Reklama

Skylink musí pozastaviť v ČR klamlivú kampaň proti DVB-T2, nariadil mu to súd

Satelitný operátor Skylink musí pozastaviť v Českej republike reklamnú kampaň, v ktorej uvádza klamlivé informácie ohľadom prechodu na nový vysielací štandard DVB-T2. Nariadil mu to Mestský súd v Prahe, podľa ktorého nemôže operátor v žiadnej svojej reklamnej kampani strašiť divákov s postupným rušením terestriálneho vysielania či zlým signálom po prechode na DVB-T2. Súd vydal predbežné opatrenie na základe návrhu prevádzkovateľa nových DVB-T2 sietí PS11 a PS12, spoločnosti České Rádiokomunikace (ČRa). Informoval o tom Televizniweb.cz.
Pokračovanie nižšie:


Skylink spustil v susednej Českej republike špeciálnu reklamnú kampaň, pri príležitosti prechodu na nový vysielací štandard DVB-T2, ktorou chce získavať nových zákazníkov. Operátor sa snaží okrem iného šikovne využiť skutočnosť, že po prechode na DVB-T2 si budú musieť niektorí diváci zakúpiť nové zariadenie, vzhľadom k tomu, že v ČR sa rozhodli už využiť nový kodek H.265/HEVC. Ak teda nemajú diváci zariadenia s podporou štandardu DVB-T2 a kodeku H.265/HEVC, programy z terestriálnych vysielačov prijímať ďalej nebudú môcť so súčasným zariadením. Budú teda musieť investovať do nového set-top-boxu, alebo televízora. V rámci kampane preto Skylink ponúka celé zariadenie aj s montážou za 1 Kč. Podmienkou však je, aby sa zákazník zaviazal na dva roky a platil samozrejme poplatok za balík (od 239 Kč/mesačne).

Operátor však zabudol uvádzať, že príjem programov cez satelit nie je bezplatný, ako v prípade terestriálneho šírenia, kde aj po prechode na nový vysielací štandard DVB-T2 budú môcť diváci sledovať niekoľko desiatok televíznych staníc bez mesačných poplatkov. Lákadlom majú byť pritom HD programy od tamojšieho verejnoprávneho vysielateľa (ČT 1 HD, ČT2 HD, ČT 24 HD, ČT Sport HD a ČT:D HD/ČT art HD) , ktoré sú šírené už teraz v Prechodovej sieti 11, či komerčných vysielateľov Prima Comedy Central HD a JOJ Family HD, ktoré v súčasnosti vysielajú v Prechodovej sieti 13.

Aktuálnu ponuku nielen českých Prechodových multiplexov môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Na inom satelitnom portáli píšu že najrozšírenejšie vysielanie v Európe je DVB-T…Skylink je už asi na dne keď sa uchyluje k takýmto praktikám…

  2. Přechodová síť České televize vykazuje chybovost a to nejen mně,ale i kamarádovi:stejný vysílač-stejné potíže-jiná anténa.Ostatní přechodové sítě jsou bez problémů.Vše z jednoho vysílače.Stěžovalo si více lidí.ČT je v DVB-T/2 kompletně v HD.

Komentáre už nie sú povolené.