Reklama

Tri platené programy teraz voľne v maďarskom DVB-T

U našich južných susedov sprístupnila terestriálna platforma MinDig TV Extra opäť niekoľko programov dočasne voľne. Nekódovane budú najbližšie dni stanice LiChi TV, Viasat3 a TV 4. Zatiaľ čo prvé dve stanice budú šírené voľne v období od 1. do 14. októbra, TV 4 má byť voľne počas celého mesiaca október. Informuje o tom Antenna Hungária na svojom infokanáli, ako aj v samotnom EPG na vybraných staniciach. Po ukončení ochutnávky budú všetky stanice opäť kódované systémom Conax.
Pokračovanie nižšie:


LiChi TV je gastronomický kanál za ktorým stojí maďarská mediálna skupina TV2 Group. Vo vysielaní prináša hlavne programy o varení. Antenna Hungária šíri program v celoplošnom multiplexe E.

Viasat 3 je platený televízny kanál, ktorý prináša vo svojom vysielaní divákom prevažne filmy a seriály. Prevádzkovateľom je spoločnosť Sony Pictures Television (SPT), ktorá vlastní aj rodinu kanálov AXN (AXN, AXN White a AXN Black). Kanál je dostupný v multiplexe B.

TV 4 je nová stanica, ktorá začala vysielať na maďarskom trhu v máji tohto roku. Vo vysielaní prináša hlavne seriály. Program je šírený v multiplexe D.

Všetky tri stanice vysielajú v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-4). K dispozícii majú len maďarskú audiostopu vo formáte AAC. Originálna nie je dostupná ani u jedného programu.

Vzhľadom k tomu, že signál z maďarských celoplošných vysielačov má dosah aj na Slovensko, môžu oba programy prijímať aj diváci u nás, hlavne tí, ktorí bývajú v blízkosti hraníc s Maďarskom. Kompletný zoznam staníc šírených nielen v maďarskom DVB-T, aj spolu so zoznamom vysielačov, nájdete v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať