Reklama

Skylink rozšíri čoskoro ponuku o nový program v SD kvalite, testy už prebiehajú

Satelitná platforma Skylink spustila dnes, na družici Astra 3B (23,5°E), technické testy nového programu v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-4). Novinku testuje operátor na frekvencii 11 739 MHz, od začiatku je kódovaná systémami Irdeto (CAID: 0624) a Viaccess (CAID: 0500). Chýba teda kódovací systém Cryptoworks (CAID: 0D96), ktorý využívajú ICE karty ešte v starších dekóderoch Cryptoworks. Počas našich testov bol šírený na kanáli, ktorý sa aktuálne identifikuje ako Test, nový program s názvom Adventure TV.
Pokračovanie nižšie:


Adventure TV má odštartovať na českom a slovenskom trhu v najbližšom období. Vo svojom vysielaní sa má zamerať hlavne na dokumenty, cieľovou skupinou majú byť muži. Prevádzkovateľom kanálu je spoločnosť MWE Networks International so sídlom v Prahe, ktorá už má vo svojom portfóliu aj hudobný kanál Power TV. Ten je dostupný na našom trhu od augusta 2018.

V čase nášho testovania bolo možné prijímať Adventure TV s dekódovacou kartou na ktorej bol zaplatený iba tzv. Servisný poplatok. Kartu je samozrejme nutné mať už v dekóderi s podporou systému Irdeto. Zákazníci, ktorí majú zariadenia iba s podporou staršieho systému Cryptoworks, tento program už prijímať môcť nebudú. Podobne je to aj u Šlágr2, Prima Krimi, Travel XP HD, Stingray CMusic, Stingray iConcerts HD, Insight TV HD, Insight TV UHD, Seznam.cz HD (ČR) a postupne budú pribúdať ďalšie. Operátor sa totiž už vyjadril, že k novým programom pripájať tento systém nebude.

Aktualizované
Od cca 10:00 hod nie sú už testy Adventure TV dostupné zákazníkom.

Technické parametre pre príjem Test:
Družica: Astra 3B (23.5°E)
Frekvencia: 11739 MHz
Polarizácia: V
FEC: 2/3
SR: 29900
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: Test
Provider: M7 Group
Video formát: MPEG4
Rozlíšenie: 704×576
Kódovanie: 0624 (Irdeto),0500 (Viaccess)

PIDy:
Video PID: 0560
Audio PID: 0116
Audio stopy: 116 cze (Mpeg)
PCR PID: 0560
PMT PID: 2460
TSID: 3202
ONID: 0003
SID: 6160
TXT: N/A
HbbTV: N/A
DVB a TXT titulky: N/A

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. A potom sa nedivte že pridávajú sd ked každý druhý sharuje

  1. a zas v sd kvalite no hruza,to ani nech nedavaju všade davaju všetko do hd len skylink ide opačne

  2. Dobry den vam prajem ludia chcem sa spytat ze mne ten program nejde tak vas prosim o radu ze kde je chyba? dakujem

    1. Aktuálne už testy nie sú sprístupnené zákazníkom.

    2. Chyba je v tom, že potrebujes zasunúť. Kartu do modulu irdeto vlož karta nacita potrebne info a zmení sa z Ice na irdeto. Potom si kúpis novy modul alebo prijimac a všetko bude fajn, az kym sa nerozhodnu vypnut irdeto, alebo do rozpadu Eu podla toho co nastane skor. Ale skor to vidim na tu Eu.

  3. @ Slnko a aký máš prijímač,,Máš svoj alebo od Skylinku?

  4. SD? Si robia prdel? Už od roku 2015 s v predaji UHD telky (tiež mám) a tí smradi idú pridať do ponuky ďalšiu SD mazanicu? Nepasoval sa Skylink pár rokov dozadu za lídra v kvalite ponuky? „Len tak ďalej“, skončíte v koši, už nám ťahajú optiku. Nepochopili že ak chcú predplatiteľov vyšších balíčkov, musia ponúkať kvalitu (mám kombi a 1 smart balík).

  5. Smejem sa ,kto ešte platí tým chrchľavým Luxemburčanom za ten hnoj v SD,ja som s nimi skončil pred pol rokom keď mi skončilo dvojročné predplatené serpo,a odvtedy mi posielajú ponuky.Nie už nikdy slizolin.V hodnote seropa je komplet ponuka od východných bratov.Kto to ešte nechápe nech slizolinu a ďaľším oje..vačom platí daľej.

  6. Skylink má zvýšiť aj v roku 2019 servisný poplatok o pár EUR a tiež ostatných balíčkov bude cena vyššia.

  7. To fakt ? , to už nebudem platiť za Smart 5,80 € cez SIPO ? , a ani za 03,99 € Za Digital ??????

  8. V 2019 sa vsetko zvyšuje Platy dóchodky ceny za potraviny tak preco nie aj na zábavu,len aby tie programy čo vysielajú v HD nepresli na SD a potom možno aj na čiernobiele vysielanie ako volakedy potom by to mohlo byť lacnejšie.

    1. Čiernobiele nie, ale rozlíšenie 320×240 (QVGA), ako internetové klipy v 90’s. S dátovým tokom 300kbps, to by ušetrili parádne. 😀

  9. Už vysílá-zatím volně ale s piktogramovou grafikou věkové vhodnosti používané v Polsku.

  10. a prečo ten novy kanal nebude v HD ale v SD už sa začinaju predavat televizory 8 K.

Komentáre už nie sú povolené.