Reklama

TA3 končí ako voľný kanál na satelite Astra 3B

Slovenská spravodajská televízia TA3 má v pláne ukončiť voľnú satelitnú distribúciu svojho HD programu prostredníctvom družice Astra 3B (23,5°E). Informáciu priniesol web Digitální rádio, podľa ktorého má dôjsť k zakódovaniu v pondelok 2. decembra 2019 z dôvodu spoplatnenia kanálu. Od uvedeného dátumu tak budú môcť stanicu prijímať, z tejto orbitálnej pozície, už iba klienti Skylinku. Zmena sa týka iba vysielania cez satelit, v prípade terestriálneho šírenia, bude voľné vysielanie pokračovať aj naďalej.
Pokračovanie nižšie:

Satelitný operátor Skylink zaradí TA3 HD do základného balíčka Digital. Pre príjem teda bude stačiť minimálne aktívna dekódovacia karta Skylink, alebo bezkartový CAM modul Skylink Viaccess, so zaplateným servisným poplatkom.

K programu však už nebude pripojený kódovací systém CryptoWorks (CAID: 0D96), ktorý využívajú ICE karty v starších dekóderoch, ale iba systémy Irdeto (CAID 0624) a Viaccess (CAID: 0500) „S CAID 0D96 nepočítáme,“ uviedol pre portál SatelitnáTV.sk Jaromír Glisník, člen predstavenstva spoločnosti M7 Group, ktorá satelitnú platformu Skylink prevádzkuje. Zákazníci, ktorí majú ešte staršie zariadenia bez podpory systému Irdeto či Viaccess, tak program k dispozícii mať nebudú.

TIP: Skylink: K novým programom nemáme dôvod už pripájať CAID 0D96

Televízia TA3 je prvá spravodajská televízia, ktorá na slovenskom trhu pôsobí od septembra 2001. Na orbitálnej pozícii 23,5°E je k dispozícii od roku 2005. K jej zakódovaniu teda dôjde na družici po 14-tich rokoch voľného šírenia. Voľné vysielanie programu bude však pokračovať aj naďalej v DVB-T, kde je dostupná divákom od roku 2013.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. „U nových programov nie je dôvod CAID 0D96 pripájať,“ uviedol pre SatelitnáTV.sk Jaromír Glisník, člen predstavenstva spoločnosti M7 Group. A podľa Jaromíra Glisníka je TA3 nový program ktorý doteraz nebol oficiálne v ponuke Skylinku a podľa ich zoznamu programov Skylinku?!
    Tento človek naozaj iba neustále trepe dve na tri podľa toho ako mu aktuálne vyhovuje!!!

    Pán redaktor Černý čo sa tak pána Glisníka spýtať na to prečo po každej hovorí tak ako mu to práve aktuálne najviacej vyhovuje a nestojí si za tým čo povedal v minulosti?

    1. Ďalšiu otázku by som dal, či Canal+ odkúpil Skylink aj s Glisníkom 😀

    2. Cabal,
      dúfam, že nie. A sú to i zbytočné náklady i preň.

  2. Že TA3 HD je nový program ? , Čo oni v tom Skylinku objavili Ameriku ? ,Veď TA3 HD je spravodajský kanál od roku 2001. Od kedy padli v Amerike dvojičky (Obchodné centrum v New Yorku). Len pre informáciu.Tak Nech im nerobia kampaň že je to nový kanál.To keď Zakódujú aj TV 8 tak povedia že je to nový kanál?????

    1. Veď keď môžu byť tzv. noví politici ako B*b*avý ,nevadí, že bol i štátnym tajomníkom, len v inom modrom kabáte, tak „môže“ byť novou stokou v Nebočiare, keď už bude spoplatnenou „tv“.

      Mne nechýbajú a ani nebudú.

    2. Kedy už prestaneš trepať, fzj… Kedy Mivko označil sám seba za nového politika? Alebo môže za to, ako o ňom hovoria iní? A musíš sem za každú cenu ťahať politiku?

  3. Zetor @ :

    To je celý Jarin, ten umí perfektně cigánit.
    Potřebuje násilně donutit aj zákazníky Digital Slovensko aby vyměnily zařízení CryptoWorks za Irdeto a za jejich šroty Skylink Ready přijímače co nemají navíc ani CI sloty na moduly a jenom čtečky. Ten by perfektně zapadl do politiky kde všichni cigání.

    1. Nevadi. Hlasna truba SNS a SMERU s novou tvarou Dobrej volby nech stichne naveky.

    2. Zdenek,
      nič v zlom, ale za Tvoje ôsme a i posledné slovo Ťa môže niekto, napríklad i niektorí z predajných politikov, popoťahovať, ale je to ako narkotický M*cko, obyčajný prospechársky zavádzač.

    3. Listopade,
      asi nesleduješ STV, pardón Riškom premenovanú na RTV:, ale neviem čo, kde by tomu tak bolo.

    4. Áno, aj RTVS už klesla na úroveň TA3 a robí v správach kampaň JUDr. Kapitánovi. Ale za to nemôže Riško, ale Řezník. Fzj: nie, predajní politici nie sú tí, čo odsudzujú rasistické dristy, ale tí, čo hlasujú s nacistami v parlamente a potom sa tvária, ako veľmi sú proti fašizmu.

  4. @Zdenek – Tak to máš pravdu.Ale tie ich šroty by som nechcel mať,Mám jeden (TH813-Thomson) – Na bežné pozeranie ale nič moc Chýbajú tam čísla od 20 do 25 tam nie je nič.Neviem prečo nedajú taký systém ako má Digi TV pre svoj Kaon prijímač.Že majú všetky pozície.To im nestačila iba jedna značka ako ma DigiTV ?.A nie kopu Skylink šrot prijímačov.

  5. @Jozef , prečo sa potom nevolajú podľa smeru ? – SmerLink TV?.

  6. a preto je tam každý deň rišo a igor v rotujúcich reprízach tlačoviek

  7. Vyixkovaný,
    (za)spal si takmer 28 rokov alebo iba copýš hoviadkoviny.

  8. TA3 na voľno bola šírená na 23,5e Skylinkom? Neviem či to nebolo inak.

  9. zvláštne nikomu nebude chýbať TA3 a pritom je tu 18 komentov 🙂

  10. Nech to koduju ako chcu, ja to aj tak nepozeram. Nastastie pri tych 300 tv kanaloch ich uz nestiham pozerat ako kedysi. A vraj „nezavisle“ spravodajstvo…trt gulovy…plati ich penta alebo ja & ty ci iny ozembuch skorumpovany. A tie reklamy medzi spravami, kto si ma zaplatit, hmmm??? Nech bohatnu na inych sedych korach mozgovych aj tak uz nie su co byvali. Davaju vela sprostosti pocas dna a aspon tonu reklamy medzitym :-(:-(:-(.

    1. už je to nejaký čas, čo si kmotrík „vymenil“ s ja&tato Joj-ku za Ta3.

  11. TA3 HD je nový program. V minulosti vysielala TA3 v SD formáte.

    1. To že vymení formát je nový ? Máš to nejak pomýlené.

  12. To si v Skylinku myslia že ľudia budú kupovať nové karty alebo moduly aby nohkli sledovať spravodajskú TV? Pojedli tam šialené huby? Minimálna slušnosť je poslať zadarmo klientov ICE kariet novšie karty, ak blokujú služby na starších kartách!

    1. Niektoré set-top boxy majú možnosť prepnúť v menu uni čítačku do režimu Irdeto.

Komentáre už nie sú povolené.