Reklama

Skylink zaradil do zoznamu FastScan programy z orbitálnej pozície 13°E

Satelitná platforma Skylink aktualizovala v stredu 20. mája zoznam staníc vo FastScane, ktorý využívajú hlavne zariadenia s certifikátom Skylink Ready. V zozname sa podľa zistení portálu SatelitnáTV.sk nenachádza len avizovaná novinka Hobby TV, ale pribudli aj dve ďalšie stanice. Konkrétne ide o Love Nature 4K a NASA 4K. Oba programy v UHD kvalite sa nachádzajú na konci zoznamu (pozície 604 a 605). Prijímať ich však môžu iba klienti, ktorí majú prístup k orbitálnej pozícii Eutelsat Hot Bird (13°E).
Pokračovanie nižšie:

K dnešnému dňu má Skylink vo FastScane programy už z troch orbitálnych pozícií. Po 23,5°E a 19,2°E, pribudla aj 13°E, z ktorej operátor ponúka klientom už dlhšiu dobu Love Nature 4K s českým audiom. Po pridaní kanálu do FastScanu si tak dokumentárny program už diváci nemusia ladiť manuálne. Treba však pripomenúť, že k Love Nature 4K má M7 Group pripojený iba kódovací systém Viaccess. Počas našich testov fungoval program s bezkartovým modulom Viaccess bez problémov. Sledovať ho bolo možné aj s aktivovaným balíkom Digital.

Kompletný zoznam staníc vo FastScane môžete nájsť už tradične v sekcii Frekvencie, ktorú pravidelne aktualizujeme spravidla koncom týždňa.

Zoznam pridaných staníc do FastScanu v tomto týždni:



NázovDružicaFrekvenciaPol.FECSRNorma/ModuláciaKódovanie
Hobby TV (MPEG4)Astra 3B (23.5°E)11739 MHzV2/329900DVB-S2 / 8PSK0624 (Irdeto),0500 (Viaccess)
Love Nature 4k (HEVC)Eutelsat Hot Bird 13B/13C/13E (13.0°E)12539 MHzH5/630000DVB-S2 / 8PSK0B00 (Conax),0500 (Viaccess)
NASA 4K (HEVC)Eutelsat Hot Bird 13B/13C/13E (13.0°E)10727 MHzH3/430000DVB-S2 / 8PSKFTA

PIDy:

NázovV PIDSIDPCR PIDPMT PIDAudio
Hobby TV (TV/MPEG4)0573612305732473163 cze (Mpeg)
Love Nature 4k (TV/HEVC)0131110301310130132 eng (Mpeg),133 tur (Mpeg),3104 rus (Mpeg),3105 bul (Mpeg),3106 cze (Mpeg)
NASA 4K (TV/HEVC)0357460203770356358 (Mpeg),359 (AAC)

Prehľad programov podľa frekvencií:

Počet frekvencií: 3
FrekvenciaPol.FECSRNorma/ModuláciaPočetProgramy
10727 MHzH3/430000DVB-S2/8PSK1NASA 4K
11739 MHzV2/329900DVB-S2/8PSK1Hobby TV
12539 MHzH5/630000DVB-S2/8PSK1Love Nature 4k

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Už to vidím, ako si zákazníci Slížlinku utekajú kupovať 4K boxy a LNB a montujú na lavóry multifeedy. Povedané inak: programy z 13E a 4K programy pre väčšinu zákazníkov jednoducho neexistujú. Ozaj, má vôbec niektorý z tých čertmi-fikovaných Slížlink vredy (ready) črepov podporu 4K?

    1. Ty nesledujes dianie v satelitnom svete.
      Ved Skylink us konci preto zmeny, kupili to Francuzi Canal+ a budu aj mat vlastne stanice. Je to vsatelitnej tv.

    2. Milan: ale neboj nič, sledujem dianie v oblasti sat. TV pomerne pozorne. Neušlo mi, že Francúzi kúpili Slizlink. Aké plány s ním majú, to stále nie je dosť presne známe, ale predovšetkým netuším, aký súvis má Tvoj komentár s tým, čo som písal. Ja točím o tom, že málokto zo zákazníkov tohto oberátora chytá stanice z 13°E a ešte aj v 4K. Väčšina z nich ani netuší, čo je to satelitná pozícia, multifeed alebo LNB. Prijímače majú takmer výlučne tie Slizlink ready črepy bez podpory 4K. A väčšinou nemajú v úmysle platiť za nové zariadenia. Takže pridávanie staníc z 13°E má jedine marketingový význam pre Slizlink – aby mohli niečím zakryť vyraďovanie staníc z 23,5°E. Zháňajú, kde sa čo dá lacno zaradiť do ponuky, rozhodia tým svoje programy medzi viacero pozícií a je im fuk, že väčšina zákazníkov to sledovať nebude, lebo netušia ako. Ďalej zakódujú, čo sa dá (ešte aj teleshoppingový odpad typu Šlágr), tie lepšie stanice vyhadzujú, aby ušetrili, preklápajú stanice naspäť do SD a pritom stále zdražujú. Najhorší operátor ever. Odkedy to tí Frantíci kúpili, nič sa nezmenilo – Slizlink stále osie*ra svojich klientov, ako to len ide. Ako prvé mali vyraziť celý meneždement aj s Jarynom. A som zvedavý, aké svoje programy pridá Canal+ do ponuky – ak budú vo francúzštine, nebude to mať komerčný význam a na prípadnú lokalizáciu treba prachy a čas. Fakt som veľmi zvedavý…

  2. škoda že to nedali aj do live tv to nasa mám 4k telku

  3. M7 Group bežne ponúka aj z viacerých družíc programy,dokonca v Beneluxe majú aj 28,2°E.Takze nechápem týmto negatívnym reakciám.Skor sú navine ty, ktorý to vedia a zákazníkom namontujú len single LNB na 23,5E!!!

    1. Nezapomen ze spousta zakazniku si koupila set s 80 parabolou na pozice obou Aster nebo jen na Astru 23,5E. V poslední době pozoruju, ze dost mych známých sleduje jen programy v cz z pozice Skylinku, nemecke a jinak mluvici programy je uz proste nezajimaji. Ta doba je proste uz davno pryc. Na to co popisuješ by museli dostat lavor minimalne 85 a za ten by si museli priplatit navíc plus LNB konvertor a diseqc prepinac 4/1 a multifocus k tomu. Nerikam, ze se někdo nenajde, ale tech je opravdu male procento.

    2. Hyperman – lenže sa teraz chystá sharing z Canal+France na 19,2°E a predtým takisto Skylink poskytoval a poskytuje stále stanice z 19,2°E (VH1,VH1 Classic,Insight TV, predtým MTV).Takže už je Duo LNB mal byť automaticky štandard.

    3. Duo Lnb si musis namontovat sam.
      A chitis Astra 3a, Astra 3B.
      Na Slovensku nevedia co to je, lebo v elektre mi predal somarinu a objednal som si to z Nemecka.
      To je obchod, ked sa neviznas mas smolu

    4. Milan – načo to tie elektra vôbec predávajú.Ved takto neodborne len odrbavajú ľudí.Duo LNB=Monoblock.Proste by to mali ľuďom automaticky predávať s Monoblockom minimálne.A takisto existujú aj Quattro LNB.Ved predsa monoblock ide v pohode aj na 80cm parabole.

    5. Lenže monoblok na 19,2°E + 23,5°E nič nerieši, pokiaľ ide o príjem z 13°E, o ktorom sa píše v článku. Preto tie negatívne reakcie. Mne to môže byť fuk, mám multifeed a nie som už dávno zákazníkom Slížlinku, iba krútim hlavou nad demenciou tamojšieho vedenia – a nad tým, že ešte stále im neutiekli všetci klienti. A len na okraj, pridávať ďalšie LNB ku monobloku býva tak trochu problém, nie je to také jednoduché, ako pripojiť 3-4 separátne LNB ku DiSEqC prepínaču. A tiež nechápem, aký súvis má s tým celým poznámka o quattro LNB.

  4. Skylink sa rozhodol, že začne zaraďovať programy aj z pozície 13E a je na zákazníkovi či si na túto družicu kúpi všetko vybavenie alebo nie, skylink nikoho nenúti a navyše každý si môže vybrať satelitného operátora ktorý mu najviac vyhovuje.

    1. Ja mám motor a mám okrem 23, 19 a 13 aj 28 alebo tiež 16 a iné. Ale týmto, že mám necertifikovaný prijímač s CI slotom a mám motor, tak po zvýšení SERPO som prešiel na Antiksat pre začiatok (0.99€/mes) zaplatil som rovno na 60 mesiacov a mám to za cca 65€ na 5 rokov aj s kartou. A teraz ešte (zatiaľ do konca mája) všetky programy z ponuky ako bonus v cene základu. Inak za 19.2 mám napríklad MTV (Germany) alebo z 13 mám Eska TV (Extra) a z 28.2 mám The box, Box hits, Magic, Clubland, KISS, Kerrang, NOW90s, NOW80s, NOW70s a mám aj Supertennis, RAI Sport, Eurosport (Deutschland), SPORT1 (ex DSF), Sky sport news a tiež TRT Sport1, TRT Sport2 a tiež Dubaj sports a Abu dabi sport. Tieto (a oveľa viac) sú zadara a ešte aj RTL napríklad, kde sledujem Wer wird Millionär.

    2. @ #Goulddigger #EG4

      A stanica Rai Sport 2, ktorá vysiela z pozície 13°E zo satelitu Eutelsat Hot Bird 13C vysiela tiež voľne? A aký je rozdiel medzi Rai Sport 1 a Rai Sport 2?

    3. Rudo: naopak, Slížlink týmto núti svojich zákazníkov, aby si dokupovali vybavenie (LNB, DiSEqC prepínače, multifeedy, kabeláž, konektory, 4K prijímače a poprípade aj väčšie lavóry), lebo zmenil podmienky za jazdy. Sebe náklady znižuje a zákazníkom zvyšuje, resp. spôsobuje ďalšie. Ale áno, v poslednej vete máš pravdu, každý si môže vybrať operátora slobodne. A keď už platiť za nové vybavenie, tak prečo rovno neprejsť od Slížlinku ku konkurencii?

  5. To akože ma byt adekvátna náhrada za eurosporty dicovery animal ci tlc? Ktoré končia 1.6.2020 Véd vás sleduje už len dedko s babkou v lese kde nemajú inú možnosť

    1. Aka nahrada ja stale mam Eurosport aj ked ho us tolko nesledujem ale ide.
      Tak isto aj Sport1 ( byvale Dsf), mam cesky Sport1 a aj!Nemecky Sport1

  6. Je na case otocit parabolu Astry na Thora tam je vserko pokope aj Discovery.

    1. freesat nie je jediný na thore a tam je viac možností ako sledovať Discovery

    2. Skupina HDtv stanic Discovery Networks crypt PVU, v poho otvoritelna z orbitalnej pozicie 0,8W…

  7. Vsetkym co pisete ze nejde to alebo ono.
    Technika sa meni. Ja mal kedysi znacku Skymaster sat prijmac, ale len na Nemecke programi a bolo ich dost.
    Teraz mam telku na slot a su tam tie iste kanali co aj vroku 1999. Plus nove co pribudli plus platene.
    A este jedna vec, nejake kanali vysielaju dvojmo aj na A druzici ale aj na B druzici. Viem to lebo som to vyskusal a idu aj tam na A aj na B.
    Priklad Vh1 ide na 19,2, ale aj na 23,5. Atd.

    1. …počuli ste slovo odborníka,len nechápem prečo si objednával duo lnb z Nemecka,keď u nás ho predáva každý eshop so sat technikou.Ty si pozeral DSF,ale ja som pozeral oveľa skôr ScreenSport-SportNet-Sportkanal….haha.To boli časy.

  8. Na tejto pozícii vysiela v 4K taktiež kanál Travel XP s CZ audiom, SkyLink by mohol pripojiť. Dostupný je aktualne napr. na nových (4K) kartách Tivusat.

    1. To by veru mohli, po dlhom čase by spravili veľké +
      Kto má Hot Bird na 13°E, tak má aj NASA TV, nie je kódovaná, ide voľne, takže tento kanál má každý, ak tam túto pozíciu
      A TravelXP je celkom dobrá stanica – je tam české audio na TravelXP UHD, takže by to mohli v Skylinku pridať alebo vytvoriť nový balík výhradne s UHD 4K stanicami, vtedy budem ochotný platiť aj viac peňazí – viac muziky, viac peňazí

    1. Áno, VH1 ide aj z 23.5, ale prečo to skylink nezaradil radšej odtiaľto, ale ide to z 19.2? Majú problém sa dohodnúť prevádzkovateľom na channel share? Či jednoduchšie sa im vyjednáva s MTV Networks/Viacom, ako s iným (zahraničným) providerom? Navyše by nemuseli ani MTV vysielať sami, na 23.5 ide 2 krát, k tej druhej by stačilo ešte pridať CZ audio a titulky a stačila by 1 verzia (tá istá) a načo to vysielať 2x. Nie je predsa problém pripojiť CAID 0624 + 0D96 + 0500 (prípadne aj bez 0D96). A vlastne by už mohli konečne kompletne vypnúť CAID 0D96 a prevádzkovať len 0624 + 0500!

  9. ..hlavne ze pribudne v portfoliu Skylinku tv stanica, Supertennis HD.

  10. Kto chce sledovať Nasa HD, Nasa UHD alebo Lounge TV nemusí mať parabolu natočenu na Hot Birt 13 stupňov. Môže si dať Sledovanie TV a tam má tieto programy.

Komentáre už nie sú povolené.