Reklama

AVIS testuje z miestneho DVB-T vysielača v Dunajskej Strede nový program

Telekomunikačný operátor AVIS spustil od dnešného dňa testovacie vysielanie nového televízneho programu Régió TV HD v Dunajskej Strede. Tamojší miestny DVB-T vysielač šíri signál na 23. kanáli (490 MHz) s maximálnym povoleným výkonom 0,01 kW ERP. Podľa platného povolenia je umiestnený na sile, ktoré sa nachádza na ulici Bratislavská cesta.
Pokračovanie nižšie:


Miestny DVB-T vysielač AVISu na juhu Slovenska šíri aktuálne päť televíznych programov – Šlágr, TV Noe, TV Vega, TV Osem a Régió TV HD. Dvojica českých staníc spolu s novou Régió TV HD vysiela už v kompresnom formáte MPEG-4, slovenská regionálna televízia Vega a TV Osem sú ešte v staršom formáte MPEG-2. Pre príjem všetkých staníc je tak už potrebné zariadenie s podporou MPEG-4.

Régió TV je regionálna televízia vysielajúca v maďarskom jazyku, ktorá vysiela nielen pre Maďarov žijúcich na Slovensku. Okrem terestriálneho šírenia ju majú v ponuke už dlhšiu dobu viacerí kábloví aj IPTV operátori napr. ANTIK Telecom, Slovanet či SWAN. Do budúcna nie je vylúčené, že ju AVIS zaradí aj do ďalších miestnych DVB-T vysielačov, ktoré sa nachádzajú na južnom Slovensku.

Parametre vysielača v Dunajskej Strede

Dunajská Streda – Bratislavská cesta (silo) 23.kanál (490 MHz), povolený výkon 0,01 kW
Programy: TV Noe, Šlágr TV, TV Vega, TV8 a Régió TV HD

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Vysielač pre Prievidzu a okolie Plustelka/Viac je nachystaný len Towercom je stále neschopný najst kanál a sustit vysielač.

    1. Plánovaná k31 to asi nem bude.Zo Žiliny nám tu krásne hraje k32.Hold,kde udelali soudruzi chybu?
      ?

    2. js, je to čechizmus, ale z toho ma (z televízno-historických dôvodov) uši nebolia

    3. Mňa bolia oči z toho „hold“. V danom kontexte sa to má správne písať „holt“. „Hold“ je niečo iné. Jedno je české hovorové, druhé slovenské spisovné (možno trochu archaické).

    1. Na SK vo väčšine (a najmä nížiny) neprejde koordinácia individuálneho kanálu, musíš použiť rovnaký kanál ako je na vzdialenejších silnejších vysielačoch (napr. 50 kW, 100 kW), či už na SK alebo, ČR…

  2. Klud. Nikto ťa nenúti to pozerať..
    Aspoň niekto zaplní tie poloprázne AVIS muxy.

Komentáre už nie sú povolené.