Reklama

Nových 4K boxov sa dočkajú aj zákazníci Magio Sat a DIGI TV

V minulom týždni predstavil Telekom oficiálne na tlačovej konferencii svoj nový 4K box pre OTT službu Magio Go. Nás samozrejme zaujímalo, či sa dočkajú nových set-top-boxov aj satelitné služby Magio Sat a DIGI TV. Zástupcovia operátora o tejto novinke veľmi nechceli hovoriť, nakoniec však potvrdili, že nové boxy sa pripravujú. Všetko je však iba v štádiu príprav, dolaďovania a testovania. Ich predstavenia sa však klienti v tomto roku pravdepodobne už nedočkajú.
Pokračovanie nižšie:

O nových zariadeniach pre satelitné služby vieme, že majú využívať najnovší systém podmieneného prístupu Nagravision. K dispozícii budú ako pre zákazníkov Magio Sat a DIGI TV, tak aj českých platforiem DIGI TV CZ a T-Mobile Sat.

Nové set-top-boxy budú opäť od známeho výrobcu Kaonmedia. Využívať budú nový kódovací systém Nagravision (CAID: 1886 ). Pôjde už o bezkartové riešenie, to zanemená, že už k týmto dodávaným boxom nebude potrebná dekódovacia smart karta, tú budú mať totiž zariadenia zabudovanú.

Okrem boxov sa tiež pripravujú aj nové CAM moduly, tie budú tiež využívať bezkartové riešenie. Či ich však sprístupní iba DIGI TV, alebo konečne už aj Magio Sat, nie je v tejto chvíli známe.

Kódovací systém, ktorý budú využívať tieto nové zariadenia je podľa našich zistení už pripojený ku všetkým kódovaným programom z kanálovej mapy platformy Magio Sat a DIGI TV, vrátane programov, ktoré sú dostupné na kapacite iných operátorov.

Pripojenie nového kódovacieho systému Nagravision sa nijak nedotkne súčasných zákazníkov. Ich zariadenia budú aj naďalej využívať doterajšie systémy, ktoré zostanú k programom pripojené aj naďalej.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. Neni mi jasne, na co 4k boxy ked sa nevysiela ani vo fullHD maximalne tak v HD aj to nie vsetky programy. Nejako mi tak unika vyznam 4k boxu. Bude to klasicky iba tahanie penazi od uz pripojenych zakaznikov, ktory maju starsie boxy a za poplatok ich budu musiet casom menit a uplne bezpredmetne

  1. Pri ich rýchlosti ako všetko inovujú, príkladom je apka pre Magio go, ktorú sľubovali zopár rokov, sa nových boxov dočkáme tak v roku 2022…

  2. A co na těch boxech bude za 4K?? Českej a Slovenského trh je k smíchu.

    1. V 4K sa budú vysielať športové programy Digisport. Majú vysielacie práva na vysielanie v 4K formáte. Možno aj niečo iné pribudne v tomto formáte.

  3. @martin magio cez satelit vysiela 1080i co FHD a ostatne stanice su 720i co je HD
    napriklad premier league posiela na satelity signal 4K ale nasi operatori ich nekupuju ale len FHD alebo HD nakolko nemaju prijimače zakaznici a cena je privysoka.Je len zopar velkych spoločností ktoré ho ponúkajú svojim zákazníkom napr SKY …
    preto sa musí začať u zákazníka …..

Komentáre už nie sú povolené.