Reklama

V DVB-T končí ďalší voľný kanál

Ponuka voľne šírených kanálov cez terestriálne vysielanie bude od júla opäť chudobnejšia. Ukončiť šírenie prostredníctvom druhého celoplošného multiplexu sa rozhodol český televízny kanál Barrandov Family (SD/MPEG-2), ktorý vysielal od 1. januára 2017 na pozícii po TV Markíza. Tá sa totiž od uvedeného dátumu rozhodla nešíriť svoje programy už ďalej voľne.
Pokračovanie nižšie:


Z akého dôvodu opúšťa Barrandov Family terestriálne vysielanie, nie je známe. Podľa Towercomu to bolo po vzájomnej dohode.

Odchod zo slovenského DVB-T môže však súvisieť s plánovanými zmenami. Barrandov Family sa má totiž zmeniť na Barrandov News. Vysielateľ už požiadal o zmenu aj českého regulátora, ktorý ju odsúhlasil začiatkom júna tohto roku.

Doplnené: Podľa Towercomu dôjde k odpojeniu stanice Barrandov Family v pondelok 2. júla. „Náhrada za túto stanicu zatiaľ nebude žiadna, i keď je pravda, že spoločnosť Towercom kontinuálne rokuje s ďalšími vysielateľmi o ich možnom zaradení do Free to air vysielania,“ povedal pre portál SatelitnáTV.sk externý hovorca Towercomu Ivan Rudolf.

Zo štyroch celoplošných multiplexov tak budú môcť diváci od 2. júla prijímať, cez anténu, iba 9 televíznych kanálov voľne (FTA), zvyšné sú totiž kódované systémami Irdeto a prístup k ním majú iba zákazníci platformy Plustelka. Towercom navyše postupne spúšťa, v spolupráci s operátorom AVIS, po celom Slovensku aj novú DVB-T2 sieť miestnych vysielačov, ktoré šíria programy z balíčka Plustelka Viac, tie sú však tiež už všetky kódované.

Programy z Voľnej telky (FTA) od 1. júla
Jednotka SD a HD, Dvojka SD a HD, TV JOJ, JOJ Plus, WAU, TA3, tv8, TV Lux a Info kanál/Promo kanál

Programy zo základného balíka Plustelka Štandard (od 4,99 € mesačne)
JOJ HD, Markiza HD, Doma, Dajto, CT1, CT2, Prima Plus, Film+, JOJ Cinema HD, Minimax, RiK, Nickelodeon, Sport 1, Sport 2, Eurosport, Eurosport 2, Viasat Explorer/Spice, Viasat History, Viasat Nature, VH1

Programy z doplnkového balíka Plustelka Viac (2,99 € mesačne)
FilmBox, Epic Drama HD, Travel Channel HD, FilmBox Premium HD, Ceskoslovensko HD – Festival HD, Paprika, FightBox HD

Programy z doplnkového balíka Plustelka Premium (1 € mesačne)
Eroxxx

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. Najväčiu chybu urobil TÚ, keď pri prechode z analógu na DVB-T nevytvoril konkurenčné prostredie, aby sa 6 celoplošných muxov (pôvodne v začiatkoch až 7) bolo rozdelilo pre 3 – 4 prevádzkovateľov sietí a aby sa bolo hneď vysielalo v MPEG-4. Dnes by DVB-T vyzeralo úplne inak… a nebol by tu monopol

    2. Ja to slovenske dvbt nemozem v Holici chytit, lebo to tak sprosto vysielaju v takej polarizacii a silou signálu. Mestsku tv a ceske dvbt chytam bez najmensich problemov,este aj rakuske. To len tieto slovenske nejdu.

    3. Bežný príjem podľa Towertrollov… určite zachytíš aj v Holíči:

      www.ausairpower.net/PLA/PLA-YLCF-8-VHF-Radar-1S.jpg

      2.bp.blogspot.com/-v8ebREhAF7U/T0Xh0k9UDYI/AAAAAAAAYek/5N4VaTjgUpY/s1600/1L13-3-NEB­O-SV-RLS-7S.jpg

      www.uscnpm.org/wp-content/uploads/2014/10/Anti-Stealth.jpg

    4. js – Tí štyria prevádzkovatelia by čo vysielali ? Každý jednu „skupinu“ ?
      Ak sa dá niečo TÚ vyčítať, tak to, že jeden mux „neroztopil“ medzi regionálky. Tie by potom neza spektrum a nerušil by zahraničné muxy.

  1. Za rok a pol neboli schopní na 3 voľné pozície DVB-T nájsť náhradu za Markízu, Doma a Dajto, ktoré opustili free DVB-T 1. 1. 2017.

    1. No ako vidim už zmiznú aj posledné antény. Vysielanie cez anténu sa im podarilo pochovať úspešne .

    2. z tých cca 9 voľných programov programov prídu diváci o ďalší… V CZ sa deje pravý opak, tam neustále pribúdajú voľné programy, už ich nemajú ani kde narvať… cca 80 voľných programov.

    3. Mne Markíza nechýba vôbec kto ju vlastne aj sleduje keď nie je FTA,dôchodcovia ju nemajú,lebo za ňu neplatia,málo ktorý,mladý ju nesledujú,hlavne že je najsledovanejši.Je to celé podvod.Jojka by mala račej bojovať proti tomu podvodu,ako môže Markíza byť vôbec sledovaná,keď ju málo kto má,ale Jojka bude račej bojovať proti českým staniciam.

    4. hektor: asi na tom niečo bude. Peoplemetrový panel aj podľa mňa už dávno nekoreluje so skutočnou sledovanosťou.

    5. TT: A všimol si si, že viaceré z tých programov sú v tom zozname aj 2x alebo 3x, z rôznych multiplexov, áno? A že sú tam aj duplicity typu HD/SD, ČT :D/ČT Art atď.? Keď zarátam aj odpad typu Šlágr TV, regionálky a stanice, ktoré môžeš aj u nás chytať zadarmo zo satelitu Astra 3B, tak ich je 39. Ani nie polovica.

    1. I tam sa chystajú komerčné pýtať money. Zatiaľ len za HD v DVB-T2.

    2. len kto im to bude platiť a pozerať tie spoplatnené reklamy a bludy

    3. Ťažko porovnávať s Českom. Slovenské ovce sú vždy so všetkým spokojné.

  2. Keďže je to po vzájomnej dohode, z našej strany ďakujeme Towercomu. „Veľký hráči“, ktorých sľuboval Towercom na miesto markízy 3x bol Barrandov family , ktorý sa rozhodol NEŠÍRIŤ VOĽNE. Som zvedavý, či bude mať gule, urobiť tento ťah aj doma. Ďalej sa tiež neviem dočkať na náhradu náhrady. Asi budeme mať aj infokanál aj promokanál. Budeme jedna z mála krajín, ktoré nebudú mať po roku 2022 žiadny problém s prechodom na T2 HEVC, pretože to potrebujú len tie krajiny, ktoré majú kopec tv staníc a nevedia ich kam napratať. U nás postačí jeden jediný mux DVB-T, MPEG-2. /mám na mysli FTA /

  3. Darmo plačete, na Slovensku jednoducho nie sú stanice celkovo, nielen také ktoré by chceli vysielať FTA. Ešte aj tá TA3 hľadá cestu k spoplatneniu.
    A že monopol … pozrite sa susedom – ORS, AHRT sú tiež monopoly a koľko toho vysielajú.

  4. Barrandov Family sa ide meniť na Barrandov News tak to preto končí

    1. Přesně tak, co by to bylo za logiku vysílat ve slovenském DVB-T českou zpravodajskou stanici Barrandov News která vznikne z Barrandov Family. Tím pádem Barrandov Family úplně skončí aj v ČR. Barrandov Family byla stejně určena jen pro Slovensko a z tohoto důvodu jen slovenské reklamy pro slovenský trh! V ČR byla jen z toho důvodu že tato stanice nahradila zaniklou stanici Barrandov Muzika a jen vyměnili stanici za stanici. Barrandov Family byl stejně až na malé výjimky nesledovatelný a vlastně český odpad z jedna mnohých českých hnojů.

  5. Do miestnych muxov by išli lokálky a regionálky, no nemajú na to financie, nehovoriac o obsahu. Jeho výroba je drahá a platenú reklamu už nikomu netreba / všetko trepu iba na internet, tam neplatia nijaké pravidlá, ani zákazy /
    Súhlasím s názorom, že nebude treba voľné DVB-T2 , lebo niet pre koho.
    Postupne strácam aj ja optimizmus, ako vysielateľ Regionálnej TV Senior som v DVB-T už asi štvrtý rok, do konca roka aj budem , potom sa uvidí.
    Ak nepríde pomoc z min.kultúry, či už formou projektu , alebo podporou pre regionálky, tak to vidím čierno , ako hovoria politici : Tak to zrúš !!!! Možno aj to príde, a predpokladám , že ako regionálky nebudeme ani nikomu chýbať.

    1. TV Senior som videl v Orange optike a nič moc. Mali by ste si pozrieť ako regionálne vysielanie robí Západoslovenská Televízia. Ide aj cez DVB-T a káblovky a nepotrebuje na šírenie cez DVB-T ani Towercom ani Avis – Towercom. Ak nemáte na DVB-T zostaňte v káblovkách. Som proti, aby súkromné TV dostávali peniaze zo štátneho rozpočtu. Radšej nech ich presunú do RTVS na regionálne vysielanie. Nič v zlom.

  6. Ktorý blázon by vysielal celoplošne v našom dvbt,, to ho určite výjde lacnejšie satelit.Darmo, všetko je v zahraničných rukách, aj vysielače a všetky peniaze tečú kapitalistom von do ich nenažratých gágorov.To by sa mala spamätať naša tzv verejnoprávna tv a pustiť už konečne nejaký ďalší program, napr.mohli by tam vysielať programy z archívov-úspech zaručený.

    1. Nech sa páči spustíme RTVS šport,RTVS deti,RTVS 24 ale koncesionársky poplatok bude 18 €. Som zvedavý čo tu budete potom vypisovať.Že sú nenažraní a nech si strčia celú RTVS do….Ak chcete pridať šport(väčšina chce pridať tento kanál) tak si radšej kúpte satelit,magio tam ho je dosť- prečo by mali aj ostatní platiť vysoké koncesie len preto že niektorí si nevidia dalej od nosa?A čo sa týka archívneho programu za rok by ste nadávali že tam stále reprízujú to isté-slovenský archív predsa len nie je nekonečný.

  7. Lamentujete tu ako keby bol Barrandov Family kvalitný kanál. Nestál za nič.

  8. Presne bol to naozaj len odpad.Veď tam človek nevedel nájsť žiaden program čo by ho zaujal!Neviem či som tak náročná ale mna tam nič neoslovilo k pozeraniu.

    1. jediné pre mňa sledovateľné bol Mládek a tá s popolníkmi na očiach a ešte snáď Kurňa co to je alias ex-Kufor

    2. Ja som tam občas pozrel Mládka a Saudka. Inak aj české komerčné TV sú už ako JOJ a Markíza. Ani neviem kedy som naposledy pozeral v káblovke odnože Prima a Barrandov.

  9. Nezabudajte ze je to cinska televizia do ktorej si dosadil preziden Zeman svojho riaditela pre vsetko.
    Ak sa budu zvysovat poplatky ludia budu hladat inu a lacnejsiu alternativu.

  10. Čo sa divíte…základným problémom je skutočnosť, že Markíze sa prepiekol bez akýchkoľvek problémov odchod z FTA…na chvíľu jej síce klesla sledovanosť, ale teraz znova dominuje, navyše Towercom jej ešte pomohol tým, že minulý rok ponúkal Plustelku za 3 eurá čiste náhodou práve v dobe, keď sa ako pay TV vrátila na anténu…proste dovolíme, aby si s nami robili čo chcú…platíme a vzdycháme, dobre nám tak. Pamätáte si ešte dobu, keď sa vravelo, že so Skylinkom na večné časy zadarmo a nikdy inak?

  11. Niekde som čítal že FTA príjem ohrozuje televízie , načo potom niektoré TV cez DVB-T 1 a satelit vysielajú voľné tzv. bez karty FTA, P.S to sa vyjadril generálny riaditeľ ČT , zdroj RadioTV.cz

  12. 1. Barrandov Family stále vysiela, asi ju odpoja až v pondelok. Prípadne sa s tým vôbec nebudú ponáhľať…
    2. Začul som, že od pondelka má v MUX1 na pozícii Infokanálu namiesto Film+ promo vysielať promo detskej stanice Rik. Škoda. Ale sú prázdniny, takže chápem.
    3. Na Belintersate, pozícia 51,5°E tuším už predvčerom skončili všetky stanice platformy Pantelio, už tam nevysiela vôbec nič. Pantelio už len z Hispasatu na 30°W.

    1. V článku sa píše: Podľa Towercomu dôjde k odpojeniu stanice Barrandov Family v pondelok 2. júla.

    2. Aha, máš pravdu. Neviem prečo som si vsugeroval, že prvého… Moja chyba, sorry jako. 🙂

    3. Stan Marsh @

      Ano už je Barrandov FAMILY odpojen a zkoušeno asi v 10:15.

  13. Nerobím si ilúzie o Towercome – obsah PlustekyViac ma v tom len utvrdil – ALE teraz majú šancu: všetky programy, čo chcú byť FTA presunúť do mux2 a na uvoľnený mux1 preklopiť do T2 a naládovať tam PlustelkuViac, pretože s Avisom do dvoch rokov nestihnú zmysluplné pokrytie a potom sa budú nanovo rozdávať karty (ehm kanály)

  14. No môžu tam vrátiť Markízu HD aj, keď v kóde. Pokrytie Mux 2 je omnoho lepšie ako Mux 4 .
    Barandov Family bol nesledovateľný odpad. Ešte kludne môžu vyhodiť Primu plus a dať tam napr. AMC.

    1. David @

      Já bych navrhoval přesunou stanice JOJ Cinema HD, Sport 1 a ČT 1 s ČT do Muxu 4. Následně stanice Markíza HD a Doma s Dajto do Muxu 1. Dále po to přesunu stanic Markízy do Muxu 1 by nebylo špatné nabízet balíček jen těchto stanic od Markízy mezi 1 Euro až 2 Eura.

  15. U nàs je Hodné Programů uš Se člověk
    Ne visná
    Jsem spočital Je celkem 78 Programů

    1. drahomir.hrabec@gmail.comec @

      Opravdu 78 stanic a to jaké? To počítáš aj duplicitní z DVB-T a DVB-T2 současně? Co tak všech 78 stanic pěkně vypsat jako důkaz. Jsem přímo z krajského města na východní Moravě a celkově máme jen 37 stanic (z toho 36 českých nebo slovenských včetně infokanálu od Towercomu a jednu moravskou regionálku) a jinak nic víc.

      PS: Jinak v jakém jazyku to píšeš? To je snad pomalu už maďarsky.

    2. já jich mám 43(nepočítám duplicitní a rozdíl HD SD jinak 110)

    3. Ondřej Honeger @

      Ano 43 snad jedině aj s PL a DE ale těch 78 opravdu nevěřím! Ten Hrabec zřejmě cigání až to není možné?

    4. hov*o PL a DE tak schválně
      ČT 1,2,24,SPORT, ART/ 😀 – 5
      Nova, Cinema, 2,Action, Gold – 5
      Prima, COOL, Love, ZOOM, MAX, Krimi – 6
      Barrandov, Kino, PLUS, Family – 4
      Ocko, Star, Expres – 3
      Šlágr 1 a 2, Noe – 3
      Mňam, Mnau a test Kutil Tv – 3
      Relax, Rebel, Rebel 2 – 3
      Comedy Central, JOJ Family,Seznam- 3
      RTM plus, V1, Praha TV, Kinosvet – 4
      Retro,Sport 5,regionalnitelevize.cz – 3
      Tuty TV – 1
      =43

    5. Ondřej Honeger @

      To jsi měl napsat hned že jsi z Prahy o které si myslíte že je to pupek světa a z které se šiří kdejaká capina.

      U nás na východě ČR, teda až někde na Moravě (podle Pražáků v Asii nebo na Ukrajině) přímo v krajské městě jen následující viz můj seznam DVB-T v TV.

      1. CT 1 JM
      2. CT 2
      3. CT :D/art
      4. CT sport
      5. CT 24
      6. TVS (TV Slovácko)
      7. Jednotka HD
      8. Dvojka HD
      9. TA3
      10. TV Lux
      11. TV JOJ
      12. JOJ Plus
      13. WAU
      14. JOJ Family
      15. Infokanal
      –. Barrandov FAMILY, pouze z SK a dnes odpojeno
      16. Barrandov TV
      17. Kino Barrandov
      18. Barrandov Plus
      19. Prima
      20. Prima MAX
      21. Prima LOVE
      22. Prima COOL
      23. Prima KRIMI
      24. Prima Comedy Central
      25. Prima ZOOM
      26. RELAX
      27. Nova
      28. NOVA CINEMA
      29. Nova Action
      30. Nova Gold
      31. Nova 2
      32. Seznam.cz TV
      33. Šlágr TV
      34. OCKO STAR
      35. Ocko
      36. REBEL
      37. tv8

    6. Ondřej Honeger @

      A co je to jen těch 60 km přímo z centra Prahy do tvé Mladé Boleslavi? To není skoro nic a vlastně jsi skoro u Prahy v souvislosti jakou má velkou rozlohu. Dále dle tvého seznamu stanic vidím že přijímáš pozemák aj ze samotné Prahy.

  16. TV Vysílač DVB – T
    Ostrava
    MUX 1 54
    1 ČT 1 SM
    2 ČT 2
    3 ČT 24
    4 ČT SPORT
    5 ČT : D / ČT ART
    MUX 2 37
    1 NOVA
    2 NOVA CIMENA
    3 PRIMA COOL
    4 PRIMA
    5 BARRANDOV TV
    MUX 3 48
    1 PRIMA ZOOM
    2 PRIMA MAX
    3 PRIMA LOVE
    4 PRIMA KRIMI
    5 ÓČKO
    6 ÓČKO STAR
    7 BARRANDOV PLUS
    8 KINO BARRANDOV
    9 ŠLÁGR TV
    10 SEZNAM . CZ TV
    MUX 4 45
    1 NOVA ACTION
    2 NOVA GOLD
    3 NOVA 2
    4 PRIMA COMEDY
    CENTRAL
    5 JOJ FAMILY
    6 RELAX
    7 REBEL
    8 POLAR
    RS 7 38
    1 ČT 1 HD
    2 ČT SPORT HD
    3 ČT 2 HD
    4 ČT : D / ČT ART
    5 KINOSVĚT
    6 REBEL 2 SLUŠNEJ KANÁL
    RS 8 50
    1 ÓČKO EXPRES
    2 NOE TV
    3 BARANDOV FAMILY
    4 ŠLÁGR 2
    5 RETRO MUSIC TV
    6 REGIONALNI TELEVIZE . CZ
    7 SPORT 5
    8 TUTY
    Vysílač DVB – T 2
    Ostrava
    MUX 11 26
    1 ČT 1 HD
    2 ČT 2 HD
    3 ČT 24 HD
    4 ČT SPORT HD
    5 ČT : D HD / ČT ART HD
    MUX 12 28
    1 PRIMA
    2 PRIMA ZOOM
    3 PRIMA COOL
    4 PRIMA LOVE
    5 BARANDOV TV
    6 PRIMA MAX
    7 BARANDOV PLUS
    8 KINO BARANDOV
    9 ÓČKO STAR
    10 ŠLÁGR TV
    11 ÓČKO
    12 BARANDOV FAMILY
    13 NOE TV
    14 ŠLÁGR 2
    15 NOVA
    16 NOVA CIMENA
    17 SEZNAN . CZ TV
    18 PRIMA MAX
    MUX 13 31
    1NOVA NOVA
    2 NOVA CIMENA
    3 NOVA ACTION
    4 NOVA GOLD
    5 NOVA 2
    6 PRIMA COMEDY CENTRAL HD
    7 JOJ FAMILY HD
    8 TV REBEL
    9 TV RELAX
    10 POLAR HD
    11 KINOSVĚT
    12 BTV

    1. drahomir.hrabec@gmail.comec @

      Takže nakonec došlo na mé a opravdu počítáš úplně vše duplicitní z DVB-T a DVB-T2 současně a ve finále to vůbec není těch 78 stanic jak píšeš. Také jsem nepočítal k tomu mému aj ČT 1 SM z Pradědu nebo z Lysé hory co mám v TV naladěni úplně na konci seznamu k té ČT 1 JM z Kojálu když chci zpětně přepnout z moravských zpráv z Brna na moravskoslezské z Ostravy při regionálním vysílaní.

    2. drahomir.hrabec@gmail.comec @

      Nyní jsem odpočítal ty duplicitní stanice a výsledek je pouze 39 stanic a ne těch 78! U DVB-T2 oproti DVB- T máš navíc jen několik HD verzí a jen jednu stanici navíc a to BTV.

    1. Než vysílat další hnoj, tak to raději nic nepřidávat.

      Slováci už konečne pochopte že aj v ČR jsou jen samé nesledovatelné sračky od trojky Nova + Prima + Barrandov. Tato trojka zatentovala kompletně celé české DVB-T nesledovatelný odpadem. V ČR je bohužel jen komerční kvantita nad kvalitou. Nova pět stanic, Prima sedm, Barrandov čtyři a ve finále bohužel nic sledovatelné ale kopa hnoje a hnoje!!! K tomu odpadu už jen další odpad Šlágr a zbývá dál Relax, Očko, Očko Star a Rebel. Takže kromě ČT jsou dále z českého sledovatelné navíc už jen regionálky.

      Pokud na Slovensku existují jen dvě mediální společnosti (navic jedna z toho nechce pustit nic zadarmo) a ne tři jak v ČR a nemají následně až šest dalších klonů, tak to je asi ten důvod proč není čím plně obsadit bezplatné DVB-T.

      Podívejte se je v rakouském DVB-T kromě stanic od ORF a soukromé ATV. Vše ostatní je tam jen placené a také většinou jen z Německa.

    2. @zdenek – presne tak, ale slovákovi to nevysvetlíš on chce mať veľa-bude nadávať na Joj,Markízu že je to nesledovateľné kvôli reklamám ,opakovačkám, zameneným manželkám,farme a nekonečným seriálom,ale Novu ,Primu,Barandov budú žiadať do ponuky hoci sú na tom podobne ako Markíza a Joj.Neexistuje sila ktorá by to zmenila, klapky na očiach a dajte nám české stanice aby sme mohli celý večer prepínať lebo si nevieme z toho hnoja vybrať. Tiež zastávam názor že niekedy menej je viac-treba sa zamerať na kvalitu a nie na kvantitu.

    3. Zdenek, bbb: nesúhlasím s vami vo viacerých bodoch. Po prvé: kvantita sa ráta, lebo potom má divák väčšiu šancu nájsť medzi tou brečkou niečo zaujímavé. Od toho je aj EPG. Vyjadrenie, že potom bude celý večer prepínať, je dosť úsmevné – to sa totiž dá, aj keď má človek len 2 programy a je cholerik. 🙂 To dúfam ani nebolo myslené ako seriózny argument. Ďalej, české komerčné TV vysielajú predsa len o niečo menej reklamy, ako slovenské komerčné. Tie si u našej skorumpovanej vrchnosti vylobovali, že môžu vraziť 2 reklamné bloky (12 minút každý) do polhodinových správ – je niečo také aj v ČR? A to už nevravím o tom, že 2-hodinový film má v slovenskej komerčnej TV 3,25 hodiny. A do tretice: nie všetky české komerčné stanice sú odpad – Prima Zoom a filmové kanály typu Prima MAX, Nova Cinema sa celkom dajú pozerať. Takisto Óčko Star (nie pôvodné Óčko!) a Rebel sú celkom obstojné, aj keď na Óčku Star mi lezú na nervy debilné grafické vizuály. Ale hudba celkom ujde, aspoň pre vykopávky, ako som ja, s nostalgiou za 90’s, ale samozrejme každý má iný obľúbený gýč. 🙂

    4. @dr.Nutty : je to o prioritách ak niekomu vyhovuje súdna sieň rád si pozrie a vyberie niečo podobné aj na českých staniciach a potom si pochvaľuje že si má z čoho vyberať.Čo sa týka prepínania nie je to žart -tak to funguje vo väčšine sledovaní-ľudia už videli film,seriál inde a dávno tak keď to ide znovu na inom kanáli tak prepínajú na iný kanál aby tam našli niečo čo ich zaujme,väčšinou márne tak prepnú zase inde,zase späť a tak dookola-reklamy a úputávky ich v tom len nabádajú aby tak robili.A čo sa týka kvantity-sú ľudia čo si kúpia zhnité banány lebo za € ich dostanú veľa tak isto je to aj s TV -veľa ,veľa veľa aj ked je to nesledovateľné. Ale chápem že niekoho bavia aj reklamy a reprízy, tak ten si pochvaľuje.

    5. bbb: s tými banánmi si dal zlý príklad. Ak už si chcel použiť takúto ovocnú analógiu, tak správne mala znieť, že (v ČR) ZADARMO dostaneš veľa-veľa banánov, medzi ktorými sú niektoré čerstvé, bez hniloby, no a tie si vyberieš. U nás máš zadarmo oveľa menej banánov, ale percento hnilých je cca. rovnaké, takže nakoniec máš v absolútnom počte oveľa menej dobrých banánov. A čo sa týka tých reklám, ešte aj tých majú české TV menej v prepočte na hodinu vysielania, takže koho bavia reklamy, tomu musí úplne stačiť aj tých pár našich „banánov“. A znovu: keď máš kvantitu, máš aj kam prepnúť počas reklamy. A další logický klam máš v tej manipulácii so Súdnou sieňou – niekto má rád takéto braky, ale nepodsúvaj, že v TV nič lepšie nedávajú – niekto si naopak pozrie trebárs nejaký film či seriál typu Homeland, Vikingovia, Čierne vlajky (aby som zostal pri skupine Joj, keď si už začal práve s ňou). A áno, aj reprízy sa občas zídu, nie každý má čas vidieť v TV všetko, čo by ho mohlo zaujímať. A znovu: ak si to už videl, tak môžeš prepnúť – ak máš kam. Znovu sa zíde mať kvantitu a tým aj väčší výber. A s tým prepínaním – popisuješ správanie idiota (a to nie je osobný útok, myslím to všeobecne), čiže sa znovu snažíš zovšeobecniť extrém a urobiť z neho pravidlo (ten istý logický klam, ako vyššie s tou Súdnou sieňou). Ale nie každý je ako Beavis & Butt-head, vyššie som písal niečo o EPG. Podčiarknuté, sčítané – všetko hovorí v prospech tvrdenia, že čím viac TV staníc, tým lepšie pre diváka. 😉 Kto chce menej a kvalitných, musí si ich zaplatiť a tie nekvalitné si môže vymazať zo settingu. Aké jednoduché. Ale v tej biednej FTA ponuke v našom DVB-T ich máme málo a ešte aj nekvalitných. Česi majú aspoň tú Primu Zoom, MAX, Nohu Cinema, ešte aj ČT2 je oveľa lepšia, než naša Dvojka…

    6. @dr nutty-prirovnanie s banánmi sedí a aj neustále prepínanie v domácnostiach (tak tu žijú v SR podľa teba asi väčšinou idioti)potom ťa nezachráni ani EPG. Čo som písal o prioritách je to tak – kto má rád súdnu sieň,farmu,zámenu manželiek či krváky kde sa vyleje za film 100 vedier krvi ten si tam určite niečo nájde a bude si pochvaľovať.Čo sa týka nekvality ale hlavne nech je jej veľa tiež nemáš celkom pravdu-je to ako všade inde (lekári,majstri,služby,TV,potraviny a pod),ak sa začne ponúkať nekvalita ostatní sa prispôsobia (nižšia cena a väčší zisk) a začnú ponúkať nekvalitu tiež(reklamy,braky,primitívne programy viď farma) , -čiže si zdegradoval celý mediálny priestor na nižšiu úroveň a môžeš stále prerážať dno,ty však povieš že je to dobre lebo ešte z toho braku môžeš vybrať nejaké ,,hrozienko,, ja tvrdím že je to zle lebo ideš zlou cestou.

    7. bbb: Porovnanie s banánmi sedí, ale nie to tvoje. A nie podľa mňa, ale podľa teba sú všetci idioti, lebo zas a znova opakuješ ten istý logický klam, že si vyberieš extrémny prípad (správanie idiota) a tvrdíš, že je to mainstreamové správanie. A to isté opakuješ pri tých programoch – vyberieš si to najhoršie a tváriš sa, že nič lepšie v TV nikdy nejde. (Mimochodom, menoval si relácie, ktoré chodia na našich TV, čo dosť podkopáva celú tvoju argumentáciu.) A v tom príklade s lekármi, remeselníkmi, potravinami a službami máš ďalšie dva logické klamy, a to non sequitur a strawman fallacy, keď mi podsúvaš niečo, čo som vôbec nenapísal. Skús si odpovedať na otázku: takže podľa teba sme na tom my na Slovensku lepšie, lebo máme menej FTA programov, ktoré vysielajú plus-mínus rovnaké percento odpadu ako české a k tomu ešte aj viac reklamy?

    8. @dr.Nutty dohodnime sa takto – ty máš pravdu ja ju nemám,ja mám klamy ty más pravdu-týmto je moja argumentácia totálne podkopaná takže nemá zmysel dalej argumentovať – A je to vybavené. Pekný deň.

  17. Pridajme sa do témy aj mi a rozpíšme sa sem kto, čo chytá na anténu. Bude sranda. Určime si pravidlá: STV nie sú 4 programy a JOJ SD/HD je tiež len jeden program. Explorer a spice sú jeden program. Plustelku Viac nech píše len ten, kto to aj vie pozerať. Ja ju mám v priemere 4x do týždňa aj to iba cez deň. Po zotmení – no signal. So zaplatením teda počkám na vysielač N. Zámky. Píšme aj regionálky a cezhraničný príjem. Aspoň zistíme aké sú pokrytia.
    Idem ako prvý:
    SK FTA = 8
    SK platené = 20
    HU FTA = 12
    AT FTA = 4 / ORF 1, ORF 2, ATV, ATV 2
    regio = 8 / TV N. Zámky, DOK TV, Nitrička, TV Central, NOE, Šlágr, ZSTV, Hlohovecká TV
    Keď dobre rátam, spolu je to 52. A ešte infokánál + maďarský = 54.
    Čo som vyhral? 🙂

    1. Keď som bol naposledy v NZ, tak na DOKTV ani obraz ani zvuk len ID. Ide tam vôbec niečo ?

  18. A na anténu ešte chytám prach, holubí trus a na jeseň pavučiny. 57. 🙂

    1. Tak rychlo na střechu, hadru do ruky a pěkně tu potentovanou anténu pořádně vypucuj ať sa leskne jak psovi kule.

  19. Jinak sa Ti už ulevilo a je Ti konečně lépe? Nevím kdo sa tady furt oháním tím, že se dá v českém DVB-T běžně přijímat až 80 českých stanic. No právě vy Slováci a ještě to vaše tlacháni o tom jak Čechům závídíte tu velkou kopu českého komerčního hnoja.

    1. Neprimerane paušalizuješ – tak napríklad ja som tých údajných 80 staníc spochybnil v tejto diskusii ako prvý. A áno, závidíme, lebo aj tých 30-43 staníc zadarmo je viac, než dosť. A nie je to všetko odpad, ale o tom som už písal v komentári vyššie.
      .
      Na okraj – mám z teba silný pocit, že si moravský nacionalista, hovorí z teba hnev a preto len nasilu hľadáš všetko zlé, čo by sa dalo Čechom vyčítať a si pritom dosť neobjektívny. Bez urážky. Chcelo by to chladnú hlavu. Ja tiež často vypením a potom to ľutujem, takže poznám ten pocit. Ale u teba sa mi zdá, že si nasr… nasrdený stále. 🙂

  20. Ostrava
    Vysílač DVB – T
    1 ČT 1 SM
    2 REBEL 2 SLUŠNEJ KANÁL
    3 ÓČKO EXPRES
    4 RETRO MUSIC TV
    5 REGIONALNI TELEVIZE . CZ
    6 SPORT 5
    7 TUTY
    Ostrava
    Vysílač DVB – T 2
    1 ČT 1 HD
    2 ČT 2 HD
    3 ČT 24 HD
    4 ČT SPORT HD
    5 ČT : D HD / ČT ART HD
    6 NOVA
    7 NOVA CIMENA
    8 NOVA ACTION
    9 NOVA GOLD
    10 NOVA 2
    11 PRIMA
    12 PRIMA COOL
    13 PRIMA LOVE
    14 PRIMA ZOOM
    15 PRIMA COMEDY CENTRAL HD
    16 PRIMA MAX
    17 PRIMA KRIMI
    18 BARRANDOV TV
    19 BARRANDOV PLUS
    20 KINO BARRANDOV
    21 BARRANDOV FAMILY
    22 ÓČKO
    23 ÓČKO STAR
    24 ŠLÁGR TV
    25 ŠLÁGR 2
    26 NOE TV
    27 JOJ FAMILY HD
    28 KINOSVĚT
    29 SEZNAN . CZ TV
    30 POLAR HD
    31 BTV

    1. Prepáč, Drahomir, ja som skôr čakal Slovenskú súťaž. Ale ako to tu bolo spomenuté, „závidenia“ hodný zoznam. Gratulujem.

  21. Ad Gery

    Lokalita: Krnča, okres Topoľčany.
    Príjem DVBT + DVBT2:
    1, Všetky slovenské free TV + Plustelka + Plustelka viac /tá ale nezaplatená, len dostupná so stabilným signálom/: 35 programov.
    2, Prechodové siete 11 a 12 zo Zlína – po odpočítaní duplicity ČT1 a ČT2 z Plustelky: 21 programov.
    Dohromady 54 programov. Príjem stabilný, kvalitný, bez najmenších problémov.

    1. Ad Katro
      Mal som Veľké husté plzenské sito H+V so vstavaným predzosilovačom Alexa 34 dB /priamo v anténnej krabičke/ na Čechov a malú logaritmickú Iskru na Plustelku, ale po spustení prechodových sietí 11 a 12 to bolo veľmi našlapané, chytal som Čechov na kanáloch 22, 25, 26, 33, 37, 48 a 49, navyše na sito aj všetko ostatné slovenské okrem Plustelky na kanáloch 52,55 a 57, proste ten zosilovač v site už zahlcoval a nerobil dobrotu. Tak som ju dal zatiaľ dole, teraz mám na Čechoch obyčajný pasívny 40 prvkový Sencor /dostať ho bežne v obchode, stojí cca 15 Eur/ a to isté aj na Slovákov, samozrejme, každá s príslušnou polarizáciou/ a pri televízore a set boxe potom ku každej linkový zosilovač Teroz 30 dB, takto to teraz, keď ide v Čechách aj DVBT, aj DVBT2 u mňa funguje najlepšie.

  22. z českych tv pozeram čt 1- čt 2-čt art-čt šport ostatne šmejd.

Komentáre už nie sú povolené.