Reklama

Skylink nabáda divákov v Česku, aby prešli z DVB-T na satelit, pozrite si videospot

V susednej Českej republike majú spustené už dlhšiu dobu tri prechodové DVB-T2 multiplexy (PS 11, PS12 a PS13), ktoré majú divákom zabezpečiť plynulý prechod na druhú generáciu terestriálneho vysielania (DVB-T2). Nový vysielací štandard totiž plne nahradí doterajšie vysielanie v norme DVB-T. Pokiaľ teda chcú českí diváci prijímať aj naďalej programy cez anténu, musia prejsť na DVB-T2. S odpájaním prvých DVB-T vysielačov sa má začať v novembri 2019.
Pokračovanie nižšie:


Podobne ako v DVB-T sú u našich susedov aj v druhej generácii trerestriálneho vysielania DVB-T2 zatiaľ šírené všetky programy voľne, no už v novom kodeku H.265/HEVC. Ak teda nemajú diváci zariadenia s podporou štandardu DVB-T2 a kodeku H.265/HEVC, programy z terestriálnych vysielačov prijímať ďalej nebudú môcť. Budú teda nútení si zakúpiť také prijímacie zariadenie, ktoré tieto štandardy podporuje.

Lákadlom majú byť HD programy (ČT 1 HD, ČT2 HD, ČT 24 HD, ČT Sport HD a ČT:D HD/ČT art HD) tamojšieho verejnoprávneho vysielateľa či komerčných vysielateľov Prima Comedy Central HD a JOJ Family HD. Navyše stále platí, že všetky šírené stanice vysielajú aj naďalej voľne. Kompletnú ponuku nielen českých Prechodových multiplexov môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Prechod na nový štandard v ČR sa samozrejme budú snažiť využiť aj tamojší kábloví či satelitní operátori. Jedným z nich je aj Skylink. Ten tento týždeň predstavil v Českej republike nový videospot v ktorom nabáda divákov na satelitný príjem s nízkou prvotnou investíciou.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Tak veru. Kvalite HD v DVB-T2 sa skylink ani zďaleka nepriblížil.

    1. paradoxne najlepšiu HD kvalitu som videl pri formuli 1 na STV1 HD v rokoch 2011-2012

  2. To by bol len riadny somar čo by prešiel z dvb-t na skylink. Na Slovensku možno ale v Čechách ozaj len somár.

    1. dudo PD @ : V Čechách možná ale na Moravě a ve Slezsku ano!!!

      PS: Ignorance Česká republika nejsou jenom Čechy!!!

    2. Sorry Zdenek že som zabudol na Moravu a Slezsko. Išlo mi oto že ked to tam mate fta narozdiel od nas slovakov tak to by musel byt riadny somar čo by liezol ku skylinku.

    3. Ja by som dvb-t nechcel ani zadarmo ani na Slovensku ani v Čechách

  3. ved to je ten problém že v čr majú skoro všetko FTA sice sd mazanice ale predsa tam ich tv do slova rozmaznávajú 🙂

    1. Ale je to sranda já som sa rehotal 2 dni ked som to videl 😀

  4. Skylink zas iba ukazuje, že považuje ľudí za nesvojprávnych idiotov. Ten spot je tak neskutočne stupídny, že už ani len na smiech nie je. Ani tá pekná ženská to nezachráni.

  5. Ako pre debilov hlavne ceny nech ukazu a potom resia neco

  6. Ak by ste sa všetci v sat.technike vyznali ako tak, všetci by ste mali už dávno satelity nahodené , aj keď dnes čas na tv nie je a doba je už taká, že si pozriem čo chcem a kedy chcem. Neviem ako ostatní, ale pozerať v dnešnej dobe sd mazanice ma vôbec nebaví.

  7. Skylink má za tú ponuku celkom prijateľné ceny v akciovej ponuke, keď to prirovnam k tomu, čo platíme za RTVS a naviac za tie lži čo nám vtlkaju do hláv denne, tak je to o úplne niečom inom!

    1. V Skylinku máš tých lží ešte viac, napríklad konšpirátorské bludy (akože „dokumenty“) na WAR, kinosvet a inde. A kapitánovu hlásnu trúbu TA3 máš aj tam aj tam.

    2. Skylink je súper dvb-t je hnoj ktorý nemá žiadnu cenu SD mazanie ktoré sa nedajú pozerať na mojej veľkej telke

    3. Jozef Krebes: potom máš blbú telku. Alebo blbo nastavený obraz. A sú aj lepší operátori ako Skylink, keď ti biedna ponuka FTA DVB-T nestačí.

  8. Stačí 1 búrka a Skylina zmizne. DVB-T bude fungovať ďalej. Tá koza na videu ani nevie o čom hovorí.

    1. Presne tak ako píše L7 som rada že som sa zbavila skylinku.Mám net a dvbt taktiež pre mňa vyhovuje.

Komentáre už nie sú povolené.