Reklama

Ďalší filmový kanál dočasne voľne v maďarskom DVB-T

V období od 20. októbra do 3. novembra 2018 bude vysielanie filmového kanálu Film+ dostupné nekódovane (FTA) prostredníctvom DVB-T vysielačov po celom Maďarsku. Prijímať ho tak bude môcť v priebehu najbližších dní zadarmo až 750 tisíc maďarských domácností, ktoré prijímajú televízne programy prostredníctvom terestriálnej antény. Signál je samozrejme možné zachytiť aj na Slovensku a to najmä v blízkosti hraníc s Maďarskom.
Pokračovanie nižšie:


Film+ sa zameriava nielen na staršie filmy, ale aj tie z posledných rokov. Z najbližších odvysielaných titulov môžeme spomenúť aspoň filmy Chytrák a dvaja spoločníci, Scooby Doo 2: Nespútané príšery, Agent v sukni 2, Iron Man 3 či Avengers: Pomstitelia.

Film+ vysiela v maďarskom multiplexe D, program je štandardne kódovaný systémom Conax a dostupný iba predplatiteľom tamojšej platformy MinDigTV Extra. Po ukončení ochutnávky, tak bude kanál opäť zakódovaný.

Pripomeňme, že aktuálne ide už o šiestu ochutnávku v maďarskom DVB-T. Ešte stále sú šírene dočasne voľne aj programy TV4, Prime, Sláger TV, Viasat 6, ako aj športový kanál Sport 1.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. A slovenské DVB-T je pred zrušením každým rokom horšie a horšie. A v zahraničí je dvb-T úplne super. Jedine šťastie majú ty ktorY sú v dosahu zahraničných sieti

    1. Luk to si kde počul že je DVB-T pred zrušením? V niečom máš pravdu to zrušenie je zbožné želanie konkurenčných operátorov ktorý by ho najradšej nevideli v reklame ako aj v étery..Má vzostupný trend jednoduchú montáž a po prechode na T 2 na nových kanáloch pod 50 K pôjde na dvoch Multiplexoch dosť programov na to aby ostalo stále živé.A TV jOJ sa vyjadrila že aj po prechode do T 2 zostane voľná.Automaticky sa zvýši aj pokrytie územia a to je trň v pate tým ktorý si to neprajú..a potom hrá svoju úlohu aj stratégia. Štát je záruka informovanosti pre všetky skupiny obyvateľstva živelné pohromy atd..

    2. Spoločnosť Towercom, a. s. v roku 2017 zvýšila stratu o 242 % na -5,487 mil. € a tržby jej klesli o 11 % na 49,71 mil. €: finstat.sk/36364568

  2. Je tu niekto kto chyta v Petrzalke madarske DVB-T ? Dakujem za odpoved !

    1. Viem podľa čítania na rôznych diskusiách, že v Petržalke je viacero panelákov, kde majú príjem z Maďarska, Rakúska (výnimočne niekde aj z ČR). Skús sa poprechádzať po Petržalke a pozeraj na strechy na strojovne výťahov, že na ktorých panelákoch majú na stožiaroch STA-čiek (spoločných antén) nasmerované antény na Maďarsko prip. na Rakúsko (príp. na ČR) a potom sa spýtaj niekoho z ich paneláku, kto je u nich v paneláku dôverník a nech ti povie, či majú maďarské programy v STA-čke a ktorá firma im to robila. A potom si to schváľte aj vy vo vašom paneláku na domovej schôdzi, aby vám to firma urobila.

      Raz asi pred rokom, dvoma, tu písal niekto z Petržalky, že majú 147 alebo 164 programov v DVB-T a DVB-T2 v paneláku v Petržalke (vrátane maďarských, poľských, možno aj z ČR).

      V Petržalke by mal byť príjem z vysielačov Kab-hegy, Šoproň, možno aj Budapešť a Gerecse.

      Za TV analógu bol prijímaný Mikulov – Děvín a Brno – Kojál v západnej čacti Petržalky, prípadne aj viac na juh (proste juhozápaná časť Petržalky). České stanice z DVB-T / T2 CZ vysielačov idú v BA a okolí aj na: Sídlisko Dlhé Diely, Dúbravka, Lamač, Karlova Ves (čiastočne), Kramáre (čiastočne), Petržalka (západ), Devínska Nová Ves, Záhorská Bystrica + celé Záhorie.

    2. Dakujem Miki za info.

      Ja asi tych Madarov chytam, len problem je v tom, ze je signal 70% ale kvalita 0%, nemoze to byt polarizaciou ? Som na konci v Petrzalke ako su ulice Jasovska, Zehrianska a pod. 7 posch.

    3. Ak sú vysoké percentá Intenzity signálu napr 70 – 100 % ale kvalita je 0 % môže to byť prehúlené – zahltené signálom. Skús z anténnej krabičky vybrať predzosilňovač a nahradiť ho symetrizačným členom a na koaxiálny kábel namontuj obyčajnú koncovku a vlož ju do televízora (pôvodnú koncovku pevne spojenú s elektrickým adaptérom už nepoužiješ). A malo by to ísť. Ak to nepôjde tak potom to zapoj naspäť a do anténnej krabičky použí nízkošumový predzosilňovač s menšími dB (decibelmi) ak tam bol 45 dB, 36 dB tak použi 30 dB alebo ešte nižčie 25 dB… Anténa musí byť horizontálne a najlepšie by ju bolo umiestniť na strechu.

    4. Odporúčam najprv len odpojiť napájanie predzosilňovača (vytiahnuť adaptér zo zásuvky, resp. vypnúť to v nastavení prijímača, pokiaľ je predzosilňovač napájaný priamo z neho) a až potom, ak sa situácia nezlepší, skúšať to, čo píše Miki Mouse.

    5. A problém s príjmom vzdialenejších vysielačov môže byť aj vtedy ak sú blízko vysielače mobilných operátorov BTS, vtedy je znemožnený diaľkový príjem, lebo antény so širokopásmovým predzosilňovačom zahltí. Najlepšie riešenie by bolo zmerať intenzitu signálu z ďalekých vysielačov, ktoré chceš prijímať a na základe toho kúpiť kanálové antény a kanálové predzosilňovače a riadne to odfiltrovať, aby tam nič neliezlo.

    6. Iste, ak rušenie pochádza z BTS mobilného operátora, bude potrebné zaradiť medzi anténu a predzosilňovač LTE filter. Prípadne použiť predzosik so vstavaným LTE filtrom. Zdôrazňujem, že filter musí byť pred predzosilňovačom, za ním by bol zbytočný.

Komentáre už nie sú povolené.