Reklama

Skylink: SMS platbu za základný balík na Slovensku zrušíme

Od roku 2012 môžu klienti operátora Skylink využívať na aktiváciu svojej dekódovacej karty aj SMS správy. Služba je vhodná najmä pre zákazníkov, ktorí potrebujú okamžite aktivovať balík na pár dní. Po odoslaní krátkej textovej správy sa totiž aktivuje základný balík Digital na dekódovacej karte takmer okamžite. Pri štarte služby to bolo na 10 dní, aktuálne je to na 5 dní. Cena spätnej SMS je 1 €.
Pokračovanie nižšie:

Po tohtoročných zmenách v cenníku satelitnej služby Skylink, kedy od 1. marca 2020 už nebude možné zaplatiť, na slovenských dekódovacích kartách, tzv. Servisný poplatok, neplánuje operátor znížiť počet dní ani zvýšiť cenu spätnej SMS správy, ale rovno zrušiť túto možnosť rýchlej aktivácie.

SMS na 5 dní sa na Slovensku zruší. Nebude to však k 1. 3., ale neskôr. Termín zatiaľ nie je stanovený,“ uviedol pre portál SatelitnáTV.sk Jaromír Glisník, člen predstavenstva spoločnosti M7 Group, ktorá satelitnú platformu Skylink prevádzkuje.

Sklamaní budú určite najmä klienti, ktorí využívali SMS platbu na predĺženie platnosti karty, aby nedošlo po roku k jej vyradeniu z evidencie. Spomeňme, že karty na ktorých nie je dlhšie ako jeden rok aktivovaný žiadny programový balík, operátor vyradí z evidencie. Po vyradení z evidencie je potom nutné pre jej aktiváciu zaplatiť reaktivačný poplatok.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Čoraz lepšie – zrušia poslednú ako-tak zaujímavú vec, ktorú ešte mali v ponuke. Nech k tomu o rok zdražia ten svoj nový základný balík a zostane im už len pár zákazníkov s demenciou. 😀

  2. Je na čase aby ich ANTIK predbehol v ponuke.Aby už padli na pysk.

    1. Veď už ich aj predbehol… Koľko chceš mať programou za 1€

  3. To su debili v tom Skylinku ,este to dobre zrusia co bolo ,nemam slov na tuto nenazratu firmu

  4. V tom skylinku sú už úplne na práškoch nemám už na nich slov všetkým znamim už odporúčam antik sat a budem ešte viac ich od toho hnusneho skylinku ohovárať

    1. V CR sa to nezrusi a hlavne preto ze by im vela ludi co mavali zaklad digital preslo na dvb-t a potom maju viac registrovanych kariet v CR

    2. Na česko to tiež dojde ako unás najprv zrušia serpo a tak dalej ale až o rok

    3. RobertS Rober @ .

      Podle mě po úplném vypnutí DVB-T a přechodu z něho na DVB-T2 v České republice Kellner určitě zpoplatní vybrané Novy a bezplatný příjem v pozemáku jako nyní už bude minulostí. Myslíš že Kellner to kupoval aby dělal charitu?! Hned po koupi sdělil že nyní se nic nebude měnit a že změny budou až po půl roce od zakoupení.

    4. Zdenek: príliš veľa ľudí v ČR nakúpilo DVB-T2 set-top boxy bez čítačky kariet a bez CI slotu. Keby bola Noha v DVB-T2 spoplatnená, nebudú kupovať nové boxy, aby mohli platiť navyše aj za dekódovacie karty a potom mesačne za Nohu. Uspokoja sa s tým, čo zostane a Noha príde o zisky z reklamy. ČR nie je Slovensko, kde po zakódovaní Narkózy hneď všetci bežali platiť za tú stoku Slizlinku a Tydlikomu. A Kellner to vie. Do terestriálu pustí SD verzie s tým, že HD zostane len na satelite, kábli a v IPTV, za tie sa bude platiť, tak ako doteraz.

    5. HYPERMAN @ :

      Přesně jak píšeš, např. Serpo na 12 měsíců za 1499 Kč což je na měsíc 124,92 Kč si podle může zaplatit jedině d.bil když za těch 131 Kč je balíček CS a nebo za 152 Kč balíček Film Europe + CS TV se stanicemi Československo HD + Film Europe HD + Be2can HD. Dvouroční platba vyjde na 112,49 Kč a SIPO 119 Kč a něm je kromě ČT jen kopa českého komerčního nesledovatelného hnoje a ze slovenských stanic pouze RTVS kromě SD mazanice Markíza international a ještě Jojky pro ČR kde ještě ti hňupi dabují slovenské seriály do češtiny. Pokud bych neměl Skylink s registrací SK tak je karta už dávno v kýblu a pak v popelnici.

  5. Presne tak. Je to otázka jednoho az dvou let a bude to zavedeno i v CR. Vsak tomu nasvedcuje zdrazeni služeb baliku digital az o 30 Kc ze soucasnych 89,- Kc přes Inkaso/Sipo na mesic a zvednuti plateb v hotovosti az o 300,- Kc na 2 roky ze soucasnych 2399,- Kc. Nekterym zakaznikum uz nabizeji v akci na rok vyuziti baliku Smart za polovicni cenu při platbe přes inkasni listek. Zacinajici pay balicek u Skylinku u nas je balik CS sprogramy CS Film, CS History, CS Mystery a Horror za 131,- Kc. Takze pomaloučku po lehoucku se to priblizuje a sup a jsme tam a muze se zrusit zakladni balik Digital jako u vas na Slovensku a muze vzniknout nejaky podobny balik Mini.

  6. výborne slizolin,len tak daľej bude viac prace s inštalaciou lacnejších služieb.Veľmi sa mi páči vaša politika zdražovania šunt služby.Za mna palec hore ,super Jarda.

    1. Preco nejdu stanice ktore su v balivku mini isli len do 4.3

  7. Aj Antik sat má dosť blbú rozšírenú ponuku.Rodinná zábava a domáca pohoda s cenou súhlasím ale dilema je že by som potreboval z každého polovicu a nie kupovať balík Všetko čo potrebuješ.Pochváliť za cenu to áno za základ Skylink som zrušil už dva roky dozadu a momentálne fičím na DVB-T/T2.Tam je ponuka čo mi vyhovuje.

  8. Chceme aj cz kodovane v zakladnom baliku su zadarmo prima ,nova atd

    1. Jano @

      Tak si kartu Skylink přeregistruj z SK nabídky na Českou republiku jen kvoli všem nesledovatelným capinám od Novy a navíc ještě kvoli hlavní Primě. Nic jinšího u SK totiž nechybí!!!

    2. Dedojano @ :

      Prosím netrep také klamstvá že na Slovensku sa za mobilné služby platí najviac v celej Európe pretože to nie je vôbec pravda. Vôbec najdrahšie mobilné služby sú v Českej republike a skoro dva razy drahšie ako na Slovensku. V Českej republike je napr. u predplatenej služby a to ešte u virtuálov najlacnejšie volanie až od 2,50 Kč a na Slovensku 4ka už od 4 centov (to je asi 1,00 až 1,04 Kč v ratifikácii 1+1 proti ČR kde je u úplne všetkých hlavných operátorov ratifikácia 60+60 a najlacnejšie volanie až od 3,50 Kč. O volaniu do EU a mimo EU z ČR radšej ani nehovoriť. Až naradenie EU do zrazilo na maximálnu regulovanú cenu a na aj tak je to naďalej asi tri razy drahšie ako zo Slovenska do EU zo slovenských operátorov. Pred zásahom EU vyšiel najlacnejší hovor do zahraničia a to iba len na Slovensko na asi 15 Kč. A volať do celej EU za desať centov (2,50 až 2,60 Kč) za až hodinový hovor je naozaj veľmi veľké sci-fi!!!

  9. Len na Slovensku,lebo sme sprostí ,ANTIK nazbiera klientov a potom zvýši ceny,pracuje kreatívne,veď na Slovákoch každý zarába ,viď mobilné služby najviac platíme v celej Európe.

    1. Antik sat sľuboval zvýšenie ceny základného balíka z 1 na 3€ už pred dvoma rokmi, takže s tým sa počíta – stále by to bola dobrá cena. A za mobilné služby sa dá platiť aj menej, ale čo tak sledujem ľudí okolo seba, sú strašne konzervatívni, alebo iba rozmaznaní a leniví čo i len porovnať si ponuky operátorov, nieto ešte zmeniť ho. Ale nadávať na vysoké ceny budú… To isté Slizlink – po všetkých podrazoch voči zákazníkom za posledné roky mal už dávno prísť o 80-90% z nich, keby ľudia trochu rozmýšľali a neboli pohodlní a mechom udretí. Firmy to vedia, tak si môžu dovoliť rúbať klientom drevo na hlavách. Sami sme si na vine. A rovnako to funguje v politike, aj keď tu sa už črtá istá zmena – ale tiež musela ľudí zobudiť až vražda (sorry, že to sem zaťahujem, ale keď už dnes máme to výročie…)

    2. Pidjin @ :

      Presne ako píšeš ale úplne to samé rovnako sedí aj na Českú republiku. Všetci iba nadávajú, každý sa bojí zmeny a „furt jenom frfloší, sklopí ušiska s tim že odejde a nakonec většina zasa zaplatí za dražší cenu.“ Škoda mluvit a to samé je třeba změnit mobilního operátora. Vím o čem píšu protože málo kdo se zajímá o levnější možnost a nebo je asi líný hledat a podobně třeba na netu na odborných webech.“

  10. ja som uz dve karty zrusil,a zrusim aj tu poslednu
    .A kaslem na nich!!

  11. Ľudia,to Vám fakt stačí len základ a nič viac?Ako sorry,ale pozerať len na ČT/STV,Novu/Markízu, alebo len Primu/Joj by mi fakt nestačilo.K TV potrebujem určite viac

    1. RE
      A čo také chceš? MTV? Arena sporty? Duck TV? Jojko (RiK)? AXN? Filmbox plus? Československo HD? CS Horror? Cs Film? SPORT5? Nickelodeon? Viasat Explore? Za zmienku možno stojí ako tak Viasat xplore a Filmbox Plus, ale ostatné sú o ničom, možno ani tie 2 vymenované nestoja za veľa. MTV a to lepšie mám voľne na 19.2E. Ak sa pozriete na program MTV Europe, tak skoro celý deň iba shows typu: Catfish, Teen mom a podobne, kým MTV Germany má MTV Hits, MTV Popular, MTV Most wanted a až večer tie shows. Kým MTV Europe len do 8:00 MTV Breakfast club a potom koniec. Keby aspoň VH1 + MTV (MTV kvoli world stage, EMA a Euro top chart – čo aj tak ide v piatok o 9:00 a v nedeľu o 6:00 od asi leta 2019 a na zvyšok potom VH1, tak OK, ale len MTV, tak, a vlastne aj na World stage a EMA je použiteľné MTV Germany a pritom obidva sú v SD)…

    2. https://programtv.onet.pl/program-tv/mtv-europe-118
      https://programtv.onet.pl/program-tv/mtv-germany-382
      MTV Europe vs MTV Germany

    3. RE
      A čo tak si vystačiť so základom a FTA stanicami a tiež si ešte kúpiť aj internetové rádio? Niekedy môžeš namiesto sledovania TV počúvať aj rádio, nie??? Existuje aj RTVS a ČRO. A také rádio devín, alebo SRO1, alebo Regina, alebo litera, či pyramída a podobne aj čro, napríklad čro plus alebo radiožurnál, či dvojka.

  12. #Goulddigger #EG4 – napr. HBO,2,3, Cinemax,AMC,Filmbox Premium,Film Europe.Skylinku ešte chýba Cinemax 2.Ale minimálne tieto stanice su, ktoré rád sledujem, samozrejme aj ďalšie a preto si neviem vystačiť len zo základom.

    1. HBO má aj AntikSAT a má dokonca aj cinemax2 a to všetko už v HD, kým Skylink len v SD. A Antiksat má aj AMC, Filmbox premium, Film Europe. Aký balík platíš? Flexi 10 alebo KOMBI? Filmbox premium až v KOMBI alebo ho môžeš vybrať do FLEXI 10.
      Ak máš FLEXI10 + HBO + Cinemax tak platíš: 11.50+10.90=22.40
      Ak máš KOMBI + HBO + Cinemax, tak platíš: 15.90+10.90=26.80
      Ak by si dal antik, a chceš tieto vymenované programy, tak si vyberieš:
      Všetko čo potrebuješ + Filmový zážitok a platíš: 11.90+9.40=21.30
      Oproti FLEXI10 úspora 1.10 a máš ešte aj viac programov (viac než len 10 vo FLEXI a HBO) a oproti KOMBI máš možno o niečo menej programov, ale AMC ako aj všetky HBO máš v HD a máš aj Cinemax2, máš tam všetky vymenované programy vrátane Cinemax 2, čo si doteraz nemal, aj niektoré programy čo si mal v SD máš teraz v HD (všetky HBO a Cinemaxy a AMC, čo Skylink má v SD) jedine Film Europe asi bude v SD, ale zas AMC máš v HD ako ja všetky HBO, tak na jdnom programe horšia kvalita na niektorých ostatných zase lepšia, tak je to myslím krok vpred a oproit KOMBI ušetríš 5.50!
      A navyše teraz je akcia ak si dáš na 1 rok balíček AntikSAT, tak máš ešte 1 rok grátis k tomu (neplatí na základ za 0,99 a ani na HBO, ale balík všetko čo potrebuješ, kde je film+, amc, film europe to platí) teda toto zaplatíš na 1 rok (základ je samozrejme súčasťou balíčka, neplatí sa osobitne) a 1 rok máš zdarma (platí len pre nových zákazníkov pri aktivácii pri registrácii karty) a hbo si zaplatíš normálne na 1 rok a potom normálne na ďalší alebo rovno na 2 roky. Ale ušetríš 1 balíček na 1 rok a hbo je tam tiež lacnejšie ako v skylink aj keď skylink má akciu asi 2 mesiace pri platbe na rok pri HBO, ale antik má zas ten druhý balíček na 2-násobné obdobie, max navyše 1 rok. Karta stojí len 10€ a jedine ešte možno výmena prijímača na podporujúci H.265 nakoľko nepozeráš iba základ a je to. Potom ešte pretočiť parabolu na Eutelsat 16E. A musíš mať parabolu aspoň 80cm, asi aj máš, ale skylink bol dodávaný niekde aj s 60cm parabolou.

  13. Neviem, prečo si zrovna vymenoval MTV,ale napr.aj taká 360 TuneBox z hudobných je dobrá,aj MTV Dance som občas sledoval,C Music,Classica.

    1. Prečo MTV?
      Pretože namiesto SERPO / DIGITAL je odteraz MINI a tam je navyše oproti doterajšj ponuke napríklad MTV a pritom iné (lepšie) MTV je na 19.2 FREE a MTV Dance a pod koncom minulého leta na Skylinku vyradili z ponuky…
      A Tunebox??? Má to ešte Skylink???

    2. RE:
      Ja porovnávam SKYLINK ponuku, čo majú s konkurenciou, keď máš iného operátora, tak to je potom iné, ale ak máš skylink tak určite nemáš Tunebox a ani MTV Dance u nie je na skylinku. A v novom základe za 5.80 je napríklad MTV, ktoré má aj lepšiu verziu, čo ide voľne na 19.2E zadarmo. To som tým myslel. Preto som spomenul napríklad MTV.

    3. RE:
      A keď už sme pri tom Tunebox alebo MTV Dance, nechcel by si si náhodou platiť aj spotify? A nemusel by si pozerať do TV obrazovky aspoň kvoli týmto programom?

  14. Gouldinger – ak máš balík Kombi,tak máš automaticky prístup aj ku Filmbox Live, to znamená,že máš aj Live stream 360 TuneBox.Volakedy,keď bol ešte Satelite BG ,tak aj TuneBox bol 5 cez Skylink k dispozícií na sate.Skoda,že ho potom neskôr zrušili.A , čo sa týka ceny,tak som Kombi dostal za akciovú cenu 10,80 eura, ktorú som aj na 1 rok využil.Ale mám to skombinove tak ,že na CZ karte mám Kombi a na SK Karte mám HBO MaxPack.Takze je to 10,80+10,90 EUR,čo je dokopy 21,70 EUR.Ale keď si vo všeobecnosti pozrieš na oficiálné ponuky všetkých platforiem,tak za Full ponuky ti väčšinou všade vychádza na rovnaké peniaze , možno+- pár eur.

    1. Plustelka by bola dobrá platforma keby vymenila SD za HD!

  15. Nova&Markíza: Blokování přetáčení u internetových platforem se vrátí
    • Televizní reklama bude více vidět, než doposud. Vysílací společnosti pracují na úpravě vysílacího řetězce, který má za cíl pomoci v blokaci přetáčení reklamy na internetových platformách typu OTT či IPTV.
    V červenci loňského roku provedla společnost M7 Group, jeden z operátorů OTT služeb, na našem trhu, aktualizaci své internetové a mobilní aplikace Skylink Live TV. Na základě požadavku vysílacích skupin Nova a Markíza byla divákům zablokována u televizního archívu těchto vysílatelů funkce přetáčení pořadů vpřed.

    ••
    „“Vysílatelé požadují od provozovatelů OTT platforem funkci přetáčení pořadu z archívu doplnit o blokování přetáčení reklamního bloku“,“ popisuje požadavek vysílatelů Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která u nás provozuje satelitní platformy Skylink a freeSAT a OTT službu Skylink Live TV.

    ••• Možno:
    Blokování přetáčení reklam – pokud bude skutečně zavedena v požadovaném rozsahu – se dotkne jen televizních diváků s OTT či IPTV službou. Stále bude existovat možnost, jak se tomuto záměru vysílatelů vyhnout – pořady si může divák nahrávat ze satelitního či pozemního vysílání a následně sledovat kdykoliv bez omezení, včetně možného přetáčení hluchých míst i reklam.

    1. Operátori majú asi vo vedení idiotov, ak na to pristúpia. Skylinku sa nečudujem, tam je to samý mysliteľ. Keby sa operátori dohodli a spoločne to odmietli, Mrdkíza, Noha a prípadne ďalšie svinské stoky by si nemohli diktovať také podmienky a nemohli by ani hroziť neudelením súhlasu na šírenie programov… Dostávajú od operátorov, pardon, od nás cez operátorov tučné prachy, plus by stratili aj príjem z reklamy. Ťahajú za kratší koniec a ešte si budú drzo vznášať takéto požiadavky? Kde to sme, došľaka!?

  16. Od Skylinku čo najdalej, každý rok zdražovanie alebo obmedzenie atď … neodporúčam radšej digy tv…

Komentáre už nie sú povolené.