool, Max aj Zoom, všetko v HD. V základnom balíku sú v HEVC len 4 programy, pozri jeden z príspevkov vyššie.
      @Milan: to je dosť čudné. Povedal by som, že v software tvojho prijímača je bug. Máš vlastnú anténu, alebo STA?

  8. Ja mám skylink za 3,70€ na mesiac a som rada.Televízor pozerám len 2,3 krát do týždňa .Chodim do prirody a večer prečítam dobrú knihu.Lepší recept na spánok nepotrebujem.

    1. Jj, dá sa aj za 3,70 a dosť často aj vyžši balík.

  9. K tym volnym nemeckym programom len tolko, ze do kedy asi budu vysielat v SD? V HD volne nie su.

    1. nedávno predĺžili zmluvu o šírení SD do 2024. a to nemecké SD má oveľa krajší obraz ako naše komprimované „akože HD“

    2. Všetky programy v MPEG-2 zo satelitu Astra 19,2°E majú veľmi kvalitný obraz. Ani niektoré v DVB-T / T2 v MPEG-4 a HD nemajú taký kvalitný obraz (prípadne aj z iných satelitov).

    3. Potvrdzujem, že nemecké stanice v SD na Astre 19,2E majú slušný obraz, je to dané vyšším dátovým tokom (ale HD má prakticky vždy vyššiu kvalitu, aj to naše – neviem, prečo by to malo byť „akože HD“). A také ZDF a Arte v 720p majú veľmi vysoký bitrate, zvyčajne 10-12 Mbps, takže aj HD majú Nemci kvalitné, hoci to nie je 1080p/i.

    4. Ale veď idú v HD – teda nie 1920 × 1080, ale idú stále voľne 1280 × 720

  10. Ja uz neplatím niaké satelitné visielanie co pozerám ide aj zadarmo cez dvbt t2

  11. Ja som poplatok esre platil. Teda 9,9€
    Prechod z irdeta na Viacess. Ale prijmac us nepouzivam mam led tv ktory ma ci slot a chytim viac kanalov ako cez sat box

  12. Otazka:
    Aky je rozdiel medzi CAM modulom 701 kde je logo INTERSAT a CAM modulom 701 kde je logo SKYLINK?

    Cenovy rozdiel rozdiel je od 1 eura az po 5 eur co som pozeral. V com su teda rozdiely v tych ca moduloch?

    Dakujem.

Komentáre už nie sú povolené.