Reklama

Skylink môže kúpiť freeSAT, český ÚOHS mu to povolil

Majiteľ satelitnej platformy Skylink, luxemburská spoločnosť M7 Group, môže kúpiť konkurenčnú spoločnosť UPC DTH, ktorá prevádzkuje satelitnú platformu freeSAT. Povolil mu to český Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže (ÚOHS). Rozhodnutie je platné od 5. apríla tohto roku.
Pokračovanie nižšie:

S ohľadom na skutočnosti, že podiely účastníkov konkurentov v oblasti maloobchodného poskytovania platených televíznych služieb majú klesajúcu tendenciu, dochádza k relatívne malému nárastu trhových podielov, spájajúci sa konkurenti nie sú blízkymi konkurentmi, naďalej budú vystavení silnej konkurencii ( UPC Česká republika, s. r. o., O2 Czech Republic, a. s., DIGI CZ, s. r. o., či T-Mobile Czech Republic, a. s. ), Úrad dospel k záveru, že v dôsledku prepojenia činností spájajúcich sa súťažiteľov nedôjde k podstatnému narušeniu hospodárskej súťaže v skúmanej oblasti a spojenie konkurentov povolil,“ informoval ÚOHS v tlačovej správe.

M7 Group aktuálne prevádzkuje satelitnú platformu Skylink na Slovensku a v Českej republike, CanalDigitaal, TV VLAANDEREN, TéléSat, Online.nl v krajinách Beneluxu, HD Austria v Rakúsku a Diveo v Nemecku. Po kúpe freeSATu a ďalších dvoch platforiem (UPC Direct a FocusSat) tak spoločnosť získa približne 800 tisíc nových zákazníkov, z toho približne 75 tisíc na Slovensku a 100 tisíc v susednej Českej republike.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Najprv som sa obával, či nebude treba otáčať parabolu na 0,8 W, ale už mi je to jedno. Konečne môžem mať Magio internet a k nemu pre istotu beriem aj Magio TV. Skylink so mnou už nacvičoval dosť.

  2. prestal som pozerat Tv, prešiel na Netflix a docvičili všetci

    1. Presne tak, Skylink je banda nenažrancov a podvodníkov.
      Najskôr kúp si satelit, receiver, kartu a potom ti to začneme vypínať a spoplatňovať.
      U mňa skončili tiež a aj u rodičov.
      Treba ich postaviť pred súd, lenže na Slovensku- skutok sa nestal.
      Hanba takejto krajine, ktorá chráni podvodníkov.

  3. A uvidíme,a určite niečo na fressat tv niečo podražia,príchodom holanďanov .

Komentáre už nie sú povolené.