Reklama

Päť programov teraz voľne v maďarskom DVB-T, medzi nimi aj populárny športový kanál

V druhej polovici októbra budú môcť sledovať diváci, ktorí majú možnosť prijímať programy z maďarských terestriálnych vysielačov, zdarma až päť platených televíznych staníc v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-4). Okrem ešte stále prebiehajúceho voľného vysielania stanice TV4 boli dnes odkódované programy Prime, Sláger TV, Viasat 6, ako aj športový kanál Sport 1.
Pokračovanie nižšie:


Voľné vysielanie TV4 potrvá ešte do 30. októbra, zvyšné štyri programy budú šírené nekódovane (FTA) do 28. októbra 2018. Po ukončení ochutnávky budú opäť všetky stanice zakódované systémom Conax a k dispozícii iba predplatiteľom platformy MinDig TV Extra.

Viasat6 sa zameriava vo vysielaní na seriály a filmy. Stanica je šírená prostredníctvom DVB-T vysielačov multiplexu D.

Prime prináša tiež seriály a filmy. Program je k dispozícii pre všetkých divákov prostredníctvom celoplošných DVB-T vysielačov multiplexu B.

Sláger TV je maďarská hudobná televízia, ktorá sa zameriava nielen na maďarskú ľudovú, ale aj modernú a populárnu hudbu. Program môžu prijímať diváci cez anténu prostredníctvom tamojšieho celoplošného multiplexu E.

Sport 1 je športovým kanálom, ktorý prevádzkuje AMC Networks International. Vo vysielaní nájdeme aktuálne napr. prenosy z Ligy národov, NFL či NBA. Kanál šíria vysielače multiplexu D.

Vzhľadom k tomu, že signál z maďarských celoplošných vysielačov má dosah aj na Slovensko, môžu všetky programy prijímať aj diváci u nás, hlavne tí, ktorí bývajú v blízkosti hraníc s Maďarskom. Kompletný zoznam staníc šírených nielen v maďarskom DVB-T, aj spolu so zoznamom vysielačov, nájdete v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. To je ako v našom dvb-t tam je 5 stanic stále a nikdy tam už asi nic viac nepribudne . A potom sa vsetci čudujú že ľudia aj tie posledné antény z domov davaju dole .

    1. Ja som si práve namontoval druhú, a tých programov mám 49 + 5 teraz od maďarov + epic drama HD FTA.

    2. Ano pokial je človek v prihraničí tak to ma význam hlavne v dosahu cz dvb-t pripadne na juhu maďarské . Ale inak je na Slovensku dvb-t pochované aj s ich 5 stanicami čo sa tam vysiela

    3. Maďari majú FTA 12 staníc a nie 5 a plus pravidelné voľné vysielanie platených staníc a ja ešte chytám a aj regionálnu VTV Salgotarjan !!!

  2. Dostal som nápad, čo by sa stalo ak by Telekom prebral DVB-T 2 a nasukal tam do Muxov Digi Sporty 1/10? potom by to malo aj úspech, ako alternatíva k Satelitu by bola dobrá, P.S asi môžem len snívať ďalej

    1. Veru tak, snívaj ďalej. A potom, zďaleka nie všetkých zaujíma šport – 4 športové kanály v Plustelke sú viac než dosť.

    2. Pre mňa nemusia byť ani tie štyri športové v plustelke mne by stačili v mojich 5 ako v skylinku alebo 7 to je už veľa.

  3. Luk,na Slovensku je to už tak a tak to aj zostane.Slováci su nenažranci!!!

  4. Kvantita neznamená kvalitu.

    Ja som bol (nielen teraz) zvedavý, čo tam dávajú. Takmer stále, skoro bez výnimky sklamanie z nepozerateľnosti (aspoň pre mňa). Dávajú reklamu za reklamou, ktorú občas preruší nejaká starina, ktorá bola i na našich alebo i na českých a na maďarských komerčno-reklamných „FTA“ alebo i Non-FTA staniciach. Možno mám len smolu, že keď prepnem, ide „nekonečná“ prihlúpla a ohlupujúca reklamná stoka alebo výnimočne „seriál“ na tzv. filmových staniciach. Nie je to lepšie ani na tých tzv. športových.

    Podľa mňa niet čo závidieť alebo ľutovať.

  5. Všimol si niekto dnes v piatok 19. októbra výpadok DVB-T niekde na Slovensku, lebo od približne 16 do 17 hod. nefungoval vysielač Prešov – Šibená hora všetky 4 muxy.

    Podľa mapy počasia boli na západe a strede Slovenska búrky, že či nevypadla trasa.

  6. U nás išli všetky 4 muxy,ale som zo stredného Slovenska,takže tak a mimochodom od zajtra bude dostupný u Maďarov aj 6 platený kanál Film+,bude nekódovaný až do 3 Novembra !

  7. Aku anténu na maďarské DVB T? Som od Trnavy. Chcel by som aj cz kanali. Ake antény by boli vhodne?
    Ďakujem

    1. „Som od Trnavy“ je strašne málo údajov na to, aby Ti tu niekto dal uspokojivú odpoveď. Mimochodom, zlučovanie signálov z dvoch (a viacerých) antén je celkom zložitá disciplína. Budeš potrebovať odborníka, ktorý má aj merací prístroj.

    2. Anténa na maďarské programy neexistuje sú také isté ako na SK. Iná je len polarizácia zlúčiť signály je v podstate jednoduché treba poznať kanáli a osadiť ich do vstupov domového zosilňovača, ideálny je s tromi vstupmi UHF kvôli vyrovnaniu úrovní signálov.Na stránke tpplus.sk je materiál ktorý sa používa u nás, ale filtre sa dajú objednať – vyrobiť aj na tamojšie pomery. Dôležité je vedieť viac o signáloch v miestnych podmienkach a to vie posúdiť len odborník s merákom.

    3. L14: No neviem, či je zlučovanie signálov z dvoch antén také jednoduché… Ak sú zlučované kanály blízko pri sebe (susedné, prípadne iba s jedným voľným kanálom medzi nimi), je to sakra problém. A ak sú ešte aj s rovnakou polarizáciou, tak ani 2 voľné kanály medzi nimi nemusia stačiť na bezproblémové zlúčenie. Ak si zoberieš, ako nahusto sú dnes kanály v DVB-T/T2, tak sa s týmto problémom budeš stretávať neustále.

  8. doplním naladené filtre osadiť do vstupov domového zosilňovača,

    1. dr.Nutty Jasné je to závislé aj od kvality vyrobeného filtra niekedy sa musia použiť aj 2 filtre za sebou ale bez meráka sa to nedá.. mi tu v našej zóne máme výhodu s polarizáciou.. zatiaľ sme to zvládli..v ťažkých podmienkach treba využiť ak je výťahovu šachtu a pod,ale to už treba mať aj skúsenosti.Iste všetko sa nedá to je pochopiteľné.

Komentáre už nie sú povolené.