Reklama

Česká DIGI TV vyradila z ponuky až 10 staníc, vrátane Sport 1 a 2

Prevádzkovateľ českej DIGI TV vyradil koncom decembra zo svojej ponuky satelitnej a internetovej služby viacero staníc v SD aj HD kvalite. Predplatitelia operátora u našich susedov tak nenájdu v ponuke už žiadnu stanicu od vysielateľa AMC Networks International (AMC). Konkrétne ide o programy CBS Reality, Sport 1 HD, Sport 2 HD, Spektrum, TV Paprika, Spektrum Home, Film+, Minimax, JimJam a AMC. Z ponuky bol vyradený navyše aj detský kanál Megamax, ktorý ukončil koncom roka 2019 vysielanie.
Pokračovanie nižšie:

Spomeňme, že DIGI TV CZ ukončila šíriť všetky stanice AMC ešte koncom roka 2018 a to aj napriek platnej zmluve s vysielateľom. Samotný vysielateľ to vtedy ihneď riešil súdnou cestou. Na základe toho vydal súd o niekoľko týždňov neskôr predbežné opatrenie, ktorým bola DIGI TV CZ uložená povinnosť okamžite obnoviť vysielanie všetkých uvedených staníc. Toto opatrenie však malo platnosť iba do 31.12.2019. Po tomto dátume tak nie je už český operátor povinný programy AMC naďalej vysielať. „Súdny spor vyvolaný zo strany AMC naďalej trvá. DIGI TV má záujem o vysielanie programov AMC za prijateľných finančných podmienok, ktoré nepovedú k zvýšeniu cien pre zákazníkov DIGI TV,“ uvádza český operátor.

Dôrazne odmietame tvrdenie spoločnosti DIGI, že by ponechanie portfólia staníc AMC vo svojej ponuke muselo viesť k akémukoľvek zvýšeniu cien. Dôkazom toho je, že ostatní operátori stanice AMC stále vo svojom portfóliu majú, bez toho aby kvôli tomu museli navyšovať svoje ceny. U DIGI naopak došlo k podstatnému zmenšeniu portfólia ponúkaných staníc bez zníženia ceny, čo v podstate znamená zdraženie služieb DIGI pre ich zákazníkov,“ reagoval vysielateľ staníc AMC na sociálnej sieti.

Ak spoločnosť DIGI zmení svoj prístup, AMC Networks International je otvorená akejkoľvek rozumnej a štandardnej trhovej spolupráci v prospech dotknutých divákov,“ dodáva AMC.

Vyradenie staníc AMC sa dotklo iba zákazníkov českej DIGI TV. Klientov slovenskej DIGI TV, ktorú prevádzkuje DIGI Slovakia, sa to vôbec netýka. Telekom spolu s DIGI TV ešte v minulom roku informovali, že uzavreli s AMC novú zmluvu, ktorá zastrešuje niekoľkoročnú distribúciu staníc Sport1, Sport2, AMC, Film+, Minimax, JimJam, Spektrum, Spektrum Home, TV Paprika, CBS Reality, Outdoor Channel a Extreme Sports Channel.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Digi cz neriešim hlavne aby to bolo na slovensku v poriadku

  2. @redakcia: Sport 1 a Sport 2 pripravili na ich Facebooku videa ktoré vyzývajú divákov platformy DIGI Czech Republic aby to nenechali len tak a napísali DIGI CZ aby vrátili kanály Sport 1 a Sport 2 do jej ponuky vo videách sú tam šéfkomentátor Sport TV Ondřej Voršilka a Komentátor F1ky Tomáš Richtr

Komentáre už nie sú povolené.