Reklama

Obyvatelia Lučenca môžu naladiť z miestneho DVB-T multiplexu nový HD program

Obyvatelia Lučenca a jeho blízkeho okolia môžu naladiť z tamojšieho miestneho DVB-T vysielača, ktorý je umiestnený v časti Horná Slatinka, nový televízny program vo vysokom rozlíšení (HD). Podľa informácií portálu SatelitnáTV.sk, pribudol do tamojšieho miestneho DVB-T multiplexu, ktorý vysiela na 26. kanáli (514 MHz), v poradí už šiesty televízny program. V multiplexe sú tak aktuálne šírené programy Šlágr TV, TV Noe, TV 8, TV Hronka a TV Locall, ako aj nový program Régió TV vo vysokom rozlíšení. České programy aj spolu s novinkou vysielajú v kompresnom formáte MPEG-4, regionálne a TV 8 v MPEG-2.
Pokračovanie nižšie:


Régió TV je regionálna televízia vysielajúca v maďarskom jazyku, ktorá vysiela nielen pre Maďarov žijúcich na Slovensku. Ide už o v poradí druhý miestny DVB-T vysielač operátora AVIS, ktorý tento program šíri. V oboch prípadoch sa však zatiaľ jedná len o testovacie vysielanie. Šírenie môže byť preto kedykoľvek ukončené.

Lučenec – Horná Slatinka, 26. kanál (514 MHz), povolený výkon 1 kW
Programy: Šlágr TV, TV Noe, TV Hronka, TV Locall, TV 8 a Régió TV HD (Test)
Prevádzkovateľ: AVIS

Pokiaľ by ste hľadali presnú polohu vysielača, môžete ju nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. U nás obec Halič sa nejako zhoršuje signál.Keď spustili vysielač Horná slatinka signál 55%kvalita 60-70% na antene iskra swič.V poslednej dobe sila45%a kvalita skáče 30do 60 málokedy sa dá pozerať ostatné muxy idú bez aj bez zosilnenia 90-100%.

    1. Nemáš zatečený / nekvalitný / zlyhávajúci predzosilňovač? Alebo zatečený či nalomený koaxiál… Prípadne mohli niekde v okolí spustiť BTS-ku mobilného operátora, ktorá je dosť ďaleko na to, aby predzosilňovač zahltila, ale stále dokáže rušiť signál na vyšších kanáloch. V takom prípade pomôže LTE filter.

    2. Ešte skúsim dať ten lte filter kde ho mám umiestniť blízko anteny alebo za prijímač?Koaxial bola výmena pred rokom čierny celomedení meter stál 0.80€dlžka je11m koncovky f som prezrela a ten predzosilnovač je vo vnútri lebo je tam nejaké relátko čo prepína pri napajaní na aktívnu antenu a to funguje lebo signal ked dám bez napájania 5 Voltov tak na avise k26 je 0%

    3. Je to antena Iskra18 switch neviem či nebudem musieť kúpiť dlhšiu!

    4. BTS-ka by k26 nerušila, pokiaľ by kompletne nezahltila predzosilňovač. Ale vtedy by si to odskákal príjem na všetkých kanáloch, nielen na k26. LTE filter ide vždy medzi anténu (symetrizačný člen antény) a predzosilňovač. Ideálny by bol predzosilňovač, ktorý má LTE filter vstavaný od výroby. Predzosilňovač by mal byť priamo na anténe vo vodotesnej krabičke, prípadne na koaxiále blízko antény (tzv. linkový). A aké relátko máš na mysli? Máš dve antény a to relátko medzi nimi prepína, alebo tým myslíš napájací zdroj, ktorý cez koaxiál napája predzosik?

    5. ISKRA P-18 G-SWITC H/V
      ISKRA P-18 G-SWITC H/V
      Výrobca: Iskra
      Je to táto antena.

      Vlastnosti:

      frekvenčný rozsah 470 – 862 MHz (21-69 K)
      zabudovaný zosilňovač so systémom SWITCH
      Impedancia 75 Ohm
      otočný f-konektor
      jednoduchá inštalácia
      robustné prevedenie pre optimálny výkon a dlhú životnosť

      Technické špecifikácie:

      ANTÉNA

      Počet prvkov
      18

      Zisk
      7/22 dB (i)

      F/B pomer
      23 dB

      Pripojenie
      „F“ – otočný konektor

      Dĺžka antény
      600 mm

    6. Anina: tú anténu poznám, ale čo si myslela tým relátkom? Máš len túto jednu anténu? Ak áno, tak to „relátko“ bude zrejme len vypínač napájania predzosilňovača, predpokladám…

    7. Le Fu-@Áno to je len relátko na zapnutie predzosilnovača!Dnes som to skúšala na veľké plzenské sito cez linkový zosilovač k26 nula ale nevadí niečo poriešime keď príde sused domov.Ale ďakujem za poradenie.

  2. Opravujem.Malo byť ostatné muxy idú bezvadne aj bez zosilnenia.

  3. To naozaj má aj signál,ja bývam 20 km od LC a nechytím ani 1% .

Komentáre už nie sú povolené.