Reklama

Telekom bude mať nový Magio Go box, pracuje pod Android TV a podporuje príjem v 4K

Ešte pre Vianocami by mal Telekom uviesť na trh úplne nový Magio box pre svoju OTT službu Mago Go. Vďaka novému set-top-boxu budú môcť klienti sledovať programy z Magio Go na akomkoľvek televízore a to bez zložitej inštalácie. Jediné, čo zákazník v tomto prípade potrebuje, je internetové pripojenie cez kábel alebo WiFi a existujúci alebo nový účet Magio Go.
Pokračovanie nižšie:

Operátor už v ponuke Magio Go boxy mal, jeden z nich sme mali možnosť aj otestovať. V posledných mesiacoch však boli už tieto boxy dlhodobo nedostupné.

Podľa informácií portálu SatelitnáTV.sk budú mať nové Magio Go boxy označenie Kaon KSTB 6077. Pôjde o 4K boxy, ktoré budú pracovať pod operačným systémom Android TV 8.0 (Oreo). Ten umožní klientom inštalovať do zariadenia aj iné aplikácie z obchodu Google Play ako HBO Go, YouTube či čoraz populárnejší Netflix a iné. Zaujímavosťou je určite aj vstavaný DVB-T/T2 tuner, vďaka ktorému si budú môcť klienti naladiť všetky voľne šírené programy v danej oblasti, ktoré vysielajú cez terestrial.

Základná charakteristika boxu Kaon KSTB 6077
Procesor: BCM7268 (15K DMIPS), Quad B53 core ARM
RAM: 2 GB LPDDR4 SDRAM
Flash: 8GB (eMMC)
1x USB 2.0 (bočný panel)
1x konektor HDMI 2.0 s HDCP 2.2
1x konektor RJ 45 (ETHERNET)
1x optický audio výstup S/PDIF
1x DVB-T/T2 tuner
Podpora: H.265/HEVC 4Kp60, H.264/AVC 1080p60, MPEG-2, MPEG-4 Part 10, VC-1, 10-bit VP9, HDR10, HLG, WIFI (802.11ac 2×2 dual band 2,4 GHz/5 GHz)

Kaon KSTB 6077 poskytuje svojim zákazníkom aj T-Mobile v susednej Českej republike a Poľsku. Ide teda o box, ktorý je dostupný klientom vo viacerých krajinách.

Za akých podmienok budú môcť tento nový Magio Box získať záujemcovia, nie je aktuálne známe. Podrobnosti predstaví Telekom novinárom v piatok 15. novembra. Po získaní ďalších informácií budeme tento článok aktualizovať.

Doplnené: Magio Go box môžu získať záujemcovia za mesačný prenájom 2,95 € s DPH. Box teda už nebude v predaji za jednorázový poplatok, ako tomu bolo v prípade jeho predchodcu. Zákazník si môže k jednej službe prenajať maximálne dve zariadenia.

Spomeňme, že Magio Go je od novembra v novom šate a do služby bola implementovaná aj videopožičovňa Magio Kino. Novinkou je aj nová aplikácia pre Smart TV značky Samsung a zariadenia s Android TV. Podrobnosti sme už priniesli v predchádzajúcej správe.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. konečne aktuálne zariadenie na dnešnú dobu..4K,DVB-T2/H.265,cena starého boxu bola cca 65€,alebo za mes. poplatok-tuším 3€/mes.
    v ponuke MagioGo mi chýbajú rádia ako má LepšíTV

    1. Digi je lacna, tam si musis priplacat aj Digi GO, takze budu mat len to co si zaplatia 🙂

  2. A co tak STB 4K na magio sat ten bude kedy?Z velkych operatorov telekom zaostava co sa týka set top boxov

    1. Ved box sa da uz objednat dnes, ja ho uz mam doma! Da sa vziat len do najmu za 2.95€ mesacne, bez moznosti kupit si ho za hotove, ale ma zmluvnu pokutu za nevratenie 100€. Cize zaplatis 100€ a mas box, ak zrusis najom a nevratis. Daju sa k jednej Magio Go TV sluzbe vziat 2 kusy. Ano boxy su viazane na sluzbu Magio GO, nie na standardnu Magio TV. Ak ma clovek Magio TV, tak sa da vziat napriklad k Magio TV na metalike aDSL/vDSL 2 ks standardnych boxov + 2 ks Magio GO boxov – teda 4 TV na metalike a na optike sa daju 4 standardne boxy k Magio TV a 2 ks Magio GO boxov. To je cela parada…

  3. Skor by uz mohli spustit na optike aspon 3HD boxy sucasne a nie ako je teraz 2SD/2HD

    1. Na optike už môžeš mať 4 boxy a sledovať HD súčasne na všetkých.Na VDSL stále len 2 a súčasné sledovanie od balíka L.

  4. Já používám cca 2 roky jejich původní Magio GO TV Box, který stál 69€, ale po nové aktualizaci aplikace programy v tomto boxu mají problémy jak s kvalitou (trhaný obraz), tak i s dlouhým načítání zvoleného programu. Nepomohl ani restart do továrního nastavení. Kontaktoval jsem podporu, jen mi oznámili, že udělali restart systému, ale bohužel problémy stále setrvávají. Předpokládám, že nový TV Box tyto problémy už mít nebude, anebo kdo ví…

    1. No vyzerá to tak,že nebude plne kompatibilný s novou službou.Ale správne-treba kontaktovať Telekom podporu a žiadať nápravu.Kto má ešte v záruke alebo v prenájme starý MGO box tak reklamovať.

  5. pls aký bude hlavný rozdiel medzi týmto Magio Go Android boxom a nejakou TV Android krabičkou z číny za 30€?

    1. V minulosti som to skúšal-služba bola blokovaná pre iné zariadenia-nešlo spustiť live vysielanie.

    2. @Open door: nemáš pravdu, jejich současná nová aplikace v3.0 funguje už na všech přístrojích s operačním systémem Android TV ve verzi 7 a vyšší. Mám ji nainstalovanou na Evolveo Android Box H8 a funguje lépe než na původním Magio GO TV Boxu.

  6. MagioGO aj so Smart apkou totálne odrovná konkurenciu-SledovanieTV,KukiTV,LepšíTV,Skykink live.Cena a ponuka je pre konkurenciu zničujúca-minimálne v SR.

Komentáre už nie sú povolené.